26 september 2008

Resan till Saturnus i multikulturell version


Om man år 2008 vill kritisera religion, och väljer att inte sätta fokus på islam, då har man enligt min mening redan konverterat. 70-talets marxister hade åtminstone humor, skriver Uriasposten.

Det handlar om den nya danska animerade filmen
Rejsen till Saturn, baserad på det klassiska seriealbumet från 1977.

Sydsvenskan döper den fyndigt till Resan till Censurien:

"Rymdexpeditionen hamnar bland annat i himlen. Där blir den helige ande nerpinkad medan syndare jagas ut ur paradiset av en rasande och vilt svärande Sankte Per.
Men även om en av deltagarna i rymdexpeditionen – kocken Jamil – är muslim, så är islam fredad från filmmakarnas giftigheter."

Det hade annars varit en upplagd situation för satir av islam. Eller gjorde filmmakarna rätt? Eftersom islams paradis knappast ligger i himlen, snarare i helvetet, alla sköna jungfrur till trots, som ska trösta självmordsbombaren.

Återstår en film med de gamla vanliga politiskt korrekta klichéerna om kristendomen. En film som syftar till att göra folk till viljelösa dhimmis. Fanatiska muslimer tolkar självcensuren som en seger och får blodad tand att fortsätta sin terror


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar snarare som om muslimernas helvete är i själva livet, i alla fall om man tittar på de praktiserande. Att lämna livet är uppenbarligen en förbättring, en relativ himmel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.