04 september 2008

Surt, sa räven


Demokraterna i USA går upp i limningen.
Än mer efter det utomordentliga tal som Sarah Palin levererade i går kväll och som ni nog redan hört nu. Om inte, hittar ni det på
Erixons blog.

Sarah Palin måste vara den perfekta bilden av dagens moderna kvinna. Hon visar att i dag behöver man inte välja mellan en framgångsrik karriär och moderskap.
Att kvinnor inte behöver försaka; de kan ha allt.

Miljontals kvinnor identifierar sig med fembarnsmamman Palin, men inte de organiserade feministerna.
De sistnämnda har under de senaste dagarna slagit vilt under bältet för att skada så mycket som möjligt. Feminister representerar nämligen bara kvinnor med marxistiska sympatier och de som ser sig som offer för "manssamhället"
En kvinna som Palin som säger:
"Möjligheternas dörr är öppen för alla kvinnor" ska förgöras, och alla medel är tillåtna.

Man attackerar hennes dotter för att hon gravid, som om det vore första gången i historien en 17-åring är med barn. Man antyder att hon borde ha gjort abort i stället för att föda ett barn med Downs syndrom. Man tom. tycker att en fembarnsmamma borde vara hemma med ungarna i stället för att söka en politisk position.
När såg vi Obama bli kritiserad för att försöka bli president i stället för att passa sina barn?

De påpekar hennes oerfarenhet utan att nämna att hennes positioner som borgmästare och guvernör ger henne 5,5 års mer erfarenhet än Obama som varit "kommunorganisatör"
Tidigare, under obama-kampanjen ansågs oerfarenhet som ett plus.

Clintons "stödstrumpor" kunde inte dölja sin skadeglädje när nyheten om Palin kom ut och ändå är det Hillary som på alla sätt kommer till korta i jämförelse.
Hillary, som till skillnad från Palin, har hamnat i det politiska rampljuset enbart för att hon klamrat sig fast vid en karl.

Feminister försöker inbilla oss att de kämpar för jämlikhet men det gäller bara för kvinnor med "rätt" politisk färg.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Ingen frågade Biden när han var lämnad ensam som pappa, om sitt val att vara kvar i politiken.
Republikanerna har hittat en person, som har star quality, samtidigt som hon står på jorden.
Hon proträtterades i media som ine tillräckligt intelligent för att hon inte är en medlem i klubben, inte advokat, från en liten ort, utan ivy league utbuildning, kvinna.

Anonym sa...

"Man attackerar hennes dotter för att hon gravid, som om det vore första gången i historien en 17-åring är med barn. Man antyder att hon borde ha gjort abort i stället för att föda ett barn med Downs syndrom. Man tom. tycker att en fembarnsmamma borde vara hemma med ungarna i stället för att söka en politisk position."

Vilka är "man", har du några källor på de här uttalanden?

Berit sa...

Värt att läsa är också
Palin and the Beltway Pundits. William L. Anderson, en libertarian.

Han säger: Hon (Paulin) erbjuder ett mycket välkommet kulturellt avbrott från "feministernas-offer-attityd" och " ilska-mot-hela-världen" modellen av kvinnor i offentlig tjänst än vad som har presenterats för oss i åratal personifierat av den stridiga och odrägliga Hillary Clinton.
Sarah Palin representerar en annan kvinnomodell som har nått framgång, inte genom hot och aggressiva krav på gottgörelse, utan genom egna ansträngningar, charm och intelligens.

I den artikeln hittar du många referenser och länkar, Anonym.
Du kan också googla lämpliga ord.

Anonym sa...

Den största delen av den amerikanska pressen ca 65% stöder Obama de stod för en del ganska elaka opinionsartiklar t. ex Maureen Dowd i NYT skrev att hon var en Bimbo i gogo boots. Förvånansvärt från feminister kom kritiken att hon borde stanna hemma

Anonym sa...

Det är nog ändå så att Sarah Palin kommer att klara sig bra, trots pressen. McCain's medhjälpare är imponerade av henne. Någon berättade: En nervös ung assistent skulle för Palin förklara vad som gäller under en nationell kampanj, hur media kommer att vända på varje sten, hur illasinnade somliga angrepp kommer att bli, o.s.v. Följande sades:

Palin: "Tack för varningen. Men du, vet du vad som är skillnaden mellan en hockey-mamma och en pit bull, en kamphund?"

Assistenten: "Nej."

Palin: "Hockey-mamman har läppstift."

Källa: National Review - The Corner.

Knute sa...

Läs Sarah Palins tal här

Anonym sa...

Videon, 44 minuter, finns förstås på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=vKgNrb3baNM

Helt förbluffande bra, både innehåll och framförande. Jag har följt med så pass mycket de senare åren, inte så mycket i gammelmedia som i de nya - National Review, Weekly Standard o.s.v. - att jag förstod vad hon talade om. Det här var inget löst rundsnack, utan ett koncentrerat politiskt tal. Och synnerligen väl framfört. Åhörarna - inte minst kvinnorna - var lyckliga!

-- Den här bloggen vet ju mer än andra svenska om läget i USA. Och Dick Erixon, förstås. Men så hittar jag t.ex. Kulturrevolution, som jag en gång brukade titta lite på, som attackerar Palin hårt. Hon tror på Gud! Ohyggligt, inte sant? Annat är det med Kulturrevolution - där tror man på Ayn Rand.

Prata går ju alltid, men sitter man inlåst i en cell på Hanoi Hilton, då vill det till att man har något bättre än Ayn Rand att söka kraft hos.

Anonym sa...

Kan jag få tillägga att den länk som Knute ger härovan till Sarah Palins tal är "a transcript", en nedskrivning av vad hon faktiskt sade. Tidigare har vi bara fått se manus-texten.

Media menade ju att hon var så korkad att det här talet förstås var skrivet av andra, av experter. Och ja - alla politiker på hög nivå har "speech writers". Men här på konventet blev det först så, att det pappersmanus hon fick var o-ordnat och osorterat, och till råga på allt kom "tele-promptern" i olag, den lilla bildskärm där en liten bit av manus ska visas. Talet hon faktiskt höll var alltså delvis helt improviserat, utan manus. Det därför man ska läsa the transcript!

Och nog tyckte jag, när jag såg videon, att det var helt uppenbart att hon visste exakt vad hon sade, och varför. I ironin mot Obama till exempel. Utan namns nämnande, men helt exakt för den politiskt intresserade. Den här barracudan är smartare och reellt kunnigare än de flesta murvlar over there.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.