23 september 2008

Svart och vittOm Obama förlorar valet är det därför att han är svart. Att hans mamma var vit räknas inte, han ser ju ut som en neger.
Gång på gång under denna kampanj kör man fram med "Ras" och det är alltid Demokraterna som drar upp det.
Om man påpekar att "kommunorganisatör" inte är mycket att komma med när det gäller arbetslivserfarenhet är man rasist eftersom de flesta organisatörer är svarta.
Någonstans skrevs det att Obama var mager och på något sätt, som jag inte förstår, ansågs det också rasistiskt.


AP-Yahoos senaste undersökning påstår att de "djupgående rasinfluerade farhågorna" kan kosta Obama valet.
Om Obama förlorar är det för att han är svart, det verkar man anse i Europa också.

Hans politiska åsikter, hans attityd, brist på erfarenhet och osäkerhet har ingenting med saken att göra.
Undersökningen kom framtill att en tredjedel av Demokraterna hyser negativa känslor gentemot svarta. Många tycker de är "lata" eller "våldsamma" och själva ansvariga för de problem de har. Dessa Demokrater säger att de är tveksamma till att rösta på Obama och att de håller med om åtminstone en av ovanstående omdömen.

Innan Biden utsågs till "Frälsarens" förste apostel figurerade han i pressen efter detta uttalande om Obama:
"I mean, you got the first mainstream African-American who is articulate and bright and clean and a nice-looking guy. I mean, that's a storybook, man." "Vi fick den första vanliga afro-amerikan som är en välformulerad och klipsk och ren och snygg kille. Det är som en sagobok."
(Jesse Jackson var inte särskilt glad över det.)

Videon nedan använder man som ett exempel på att det förekommer rasistiska insinuationer.
Frank Raines blev avskedad som ordförande och chef för Fannie Mae. Han var budgetchef under Clintons tid och har därefter figurerat som ekonomisk rådgivare för Obama-kampanjen.
Man säger att den visar två olycksbådande svarta män och en utsatt äldre vit kvinna och därmed spelar man på ras-känslorna.

Ett litet PS. om bilden längst upp.
För länge sedan såldes våffelmix kallad Aunt Jemima's våfflor där man visade en äldre svart kvinna som vispade smet. Det var emellertid fult och fick namnet "Slav i en låda".

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Som någon sa problemet är att Obama är för grön, inte att han är svart.

BunBun4life sa...

HAHAA I just found your blog today - LOVE IT. I am American living in Sweden. Obama is a piece of shit, yes too 'green' but the problem is that he is black and is a racist anti-western/colonial minded person who was raised muslim.

Berit sa...

Welcome BunBun, glad you like it

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.