04 oktober 2008

Hyllningar och betalningar till islamSvenska Dagbladet fortsätter med att ge läsarna en daglig dos islamreklam. Den turkiska månskäran på tidningens framsida är lika stor som tidningens namn.

Ramadan avslutades den 30 september men i Malmö började man fira tidigare. På grund av ett datorproblem hos kommunen har ett antal Malmöbor fått ta emot sitt försörjningsstöd och sin introduktionsersättning flera gånger om. Det rör sig om 17 miljoner kronor.

Är det en
“haxxer 4 allah” som ligger bakom? "Det är Allah, inte något tekniskt problem, eller då möjligen en muslimsk hacker, som ordnat med extra pengar åt muslimer under ramadan!"

Att döma av de über-arroganta kommentarer som cirkulerar på nätet handlar det om Jizzya, den skatt som utkrävs av icke-muslimer.

"Vem fan bryr sig," skrev en anonym kommentator. Hur ska jag tolka det? Att det finns gott om pengar till allt möjligt och omöjligt i Sverige? Är det så folkopinionen ser ut?

Men den andra biten då? Reklam för den religiösa sekten "gangsters mot frihet" är inte bra. Ett litet kors om halsen kan kosta dig livet i Saudiarabien. Så lite är snacket om "mång"-kultur värt. I Bagdad firas avslutningen på ramadan med ett bombbälte runt magen. Detta betraktas som höjden av religiös fromhet.

Svensk handel marknadsför ramadan och islam
Köttvaror, rondellhundar och damunderkläder

3 Kommentarer:

Anonym sa...

En liten annons för "Fokus" på Svd:"måndag 29/09 2008

NYÅR

Rosh hashana, det judiska nyåret, firas. På denna dag inleds tio dagar för eftertanke och botgöring innan yom kippur, den viktigaste judiska högtiden, infaller."

Detta uppmärksammas naturligtvis stort i media, med djupgående artiklar och bloggar - NOT.

Ty i dagens Sverige är det bara den inofficiella statsreligionen islam som får hyllas och uppmärksammas.

G.W

Anonym sa...

Ja jag säger då det. Tänk om islam bara handlat om söta kakor och andra ohälsosamma traditioner (som att inte äta en hel dag). Då skulle man nog kunna avfärda allt med en axelryckning och sortera in det bland allt annat krafs som varken gör från eller till för mänskligheten, men kan betyda mycket för den enskilde.

Tänk om jag skulle testa hur det kunde vara att fira Nazimånaden. Vi kunde ju klä oss i för högtiden särskilt framtagna nasseuniformer, äta surkål och bratwurst, lyssna på tyska marscher, bygga små kopior på Albert Speers mest iögonfallande byggnadsverk tillsammans med barnen, titta på Das Boot osv.

Skulle jag lyckas locka tidningarna till ett hemma hos-reportage under vårt firande likt det man hade om Ramadan i Metro idag? Sambon och jag i kökssoffan, men istället för att hon har slöjan hårt snurrad runt skallen som kvinnan i Metro, kan sambon vara klädd som en klassisk "Helga"-typ. Själv kunde jag spara ut en liten mustasch och ta på min finaste bruna skjorta.
Vi kunde berätta om alla de trevliga traditioner och festiviteter som Nazimånaden innehåller och bedyra att Nazister är som folk är mest, men att vi håller på räten att utöva vår religio... förlåt, ideologi.

Om man nu vore lagd på det hållet...

Knute sa...

Korset om halsen är ett citat från Spydpigen Gertrud som tämligen oförtjänt gett mig äran för mitt inlägg "Svensk handel marknadsför ramadan och islam"; det var Borgerlig bums som stod för originalet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.