07 september 2008

TaletMcCains tal häromkvällen gick ut till närmare 40
miljoner hushåll i USA och har säkert också visats i Europa. Om ni inte redan hört det finns det här.

McCain framställer sig själv som en fighter och han har genom åren bidragit till många nyttiga uppror inom det republikanska partiet.

Redan i mina tidiga tonår, framför radion i Sverige, lärde jag mig att politiker "lovar runt och håller tunt" och alltsedan McCain-Feingold reformen har jag inte varit någon beundrare av McCain, men han yttrade en del bra saker i sitt tal.
Det jag främst fäste mig vid var:

"Vi tror på låga skatter, disciplin vad gäller utgifter och fri marknadsekonomi. Vi anser att de som arbetar hårt och tar risker ska belönas och att folk ska få behålla frukten av sitt arbete.
Jag kommer att skära ner på de skatter jag kan, min motståndare kommer att höja dem. Jag vill ha en öppen marknad vad gäller varor och tjänster. Min motståndare vill stänga den. Jag vill skära ner på statens utgifter, han vill höja dem.
Hans planer kommer att tvinga små företag att avskeda folk, skära ner på lönerna och tvinga familjerna in i ett statligt sjukvårdssystem där byråkraterna står mellan dig och doktorn.

Vi vill borra efter olja i haven och vi vill göra det nu.

Jag hatar krig. Det är så fruktansvärt att det ligger bortom all fattningsförmåga.

Rysslands ledare, rika i olja och korrumperade av makt, har förkastat demokratiska ideal och de skyldigheter som följer med ansvarskännande makt. De invaderade en liten, demokratisk granne för att få mer kontroll över världens olja, skrämma andra grannar och främjar sina ambitioner att likna ett ryskt imperium."

Följande fick säkert medlemmar av lärarfacket att sätta kaffet i vrångstrupen:

"Undervisning är detta århundrades civilrättsproblem. Alla har rätt till allmän utbildning. Men vad nytta har man av utbildning från en skola som är undermålig?
Vi måste skaka om den misslyckade skolbyråkratin med konkurrens, ge föräldrarna makt att välja, riva ner barriärerna för kvalificerade instruktörer, attrahera och belöna goda lärare och hjälpa de dåliga lärarna att hitta annat arbete.

Jag tror att historien har utsett mig att rädda mitt land när det behöver det.
Mitt land räddade mig och jag kan inte glömma det. Jag kommer att kämpa för henne så länge jag kan andas, så hjälp mig Gud."

4 Kommentarer:

Anonym sa...

På Michelle Malkin's blog Hotair finns en video (12 min) av Sarah Palin i Colorado Springs igår 6 sept. "Just listen to the crowd. I’ve honestly never seen anything like this for a conservative politician before." Rätt fram, utan innantill-läsning, och med enormt åhörarstöd. Och John och Cindy McCain vid hennes sida.

Pollstern "Zogby" säger att McCain - Palin (49,7%) nu gått om Obama - Biden (45,9%). Man frågar tydligen bl.a. online. Det lär vara svårt att få tag i folk i 20-årsåldern annars - de har bara mobil, och står inte i telefonkatalogerna.

Anonym sa...

Det ska vara 40.000.000 hushåll och inte 40.000.
Dvs tusen gånger fler än du uppgivit.

Berit sa...

Tack Uffe, ska rätta.

Anonym sa...

USA Today rapporterar nu på morgonen (8 sept) att McCain - Palin leder över Obama - Biden med 54% - 44% bland dem som mest sannolikt kommer att verkligen rösta. Bland alla registrerade väljare leder McCain med 50% - 46%. Före det republikanska konventet, där Palin framträdde, var McCain 7% lägre än Obama.

Det är Palin som gjort skillnaden; McCains eget tal fick lägre siffror än Obamas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.