21 september 2008

Tangenttryckningar

De stora nätaktörerna skapar sitt eget FRA. Den nya versionen av webbläsaren Explorer registrerar och sparar våra tangenttryckningar. Dina lösenord och nummer till bankkonton lagras hemma hos Bill Gates. Även Googles webbläsare Chrome har övervakningsfunktion.

Tack ska du ha, varken den eller FRA vill vi ha. Prova
Safari i stället. Nu i Windows också.

Uppdatering: Carl Bildt har bytt sida och övergått till Mac.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Safari är bra, en jag gillar Firefox bättre

Anonym sa...

www.maxthon.com superbra läsare efter minimalt med tweaking

Anonym sa...

Lättviktaren "google chrome" får min röst.

Knute sa...

Safari är den enda webbläsare som för närvarande förstår och korrekt tolkar färgprofiler. Skapa en bild i Photoshop som använder livfulla färger. Lägg upp den på en webbplats och jämför hur den ser ut i Safari och någon annan webbläsare. I Safari behåller bilden sina vibrationer. I alla andra kommer den att tvättas ur.

Anonym sa...

den är faktisk også betydeligt snabbere än IE & Google

Anonym sa...

"Så vad gör man då, om man inte vill bli registrerad?

- I grund och botten är problemet för alla som startar ett program med en internetuppkopplad dator att man inte vet var informationen tar vägen. Bara den som skriver programvaran själv är säker. "

Sant, sant. Använd därför Mozilla Firefox. Källkoden är "OpenSource", dvs, vem som helst kan ladda ned källkoden och kontrolläsa den. Och det görs! Flera hundra programmerare läser ständigt källkoden och hjälper till att leta efter säkerhetsbrister och rätta buggar.

OpenSource, till skillnad mot stängd programmvara så som Microsofts Internet Explorer, Googles Chrome eller Apples Safari, är det bästa vaccinet mot sådana tokigheter som att i smyg skicka användarnas meta data till centrala databaser!

Anonym sa...

@heimdal: Maxthon är bara en påbyggnad på Internet Explorer. Det kommer alltså inte att rädda dig från att få din surfhistorik registrerad av Microsoft.

A. Einstein sa...

Använd krypterad E-Mail och kryptera filer med *GnuPG* för Windows och Mac!
Särskilt plugin till MS Outlook 2003 and 2007 - http://www.gpg4win.de/index.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.