02 september 2008

Tidig ramadan ställer till problem

Västerbottensnytt:

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar idag och i år infaller högtiden ovanligt tidigt. Det här ställer till problem här i norr eftersom muslimer inte får äta förrän vid mörkrets inbrott.


Nu befarar muslimska föreningen i Skellefteå att färre kommer till de gemensamma festligheterna.

- Många bor i Kåge, Boliden eller Lövånger. De orkar inte komma hit när de inte har bilar och det inte finns några bussar som går de här tiderna.

Där tog inslaget på TV slut och jag satt och funderade på vad poängen med det var. Att dagarna är långa så här års och det är besvärligt att gå hungrig så många timmar?

Aha, nu kom jag på det. De vill naturligtvis att kommunerna ska ställa upp med bilar och bussar åt dem. Och de snälla västerbottningarna kommer säkert att göra det.

Undrar förresten hur de hittat ända hit från Somalia och Irak. Jag kan förstå att Malmö, Göteborg och Stockholm eventuellt har arbeten att erbjuda dem, men Kåge, Boliden eller Lövånger? Utan svenska statens hjälp hade det inte gått. Vad håller socialingenjörerna i staten på med egentligen? Förmodligen ett planekonomiskt experiment som syftar till att göra varenda liten by och kommun i Sverige mångkulturell och islamiserad.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Alternativt sa kanske syftet med reportaget var att motivera varfor bara 4 muslimer kan disponera en stor lokal som moskee.

De ville kanske antyda att de har fler medlemmar, det kanske hanger ihop med att de far bidrag fran kommunen pa nagra miljoer kronor och nar kommunen undrar varfor bara 4 personer syns i den islamska foreningen som far sa mycket pengar sa ar det en forklaring?

Knute sa...

Jag är stum av beundran för dina insikter, Peter. Samtidigt är jag förstummad över att myndigheterna så villigt låter sig bedras av förslagna islamtroende. Det står värre till med Sverige än jag trodde.

Anonym sa...

Helt sakert handlar det bara om hur mycket pengar de kan skyffla in fran kommuner, stat och socialbyraer. Rinkby dagisen kostade skattebetalarna runt 80 miljoner, Det behovdes ju aldrig nagot dagis dar, en skandal multiplicera med X tusen, vad blir summan?

De asylsokande skrattar pa sej nar de ser alla pengar rasa in, inte kostigt att de snabbt reser hem till landet de sajer sej ha flytt ifran och investerar i en stor fastighet for hela klanen.

Anonym sa...

Citat:
"Förmodligen ett planekonomiskt experiment som syftar till att göra varenda liten by och kommun i Sverige mångkulturell och islamiserad."

Jag förstår vad du menar med "mångkulturell", men egentligen borde man väl skriva "monokulturell" eftersom det är det som den svenska politiken i praktiken skapar? Ta bara en snabb titt på hur det är med mångkulturen i de länder där islam domninerar.

Mångkulturell betyder egentligen, då det gäller Sverige och många andra västeuropeiska länder, islamsk kultur.

Anonym sa...

Jag ser inte problem i det hela.
Det är ju inget fel med att hjälpa till , och så behöver man ju inte gå in och diskutera andras religioner. Det har ju inte med saken att göra.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.