29 september 2008

Tänker riksdagen godkänna Lissabonfördraget i smyg?

"Dra igång debatten om Lissabonfördraget innan det är för sent," kan man läsa i en insändare i Dagen.

Den frågan trodde nog politikerna och journalisterna att de hade lyckats sopa under mattan. Finns det en smula hopp ändå? Eller har alla "frihetskämpar" inte tid med annat än att debattera FRA-frågan?

Bilden är från boken "The New Totalitarians" av Roland Huntford.

"Idag har det svenska systemet fått en mer maktfullkomlig storebror - EU, desto större anledning att läsa denna framsynta och spännande bok," skriver Snaphanen, som också berättar att boken går att ladda ner från nätet.

4 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Roland Huntford's "The New Totalitarians" utkom 1971. En reviderad upplaga kom i USA 1980. En svensk översättning, "Det blinda Sverige", kom 1972. Den finns på några få bibliotek, sök på www.bibliotek.se

Att hitta den antikvariskt i Sverige är inte lätt. ( Pröva www.bokborsen.se ) Däremot finns den att köpa hos www.amazon.co.uk och www.amazon.com Köper du, försök att få upplaga 1980.

Du kan också testa www.alibris.com --- där finns antikvariat i både UK och USA.

Anonym sa...

Säga vad man vill om journalister, eller rättare sagt; det finnes ej några, således mindre att diskutera. De som skriver i tidningarna kommer hänga lika högt som alla andra "förrädare".

Vad gäller politikerna så är detta icke att smyga för dem, de anser sig nämligen besitta ett mandat för att helt sonika giva bort makten. Representativ demokrati, kallas det för dem, och innebär för dem, att de anser sig kunna genomdriva i princip vad som helst.

Minns ni när Folkpartiet åter började gnälla om euron som valuta och att det var dags för ny omröstning..? Minns ni då även hur snabbt det tystnade? Blickar man i det så kallade Lissabonfördraget så förstår man varför.

Knute sa...

Angående borttagen kommentar. Om man använder sådana uttryck som "nackskott" gäller det att uttrycka sig så att det inte uppfattas bokstavligen. Det bästa sättet att utkräva ansvar av politikerna är helt enkelt att rösta bort dem.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.