09 september 2008

Obama är ute och cyklar

Vad gör man inte för att bli fotograferad och låtsas att man är som en vanlig knegare?

Man sätter sig på en cykel som är alldeles för liten, har på sig jeans som kommer att fastna i kedjan och har ett bakdäck som är nästan tomt på luft .

De skulle ha suddat bort Secret Service gubben i bakgrunden.

Under ett rally i Pennsylvania försökte Obama tysta ryktet om att han tänker förbjuda vapeninnehav.
"Om du har ett vapen i huset kommer jag inte att ta det ifrån dig"

En del personer i folksamlingen såg ändå tvivlande ut så Obama tillade:
"Även om jag vill ta dem, har jag inte tillräckligt många röster i Kongressen för att göra det. Det kan inte vara en anledning till att inte rösta på mig?"

Intressant! Om man använder samma logik kan man säga att även om Obama vill göra sig av med allt som står i Konstitutionen ska vi rösta på honom eftersom senatorer och representanter inte kommer att gå på hans linje.

Den mannen är så fylld av hybris att han redan refererar till sig själv som president i denna video.I talet han gav i Berlin yttrade han dessutom: "När Presidenten av The United States håller ett tal, är det inte ett politiskt tal eller ett politiskt rally."

En reporter måste påminna honom om att han faktiskt inte var president.

18 Kommentarer:

Krigsblogg 2007 sa...

...bakdäcket är ju bara för mycket!...

/Erik

Anonym sa...

Obama anklagar McCain för att inte var medveten om vanliga amerikaners livsvillkor.Han å andra hand är väl medveten att priset på Rugela kakor har gått upp på Whole Foods och Michelle klagar på att balettlektionerna för deras telningar har gått upp.

Anonym sa...

På tal om McCains militära insats, hade Obama tänkt på service. Jo han hade gått ner och registrerat sig (obligatoriskt), men det var inget som var på gång.

Anonym sa...

Historien upprepar sig. Sedan Dukakis misslyckade försök att posera i hjälm som någon som han inte var, vem trodde att vi skulle se nästan samma bild igen. Här kommer Obama som knegare.

Anonym sa...

Imponerande av McCain att bli nedskjuten i ett illegalt krig. Nice move som vi säger.

Berit sa...

Pelle, hoppas du är imponerad av att jag publicerar även fullständigt irrelevanta, idiotiska kommentarer så att resten av läsarna kan se exempel på hur vissa människor tänker.

Knute sa...

Obama: Hezbollah and Hamas Have “Legitimate Claims”

Han sällar sig till resten av det islam-blidkande gänget:

"Islam is peace." - George W. Bush

"To me, the most remarkable thing about the Koran is how progressive it is." - Tony Blair

"Islam is progress, science, finesse, modernity." - Nicolas Sarkozy

Gates of Vienna

Anonym sa...

Palin mötte med David Akov som tjänade som
Israels generalkonsul för NordVästra Stilla Havsområdet. De diskuterade samarbete bla om kontraterrorism. Han inbjöd Palin att besöka Israel och hon utryckte sin önskan att göra det.
Hon har goda relationer med Alaskas judiska församling (4000).

Anonym sa...

Berit, du verkar ha en ängels tålamod med de ynglingar som så öppet visar sin ignorans.
D e t är imponerande.

ANTI-ISLAMIST sa...

BERIT ÄR UTE OCH CYKLAR!
"Man låtsas att man är som en vanlig knegare, sätter sig på en cykel, som är alldeles för liten, har på sig jeans som kommer att fastna i kedjan och har ett bakdäck som är nästan tomt på luft. -- De skulle ha suddat bort Secret Service gubben i bakgrunden."

Korkat, Berit, fy på dig!

Obama grenslar en cykel av typ mountenbike som endast finns i denna storlek -- 26 tum, ej alls för liten för en så liten man. Kedjekransen är försedd med ett medroterande skydd som omöjliggör att byxor kan fastna i kedjan; bakhjulet KUNDE innehållit litet mera luft, ja. Cykeln är försedd med släpvagn, roligen av den typ man använder för att transportera barn - dragstången syns. Antagandet att mannen i bilen är en CIA-agent är obestyrkt! Syns det?
Knegare kör inte mountenbike, det gör man för sitt nöjes skull; knegare cyklar vanligtvis av nödvändighet och/eller av tvång.
Presskommentaren till bilderna -- det finns flera, tagna av Alex Brandon/AP -- lyder:
(06-08) 12:09 PDT WASHINGTON (AP) -- Barack Obama joined family and neighbors for a bicycle ride along the shores of Lake Michigan on Sunday.
Obama, who last week claimed the Democratic presidential nomination, capped his victory with a quiet, long weekend at home in Chicago. The Illinois senator and his wife, Michelle, rode to a neighbor's house with their daughters, Malia and Sasha, on Sunday and the group then headed out for the ride along the scenic lake shore. But the outing was cut short by a downpour. Obama's brief respite from the campaign was scheduled to end Monday with a speech in Raleigh, N.C., and an evening fundraiser in St. Louis. The speech will launch a two-week tour of the country focused on economic issues.

Hade Berit varit den intelligenta dam hon eljest synes vara, kunde hon ha uppehållit sig vid det otillräckligt pumpade bakhjulet och att Obama officiellt har propagerat för att amerikannare kan spara 'energi' genom att köra omkring med korrekt luftade däck!

Anonym sa...

Vi har ju ett lokalt exempel på hur politiker fösöker vara någon annan.
Kamrat Göran Persson.
Försökte vara arbetare och socialdemokrat.
Arbetarledare, utan utbildning som blir blir statsminíster.
Nu storbonde och storgodsägare fick god hjälp med sin ekonomi genom att fiffla med tillsättningen av VD för statliga företag.

Berit sa...

Anti-islamist, vet inte hur det förhåller sig i Sverige med mountain bikes, men i USA kommer de i olika storlekar. I Sverige är ju allt så lika och lagom så där är det nog annorlunda. Kanske det tom. finns någon lag som reglerar?
Här i landet har storlek betydelse, även om många försöker hävda annat.

Om cykeln av denna storlek tillhört Obama borde han åtminstone höjt sadeln.

Ger dig en klapp på axeln när det gäller ditt påpekande om energibesparing och luft i däcken!
Bilen i bakgrunden skriker det "Government car" om så högt och ljudligt att det borde höras även till Sverige.
Röret som sticker ut bakom cykeln är inte alls en släpvagn utan en ny variant av stödhjul som används för de oerfarna.

Till Lasse vill jag bara säga tack. Du skulle se de kommentarer vi får som inte når över tröskeln.

Anonym sa...

Detta är ingen Mountainbike. Dessa har nämligen stötdämpare i framgaffeln. Dessutom har en Mountainbike däck med mycket större diameter påminnande om gamla s.k. ballongdäck.

Detta är en "korsning" mellan en vanlig cykel och en Mountainbike som finns i alla storlekar från barn och upp till 28".

ANTI-ISLAMIST sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Tänk så fel man kan ha.
Jag uppfattade anti-islamist som en person med humor, en som raljerade lite på samma sätt som jag gjorde kring Obamas cyklande.
I stället tar han sig själv på fullaste allvar och går in i detalj på mountain bikes.
Jag hoppas för din skull anti-islamist att jag har fel och att detta är ett utslag av din humor.

Knute sa...

Ursäkta att jag lägger mig i, men nu tar jag bort antiislamistens senaste kommentar som i stort sett var en upprepning av hans förra och dessutom på gränsen till personligt förolämpande.

Daniel Sturesson sa...

Ni har inte noterat det faktum att alla presidentkandidater relaterar till sig själv som presidenter, Hillary började med det förra året. "As President I will..." är en stående inledningsfras bland republikaner och demokrater för att förmedla självtillit osv. När Sarah Palin gick upp på podiet för att tala på Republikanernas konvent så presenterades hon som the next vice-president of the United States of America osv.

McCain som inte vet hur många hus han äger är ju inte så himla folklig precis heller.

Berit sa...

daniel, man måste förstå nyanserna i det engelska språket för att märka skillnaden på de olika uttalandena.
"Vad har du lärt dig sedan du blev president" är helt annorlunda mot "vad jag lovar att göra om jag blir president"
Presentationen av sig själv i Berlin syftade också på att han redan ser sig själv som president.
Det är också en fördel om man kan förstå att McCain hade glimten i ögat och uttryckte humor inför det löjliga i frågan om antalet hus.
Att Obama visat upp sig med sin egen "presidentsköld" är tex. inte ett utslag av humor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.