24 september 2008

Vad hon tänkte säga

Både Hillary Clinton och Sarah Palin var inbjudna att tala i måndags vid ett protestmöte som hölls vid Dag Hammarskjöld Plaza. Protesten var emot Mahmoud Ahmadinejad och hans "dröm om att vara en agent i den Slutliga Lösningen---utrotningen av det israeliska folket."

Arrangörerna kom ihop sig med Clinton i sista stund och då återtog man också Palins inbjudan.
Följande är utdrag från det tal Sarah Palin planerade att hålla:

" Först måste vi lyckas i Irak. Om vi misslyckas med det kommer det att äventyra den demokrati irakierna har arbetat så hårt för att bygga upp och stärka extremisterna i grannlandet Iran. Iran har beväpnade och utbildade terrorister som har dödat våra soldater i Irak, och det är Iran som skulle ha nytta av ett amerikanskt nederlag i Irak.

Om vi drar oss tillbaka utan att ha åstadkommit ett stabilt Irak, kommer Irans nukleära ambitioner att stärkas. Om Iran skaffar kärnvapen kunde de dela dem i morgon med terrorister de finansierar, beväpnar och tränar i dag.
Iranska kärnvapen skulle utlösa en farlig regional kärnvapenkapprustning som skulle göra oss alla mindre säkra.

Men Iran är inte bara ett regionalt hot, det hotar hela världen. Det är den främsta statliga sponsorn för terrorism. Det stöttar världens mest onda terroristgrupper som Hamas och Hizbollah. Tillsammans är Iran och terrorister ansvariga för att ha dödat amerikaner i Libanon på 1980-talet, i Saudiarabien under 1990-talet, och i Irak i dag. De har mördat irakier, libaneser, palestinier och andra muslimer som har motstått Irans önskan att dominera regionen. De har förföljt oräkneliga människor bara för att de är judar.

Iran är ansvarig för attacker inte bara mot israeler, utan också mot judar som bor så långt bort som Argentina.
Antisemitism och förnekelse av förintelsen är en del av Irans officiella ideologi och mord är en del av dess officiella politik. Inte ens iranska medborgare är säkra från sin regering och dess hot mot dem som vill bo, arbeta, och utföra sin gudstjänst i fred. Politiskt motiverade kidnappningar, tortyr, död genom stening, piskning, och amputationer är bara några av de statligt sanktionerade straffen.

I morgon kommer Ahmadinejad till New York. I vårt land kommer han att utöva sin rätt till yttrandefrihet - en rättighet han förnekar sitt eget folk.
Vår uppgift är att visa världen hur han kan stoppas.

Vi måste samla världen och trycka på för verkligt tuffa sanktioner i FN eller med våra allierade, om Irans allierade fortsätter att blockera beslut i FN.
Vi måste börja med restriktioner för Irans raffinerade petroleum- import. Vi måste minska vårt beroende av utländsk olja för att försvaga Irans ekonomiska inflytande.
Vi måste inrikta oss på regimens tillgångar utomlands, bankkonton, investeringar, och handelspartner.

President Ahmadinejad bör hållas ansvarig för anstiftan av folkmord, ett brott enligt internationell rätt.
Tillsammans kan vi stoppa Irans nukleära program.

Senator McCain har avlagt ett seriöst löfte som jag stöder: Vi kommer aldrig mer att riskera att en ny Förintelsen uppstår. Och detta är inte en önskan, en begäran, eller en vädjan till Israels fiender. Detta är ett löfte som USA och Israel kommer att leva upp till mot en fiende som vågar testa oss. Det är John McCain löfte och det är mitt löfte.

Mer från hennes tal finns här

17 Kommentarer:

Anonym sa...

Obamas kamp avvisade en inbjudan till Biden. Han hade andra åtaganden. De kunde
möjligen skicka en lägre representant.

Biden kunde alltså inte komma till FN i NYC måndag trots att deltagande i FN mötet stod på hans schema onsdag och torsdag.

Anonym sa...

Intressant att det alltid är Israel som ska försvaras till varje pris.
Den som uttalar sig mest positivt för Israel vinner presidentvalet i USA, osv.
Undrar vilka det finns flest av i världen.
Judehatare eller judar?

Berit sa...

Det är nog ingen tvekan om att det finns mest hatare.
Du skulle se en del av kommentarerna som aldrig publiceras.

Anonym sa...

Hon glömde att nämna Saudierna som mycket sannolikt finansierar och utbildar islamska terrorister. Det sker kanske inte öppet i statlig regi, men det sker på saudisk mark med saudiska pengar och man stoppar inte det.

Dessutom ligger Saudiska oljepengar bakom det wahhabitiska islamiseringsprojektet i västvärlden, inte minst i EU. Ideologisk export är förmodligen farligare och effektivare än att spränga bomber (om det inte är atombomber av modell XL dvs).

Anonym sa...

Talet var en protest mot ett Iran med atomvapen. Det är just Israel som dess ledare har sagt att han först önskar eliminera. Inte för att resten av världen kan känna sig säker.

Antalet judar i USA och i världen är mycket få. Antalet judehatare världen över är oändligt stort.

De amerikanska valen avgörs inte av antalet judar, sa 2%, som till största delen röstar demokratiskt. Att stödja Israel är en amerikansk tradition, som många väljare stöder. Kandidaterna tänker nog också mer på att få stöd från stora kristna grupper som stöder Israel.

Hemlige sa...

Det konkreta resultatet av USA:s störtande av Saddam Hussein i Irak, är ju att shiamuslimerna (som är i majoritet) kommer att styra även Irak. Så avsikten med hela kriget var alltså att skapa en motvikt mot Saudiarabien, men så riktigt enkelt fungerar det nog inte till sist.

Anonym sa...

Jag sade inte att valet avgörs av antalet judar i USA! (eller i världen för den delen)

Jag menar att om nu judar är så få och hatarna så många borde detta i rimlighetens namn betyda att det är rätt enkelt (och i enlighet med den oändliga majoritetens önskan) att lösa problemet med alla oroligheter i mellanöstern, terrorism osv!
Varför gör sig alla i väst och även Ryssland till fiender mot majoriteten av världens oljeproducerande länder och en av de stora (inte nödvändigtvis positivt menat) religionerna till förmån för en liten naturtillgångs- och befolkningsmässig skitfläck på jorden?
Att judarna är så få i USA och USA's presidentkandidater ändå ser det som mycket viktigt att bedyra sin kärlek till Israel förefaller mig också något egendomligt.
Det beror nog inte på att det är viktigt för väljarmajoriteten.
Däremot är det nog viktigt för att få positiv mediaraportering och finansiering. Varför är det så månntro?

Knute sa...

Kurtn, eftersom du frågar så kan jag upplysa dig om att Israel är ett viktigt land för världsekonomin. Detta lilla land står för viktig forskning och många uppfinningar och patent. Sen har det strategisk betydelse, faller Israel står Europa på tur.

Men sådana argument biter nog inte på dig, om man ska döma av ordet "skitfläck".

Anti-sionististen har samma inställning till Israel som antisemiten har till judar. Han är inte besvärad av vad Israel gör eller inte gör, utan snarare av det faktum att Israel existerar. Det är därför som han deltar så passionerat i debatter om lösningen på den palestinska frågan - som mycket väl skulle kunna innebära en slutlig lösning för Israel.

Den moderne antisemiten

Anonym sa...

Aah. Det vanliga kortet som alltid spelas av någon när Israel debatteras. Tycker inte om Israels apartheidpolitik=antisemit=nazist. Det är därför folk har börjat hata Israel mer och mer. När man försöker diskutera sakfrågan så blir man anklagad för nazism.

Knute sa...

Anonym, sakfrågan är Israels rätt att existera.

Anonym sa...

Kurtn säger: "Varför gör sig alla i väst och även Ryssland till fiender mot majoriteten av världens oljeproducerande länder och [islam] till förmån [Israel]? ... Det beror nog inte på att det är viktigt för väljarmajoriteten."

Replik: Kurtn har inte insett att EU idag har förlovat sig med arabvärlden, i avsikt att ingå äktenskap. Ingen onödig Israel-vänlighet här längre!

Kurtn inser inte heller att USA är ett till stora delar kristet land, och att ingen tung politiker vågar få evangelikaler och andra kristna på allvar emot sig. Israel överlever tack vare att de övertygade kristna i USA stöder landet. (Judarna i USA är mycket mer pro-Abbas!)

Här i (Väst-)Europa är den kristna tron på utdöende. (Liksom de infödda.) Men USA visar fram en kristen tro, starkare än förr. 2000 kom boken "The Fourth Great Awakening" (sedan 1700-talet), av R. W. Fogel, nobelpristagare i ekonomi, själv agnostiker. Ingen from bok alls, mest sociologi och ekonomi. -- Ser just att den finns på svenska: "Den fjärde väckelsen och jämlikhetens framtidsutsikter", i översättning av Margareta Eklöf och Leif Mutén, SNS 2003.

Vidare: Historien visar alldeles klart att länder som behandlat judarna väl - går det bra för; och tvärtom: länder som förtrycker judarna eller mer än så - dem går det illa för.

Se på Sverige: Fram till 1967 påtagligt Israel-vänligt - och rikast i Europa. Sedan allt mer Israel-fientligt, och allt mer på tillbakagång, ekonomiskt etc, jämfört med övriga Europa.

Knute sa...

Att säga till någon som inte alls slår sin fru, "varför slår du din fru?" Eller någon som inte alls sitter i fängelse, "jaså du har frigång nu?" Eller som Anonym, "tycker man inte om Israels apartheidpolitik..."

Det är lögn att araber skulle vara diskriminerade i Israel och att landet skulle bedriva någon slags apartheid. Helt fel, Israels befolkning består till 20 procent av israeliska araber och de har naturligtvis representanter i Knesset, parlamentet. En minister är arab och parlamentets talman är arab. Israel har fler än 80 000 svarta medborgare från Etiopien. Det är så långt från apartheid och rasåtskillnad man kan komma.

Anonym sa...

knute,
Med skitfläck menade jag liten.
Ok,skitliten fläck då.
Typ flugskit alltså.
Jag försöker bara dra slutsatser från mina observationer från div media och i det dagliga livet.

Att Israel är ett så viktigt land tror jag inte.
1. Forskarna är antingen dit emigrerade judar, som alltså mestadels hade kunnat forska även i sina hemländer, eller ättlingar till sådana. De förföljda hade enkelt kunna emigrera till USA där deras kompetens hade välkomnats.
Sedan undrar jag om Israel verkligen är självförsörjande med all sin forskning uppfinningar osv?
Hur mycket bistånd får de av USA?
2 Att de skulle vara en utpost för Europas försvar tror jag inte heller på, jag tror mer på orsak o verkan där, dvs att problemen vi har med terrorism mm och orolighter i mellanöstern beror huvudsakligen just på Israels existens.
Ahmadinejad frågade ju också som jag tycker helt riktigt varför araberna ska straffas för Tysklands oförrätter, 'rättvisare' hade varit att ge dem ex vis Bayern...
Därmed inte sagt att jag sympatiserar med honom för övrigt.

Betr antisionist, du försöker nu alltså sammankoppla det med antisemit. Därigenom visar du just på det faktum att judar o Israel är synonymt.
Dvs att Israels väl är det över allt gripande viktigaste för en jude (avfällingar undantagna) Därmed kan man ju säga att deras agerande kanske kan vara skadligt för de länder utom Israel förstås som de lever i.
Kan man då 'lita på' en jude som sitter i regeringen, underrättelsetjänsten eller på annan känslig post i ex vis USA, jag menar att han i första hand då tänker på USA's väl?

Jag tycker att judarna iofs har gjort helt rätt, de har bevisat att ett samlat folk med ett gemensamt fokus och sammanhållning är ett vinnande koncept.
Synd bara att sådana idéer inte får torgföras när det gäller ex vis svenskar.
Då är det urskillninglös kulturfrämmande massinvandring och multikulturens välsignelse som gäller.

Anonym sa...

Ahhhh Sarah Palin, först kristen fundamentalist och nu rabiat krigshetsare. Dessutom vicepresidentkandidat till en presidentkandidat som är 72 år gammal och kan trilla av pinn om någon blåser för hårt på honom, varvid Palin blir president.

The future´s so bright i got to wear shades.....

Anonym sa...

Så sent som i augusti 2008 demonstrerade över 5 000 israeler med etiopiskt ursprung utanför premiärministerns kontor i Jerusalem mot ett regeringsbeslut att sätta punkt för invandring av falashmura-judar från Etiopien.

Berit sa...

Lägg av med struntpratet Ulven och kom igen när du har fakta och något att stödja dina skällsord på.

Anonym sa...

Sarah palin verkar inte alls påläst. Iran erbjöd sig faktiskt hjälpa USA när de skulle in i Irak. iran varnade USA om att det skulle bli en soppa, och man sa att man gärna hjälper till, men USA kan ju inte ta hjälp av "Ondskans makt" hur skulle det se ut, nej man kan inte lyssna på ett grannland som känner till situationen, man skulle braka in själv, och hur slutade det?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.