02 september 2008

Vad som lärs ut i moskén


Kvinnliga predikanter uppmanar till att mörda homosexuella, äktenskapsbrytare och personer som byter från islam till en annan religion. Det avslöjas i en tv-dokumentär i Storbritannien.

Under en predikan säger en kvinna som kallas Um Amira: "Han är muslim, och han går ut ur islam ... vad ska vi göra? Vi dödar honom, dödar, dödar!"

Det förvånar mig att kvinnliga predikanter får tala i moskén. I Saudiarabien hade den religiösa polisen släpat iväg henne direkt. Men i Väst är det ett sätt att avväpna opinionen och göra islam mer aptitlig.

En flicka som är under 15 år utsattes i lördags för en gruppvåldtäkt i Landskrona. Tre 15-åringar misstänks för grov våldtäkt mot barn. En av dem dömdes tidigare i år för att ha varit drivande i en brutal gängmisshandel av tre flickor på en lekplats.

Varifrån har de fått sitt kvinnoförakt? I moskén? Är det mellanöstliga värderingar som de har med sig? I Saudiarabien råder grotesk könsapartheid, kvinnorna måste vara täckta från topp till tå med en liten springa för ögonen, får inte köra bil och är portförbjudna från de flesta yrken. En kvinna som råkar ut för våldtäkt bestraffas med 90 piskslag, om det är en gruppvåldtäkt får hon ännu fler. Är det sanningen om Landskrona, att sådana idéer rör sig i dessa pojkars huvuden?

Unga flickor borde gå säkra i vårt samhälle. Nu måste de bli ändring!

"En 15-årig pige blev i morges voldtaget af tre drenge, da hun var på vej til skole i Odense." Politiken

Jag är inte kriminolog, men man kan se ett tydligt mönster. Innan invasionen från islamiska länder hörde man ytterst sällan talas om gruppvåldtäkter i Sverige eller Danmark.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Citat:

"Dr Ahmed Al Dubayan, chef för moskén, säger att kvinnornas uttalande inte är representativa för moskén och att inte de inte hade auktoritet att uttala sig."

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157186

Och dumsnutarna tror förstås på det.
Jag har länge undrat när Sveriges egna "intellektuella", "sakkunniga" och islamvänliga talesmän skall ta debatten på riktigt och bemöta den kritik som riktas mot islam.

Det skulle var intressant att höra Jan Hjärpe och Mohammad Fazlhashemi förklara varför kvinnornas uttalande inte stämmer med islam/koranen/haditherna/islamsk historia (vilket det ju i praktiken faktiskt gör).
Faktum är att uttalandet INTE stämmer med vare sig det kristna kärleksbudskapet eller det humanistiska idealet. Det är därför det inte är rumsrent, och det är därför islamska företrädare med insikter i västerländsk kultur håller en låg profil då det gäller sådana utalande och tillämpar taqia. Det har ingenting med ett "sekulärt" eller "moderat" coh "västvänligt" islam att göra.

Tyvärr skulle det väl bli det gamla vanliga tugget om "islamofobi", alltså att man försöker misstänkliggöra kritikern istället för att bemöta kritiken.

Sådant är debattklimatet i Sverige och stora delar av Europa idag då det gäller "kärlekens" (tidernas bästa skämt?) "religion".

Anonym sa...

Man ska tala om det man vet något om "hon talar för att hon är i väst" Så idiotisk. Den DUMMASTE människan är den som talar utan kunskap, bland de smartaste i Islam är kvinnor, profeten sas fru Aisha ra, Fatimah med fler, till skillnad från "väst" så har vi något som heter moral och det har väl aldrig funnits här! Den som överger Islam är inte värd någonting alls, de är värre än er kafir. En annan dum sak är att blanda ihop KULTUR o RELIGION som ni ser så är de inte samma sak, men visst har vi dödsdom för vissa saker, kan ni inte hantera det är det ert ensak, ni är inte bjudna att lämna åsikter. Allahu Akbar
Latifa

Knute sa...

Nej Latifa, vi kan inte hantera att islam vill döda folk! Det är grymt och orättvist att kriminalisera folks sexuella läggning. Eller att vilja döda dem som vill lämna islam. Det en universell mänsklig rättighet att slippa sådan förföljelse. Och det strider mot svensk lag. Om du inte kan acceptera det bör du flytta till ett sharia-land.

Varför är du här om du inte vill leva i ett land med kristna värderingar om att man ska förlåta och visa sina medmänniskor kärlek och medkänsla?

Du lever i Sverige så du kan ta bort dina arabiska ord. Muslimerna som läser kan få för sig att jag accepterar dina allahu akbar etc. Så jag går inte på dina dolda budskap, bloggen ska inte vara ett forum för sådana människofientliga åsikter.

Anonym sa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3396597.stm Används den här mannens böcker i Sverige?

Knute sa...

Tack för tipset!

En muslim som skrev en bok som förklarar hur män ska slå sina fruar utan att lämna märken har dömts av en spansk domstol.

Anonym sa...

knute skrev
"Varför är du här om du inte vill leva i ett land med kristna värderingar om att man ska förlåta och visa sina medmänniskor kärlek och medkänsla?"

Sen när blev Sverige ett land med kristna värderingar? Sverige är många saker, men inte är det då ett land med kristna värderingar!

Knute skrev

"Du lever i Sverige så du kan ta bort dina arabiska ord. Muslimerna som läser kan få för sig att jag accepterar dina allahu akbar etc. Så jag går inte på dina dolda budskap, bloggen ska inte vara ett forum för sådana människofientliga åsikter."

Trodde Sverige var ett fritt land! Du vill inte att forumet ska vara ett forum för människofientliga åsikter?
Är inte många av dina inlägg människofientliga? Dina negativa åsikter om mellanöstern-folk kan väl inte precis kallas för människovänliga :-)

Knute sa...

Berömvärt Hasse att du i kristen anda tycker att när man får en snyting ska man vända den andra kinden till. Men islamisterna räknar sådant som svaghet och blir ännu mer arroganta och intoleranta. Var går gränsen för vår tolerans?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.