11 september 2008

Vad världen tycker

"Obama har väckt förväntningar runt om i världen som inte överträffas av någon amerikansk politiker i mannaminne. Undersökningar i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Ryssland visar att Obama skulle vinna med jättestor majoritet, och mönstret upprepas i Afrika, Asien, Middle East och Latinamerika. Om den 4 november var en global omröstning skulle Obama enkelt vinna den. Om den fria världen skulle kunna välja sin ledare, skulle det vara Barack Obama.
Om amerikanerna väljer McCain kommer de att vända ryggen till resten av världen."

Detta sägs av Jonathan Freedland från Guardian och han har alldeles rätt.
"Resten av världen" vill se Obama som president därför att han skulle sätta Amerikas intressen åt sidan och böja sig för "internationella intressen", läs Förenta Nationerna, och tillåta de uppenbara anti-amerikanska viljorna i FN att avgöra när det är lämpligt för USA att handla i sitt eget lands bästa intresse.
Freedland och "resten av världen" är trött på att Amerika försvarar sig.

McCain är ingen dumbom. Han har klargjort att han inser att internationellt samarbete är viktigt, att han kommer att stödja NATO samt att internationella intressen vad gäller Kina och Ryssland i vissa sammanhang går åt olika håll men att man också kan samarbeta.

Vad emellertid McCain inte kommer att göra, men som Obama lovar, är att resten av världen kommer att få bestämma vad som är bäst för Amerika.

Amerikanerna väljer inte en president som ska ta hand om andra länders livsviktiga intressen. De väljer en som ska försvara de egna.
Det är bekymmersamt att världen blir besviken om vi väljer McCain till president. Men det är resten av planeten som måste finna sig i situationen, inte tvärtom.
Vi ska inte och kommer inte att överge vår självständighet för att tillfredsställa Elit-vänstern som inte har en aning om amerikansk politik.

American Thinker.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas McCain vinner och stänger alla gränser och gör USA till ett nytt Nordkorea. Världen skulle bli en bättre plats att leva på.

Anonym sa...

Uppriktigt sagt Berit, säger inte de båda presidentkandidaterna det som de tror de kan vinna mest röster på? Varför skulle egentligen amerikanska politiker skilja sig så mycket från alla andra?
I varje politiskt parti finns en stab som kalkylerar över vad som är mest gångbart hos vissa väljargrupper i vissa områden och politikern är dum om han/hon inte spelar på just det som borde attrahera just den gruppen.
Det viktigaste för en politiker är att bli vald och där är väl alla knep tillåtna.
Den politiker som ärlig och som går till val på sin egen övertygelse finns inte. Allt handlar bara om att locka väljare och det är väl den parlamentariska demokratins nackdel.
Fast alternativen är ju inte särskilt lockande så vi får väl nöja oss med det vi har.

Berit sa...

Visst säger politiker vad de tror att folk vill höra bara för att bli vald. Det är därför så viktigt att titta tillbaka på vilka ståndpunkter de aktuella kandidaterna intagit under sin politiska karriär.
En kandidat vinner dock inte på sin ståndpunkt i enskilda frågor. En röst på en kandidat är en mycket personlig ståndpunkt som varje individ tar. Den grundar sig på värderingar och de kvaliteter som man upplever att kandidaten har.
Obamas personlighet är inte alls lika lätt att tycka om och identifiera sig med som McCains. Obama är sin egen största fiende i detta lopp.
Att Palin har sådan framgångar beror på att utstrålar förtroende och verkar stå med fötterna på jorden.
Alla dessa opinionsundersökningar som görs ska man också se kritiskt på.
De som gör undersökningarna är firmor som i vanliga fall gör marknadsundersökningar för företag i största allmänhet. För varje undersökning som rapporteras om i media får de sitt namn omnämnt och därmed gratis reklam.

Anonym sa...

Hehe ni har väl inte missat SVT:s misslyckade försök till smutskastning av McCain. Videon där han först gick utan kryckor men vid ett senare tillfälle hade kryckor. Dom fick sedan lägga till uppgifter att han gick med kryckor för att han hade opererats innan cermonin. Så lågt av SVT... sen kan dom ju dock ha ett historiskt värde.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.