04 oktober 2008

Da Vinci-koden, Illuminati och Eurabia


"Trots att att Dan Brown filmatiserade roman 'Da Vinci-koden' är fiktion utan förankring i verkligheten, tror hälften av dem som har läst boken på dess kritik av den katolska kyrkan och kristendomens ursprung, visar en undersökning.

Många möter faktiskt bara religion i tidningar, filmer och romaner som Dan Browns. Det är inte många människor som går i kyrkan regelbundet och är informerade om religiösa frågor innan de läser en sådan bok.

I boken anklagas den katolska kyrkan för att undertrycka den verkliga historien om Jesus, att han hade gift sig och hade barn med Maria Magdalena, och att hon var en av Jesu 12 lärjungar. Ett påstående som många tror på även om det inte kan bevisas."

Från Kristeligt Dagblad via Angantyr
Nåja, ett korn av sanning ligger det nog i historien, eftersom det faktiskt existerar ett evangelium skrivet av Maria Magdalena. Man har hittills hittat tre handskrifter, det äldsta författat på grekiska under första århundradet efter Kristus.

Däremot är det sorgligt att många tror på Dan Browns nidbild av den katolska kyrkan. Nyligen blev en
präst knivhuggen i en kyrka i Rom av en man som hade sett filmen Da Vinci-koden på TV. Dan Browns albino-munkar har gjort kyrkan stor skada eftersom folk kan få för sig att den är lika mordisk som islam.

I själva verket skulle boken kunnat handla om islam. Det finns hemligheter runt Koranens uppkomst som har kostat flera "storsigillbevarare" livet. Läs mer om det
här.

Dan Brown har också skrivit en bok som heter "Änglar och demoner" som handlar om en organisation av galna vetenskapsmän som heter Illuminati, som tänker spränga Vatikanen. Fast den boken har jag inte läst, så rätta mig om det inte stämmer.

Illuminati är för övrigt ett namn som är är omhuldat i mer eller mindre antisemitiskt anstrukna konspirationskretsar, Illuminati den stora fienden som med hjälp av EU vill införa den nya globala världsordningen. Precis som med Da Vinci-koden ligger det väl en korn av sanning i det men inte på det viset som konspirationsteoretikerna tror. I och med att de har drabbats av "the jew thing", fått judar på hjärnan, har de tappat kontakten med den stora skiljelinjen i världen, den mellan Öst och Väst.

För mig att se är det mycket ologiskt att anklaga judar och Israel för att ligga bakom EUs planer på att fusionera med arabvärlden. Herregud, Israel är ju ständigt hotat av araber, och judar förföljs av muslimer. Kom inte dragandes med att judar är invandringsliberala, vem är inte det i Europa? Nästan alla som hörs i media och politik är ju det.

Majoriteteten, i vilken även de flesta judar ingår, lider i tysthet av den muslimska massinvandringen. Som jag skrivit tidigare, se upp för dem som kallar icke-judar för "judar" i ett försök att sprida hat och ge judarna skulden. Eurabia-projektet är inte ett verk av några illuminerade frimurare eller av judar, inte ens Bilderbergare. Det är mer komplicerat än så, verkligheten är inte en Dan Brown-roman.

8 Kommentarer:

Knute sa...

Problemet med att i allmänna ordalag tala om judisk invandringsliberalism och kosmopolitism är att det blir för många generaliserande ismer. Judar har bott i Europa i århundraden och rotat sig. Inte ens på 1930-talet i Tyskland var judarna kosmopolitiska. De tvingades därifrån, och de som var mest lokalpatriotiska hamnade i gaskamrarna.

Kosherslakt och omskärelse är däremot konkreta frågor och har förmodligen alltid varit en stötesten för icke-judar. Men i Sverige är det faktiskt få judar som bryr sig om köttet kommer från ett kosherslaktat djur. Och många judiska mödrar vägrar låta omskära sina söner.

Anledningen är att judendomen liksom kristendomen går att tolka på många sätt. Till exempel är inte som i islam hederskulturen inbyggd i religionen.

Okunskapen om islam gör att många judar och kristna tror att invandrare från muslimska länder kommer att bli av med sin hederskultur på ett par generationer. Judar som kom från Ryssland lämnade snabbt sin hederskultur. Kristna assyrier från Mellanöstern likaså.

Men problemet är värre för muslimer. Islam är hederskulturens ideologi, eller om man så vill, tribalismens ideologi.

Knute sa...

Jag kanske ska lämna en brasklapp angående assyrier i Södertälje. Har de lämnat sin hederskultur?

Anonym sa...

Excelent new blog for Sweden.

Visit and spread around, please:

http://politikidag.bloggsida.se/

Knute sa...

För den som inte är rädd för att bli smittad med tankevirus, läs om "den Osynliga regeringen som liksom en jättebläckfisk sprider ut sina slemmiga armar över städer, stater och nationer."

Den nya världsordningen

Anonym sa...

sök:
chemtrails
på youtube och kolla vad de sprayar i luften över oss via flygplan. du får tusentals träffar.
nu är det bråttom att folk inser vad som händer över våra huvuden.
media vägrar självklart skriva om chemtrails. =) istället skriver de ev nåt diffust om 'contrails' som är nåt heeeeeeeeeelt annat.
varför? vill de dölja något?
kolla uppåt, varför har vi så många moln över oss m skarpa kanter numera?

http://www.youtube.com/results?search_query=chemtrails&search_sort=video_date_uploaded

Anonym sa...

Det du skriver om att folk får endast kontakt med religion genom böcker,tv o media i övrigt stämmer nog in på många.

"Fullt på muslimskt firande
på Världskulturmuseet"
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=449529&ref=rss

Det kan förklara varför så många människor ser snett på en när man yttrar kritik om andra religioner än den kristna.

gäster sa...

Irans president Ahmadinejad är lika besatt som Hitler.

Ahmadinejad: "The Zionists are crooks. A small handful of Zionists, with a very intricate organization, have taken over the power centers of the world. According to our estimates, the main cadre of the Zionists consists of 2,000 individuals at most, and they have another 8,000 activists. In addition, they have several informants, who spy and provide them with intelligence information.

"But because of their control of power centers in the U.S. and Europe, and their control of the financial centers and the news and propaganda agencies, they spread propaganda as if they were the entire world, as if all the peoples supported them, and as if they were the majority ruling the world."

Östra Ölands fria horisont

Anonym sa...

Jag har visserligen missat det här med ökad antisemitism till följd av finanskrisen, eftersom skulden så uppenbarligen bör ges till Carter, Clinton och Bush samt till kongressen.

(Dick Erixons ensidiga utpekande av Clinton och påståenden om att Bush försökt stävja utlåningen är historiskt oriktigt, liksom hans faktafel att Community Reinvestment Act tillkom 1995, när den egentligen tillkom 1977 under president Carters administration.)

Bankerna och statligt finansierade Fannie Mae samt Freddie Mac var, enligt en artikel i New York Times, under enorm press att låna ut pengar till människor i riskgrupper, dvs. främst etniska minoriteter. Inte minst då från ”samhällsaktivister” inom ACRON, som haft intima band med Barack Obama.

Steve Sailer på VDARE ger republikanernas förre chefsstrateg Karl Rove skulden, eftersom denne använde subprimelånen för att göra latinos till egnahemsägare och därigenom till republikaner.

Däremot förvånar mig inte påståenden om ökad antisemitism i finanskrisen spår. Inte för att den skulle vara berättigad, men förvånansvärt är det inte samtidigt som jag måste erkänna att jag är lite skeptisk till att den skulle ökat bland vita amerikaner och européer.

Däremot har den ökat i EU-länderna enormt via den muslimska massinvandringen, och många judar har övergett den traditionella invandringsliberalismen för att rösta på invandringskritiska partier som Vlaams Belang och Le Pens Front National.

Men invandringsliberalismen bland judar i USA – där man inte har en lika stor muslimsk invandring som i Europa - har varit så seglivad, att den blivit föremål för återkommande kritik från den tidigare ordförande i American Jewish Committee, Stephen Steinlight. Denne menar att den kommer att underminera stödet för Israel i amerikansk politik, då muslimska väljare kommer att spela en allt större roll.

Två exempel: The Jewish Stake in America’s Changing Demography

Impure Meat, Foul ethics, Rotten arguments

Beträffande Ryssland, var antisemitism jag fruktar mest (för Europas del), beror den inte till liten del på att nio av tio ryska oligarker var judar, vidare på kopplingar mellan judiska neokonservativa amerikaner och försöken att få Georgien och Ukraina med i Nato.

Kopplingen Irakkriget och Israel (via den amerikanska Israellobbyn) samt Georgien, där Israel innan den ryska invasionen hade flera hundra militära rådgivare och lovades två flygfält, i händelse av krig med Iran, bidrar också till den ryska antisemitismen, som ADL registrerat. (Se
denna artikel
av Arnaud de Borchgrave, som jag först läste i republikanska Washington Times, men som här publiceras på en annan hemsida.)

Å andra sidan har det blivit ADL:s kännemärke att överdriva antisemitism, eftersom organisationen lever och frodas av förekomsten av sådan.

Att dygdigt förneka dessa samband eller försvara ADL är inte en bra strategi, som det högerpopulistiske TV-ankaret på CNN, Lou Dobbs, kallat ett skämt.

ADL:s hysteriska agerande i samband Mel Gibsons ”The Passion of Christ” drog på sig kritik även från konservativa judar. Läste en artikel i Frontpage Magazine som menade att ADL:s chef, Abe Foxman, bidrog till antisemitismen.

För att inte tala om reaktionen på kristna Ann Coulters uttalande att judar borde bli kristna.

ADL

Ann Coulter I Human Events"

Samtliga påståenden ovan är lätta att styrka medels tillförlitliga källor.

De som kallar familjen Rockefeller och J.P. Morgan för judiska finansfamiljer visar en pinsam okunnighet, men Rothchilds är väl ändå fortfarande en judisk släkt, även om man gift sig med goyer?

Precis som en USA-vän som jag bäst visar min vänskap genom att kritisera landets (nota bene!) regering när det är befogat, så bör en Israelvän kunna kritisera Israel när det är befogat.

Men oroande nog förekommer inte den sortens nyanser bland svenska och andra europeiska USA- och Israelvänner utan all kritik, speciellt mot Israel, ses som ytterst suspekt.

Och i sin mest vulgära form (à la Dick Erixon och Per Ahlmark) kopplas kritik av USA samman med antisemitism: t ex kritik mot USA:s Mellanösternpolitik är lika med anti-amerikanism som är lika med antisemitism.

Debatten och kampen mot antisemitism skulle gynnas av en lite mer balanserad hållning i dessa frågor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.