15 oktober 2008

Drömboende i avskildhet


Vilken svensk pensionär skulle inte önska sig ett skyddat boende med den servicenivå, lugn, välskötta områden och inte minst den trygghet som ”gated communities” erbjuder?

Vad är det för fel att ta ansvar för den egna säkerheten och tryggheten? Vad är det för fel att människor själva får välja hur och var de vill bo? Har professor Cars möjligen hört talas om EBO-lagen som möjliggör för utlänningarna att välja var de vill bo?

Hade jag råd skulle jag omedelbart flytta in i ett ”gated community” med en 17 000 kvm park med pool, biograf, festvåning, vinkällare, bibliotek, lounge, restaurant, lobby och barer! Tänk bara en sådan enkel sak som att kunna gå på bio en kväll utan att behöva varar rädd under hemfärden med T-bana och buss!
Jag gratulerar av hela mitt hjärta dem som har råd till ett sådant boende.

Universitetslektor Lennart Tonell oroade sig i en intervju i DN över att ”Victoria Park är ett första steg i riktning mot ett alltmer segregerat boende. Det är nog bara början vi ser. Nästa gång nöjer man sig inte med att sätta upp en portal att passera igenom. Då blir det häckar, därefter staket och grindar, sedan kameror och vakter. /…/ Det här är en utveckling som kommer att accelerera. Politikerna har ett stort ansvar eftersom det skapar en segregation och vi måste nog fundera på vart vi är på väg ”

Denna utveckling är både självklar och önskvärd, eftersom det är enda möjligheten för att vi skall kunna känna oss trygga i det av politikerna skapade ”mångkulturella paradiset”.
Politikerna och deras påhejare i etablissemanget har sått mångkultur och nu får vi s k ”vanliga” svenskar skörda våld!
Av Sveriges 50 mest brottsbelastade ungdomar är 35 kosovoalbaner, 14 av andra nationaliteter och en svensk. Men politikerna och deras megafoner lever i förnekelse och har i decennier tillåtit att den gängrelaterade grova organiserade brottsligheten rotat sig i samhället. Md allt vad det innebär för tillgången av illegala vapen.
Redan 2003 hade Sverige sammanlagt en högre kriminalitet än New York City och den torde knappast ha minskat sedan dess.

*New York hade 598 mord, Sverige 189,
* våldtäkter NY 1,875 och Sverige 2,565,
* överfall NY 18,764, Sverige 65,175,
* inbrott NY 29,207, Sverige 122,700.
(Enligt National Council for Crime Prevention 2003)

I boken Polis i kris konstaterar hovrättslagmannen och f d statsekreteraren Krister Thelin och hans medförfattare Karl Svantemark att svenskarna är otryggast i Europa.
På frågan ”Är du rädd att drabbas av oprovocerat våld” dvs angripen på gatan eller i hemmet svarade 80 procent av 46 000 tillfrågade i december 2005 ”ja”.

Ni och lektor Tonell borde begrunda den franske 1500-talsfilosofen Michel de Montaignes kloka ord: ”Vid randen av en avgrund finns blott en sak att göra: ta ett steg tillbaka.” Det är nämligen mot avgrunden ”vi är på väg” p g a den uppifrån påtvingade massinvandringen, mångkulturen och den misslyckade integrationspolitiken!

Inger-Siv Mattson

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Flytta in i en gated community när jag blir gammal? Absolut tänkbart!
Kommer bara möjligheten att vara kvar så..
Har besökt i sådana (i USA..) där bara 50+ fick bosätta sig. Yngre måste anmäla sig vid gaten och hämtas av en ansvarig "äldre".
Det finns ju en inte försumbar risk att våra fullständigt verklighetsfrämmande politiker på något sätt kommer att förbjuda den möjligheten.
Undrar om någon av våra ledande politiker öht någon gång vistats i dessa områden på kvällstid?? Utan SÄPO?
Vore intressant att få veta.
//E

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.