05 oktober 2008

En mardröm

Vi är vana vid att se och höra hur diktator-regimer indoktrinerar barn, så som i denna video från Kuba. Barnen hyllar revolutionens hjältar och lovar att vara trogna socialismen.Vad som ger mig skrämselhicka är nästa video som inte är från Kuba men visar hur man "undervisar" barn i Kalifornien.
Obama Jugend är ett passande namn.
hat tip Pat Dollard

14 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige har vi en Jugend som blåser i visselpipor och skriker "rassister".

Knute sa...

Vad menar Obama med "förändring" egentligen?

Hur ungdomar lockas in i totalitära läror med tjusiga paroller har vi sett förr. Rättvisa, demokrati, frihet, jämlikhet och broderskap blev till ryska revolutionen, Kuba, iranska revolutionen, Zimbabwe...

Malmöperspektiv skriver bra om det: länk

Anonym sa...

Stars and stripes sjungs väl varje morgon i amerikanska skolor. Är det sunt?!

Anonym sa...

Många människor tycks ha ett behov av att bli hjärntvättade, det är som om det fattas något, nämnligen kritiskt tänkande. En av skolans a viktigaste uppgifter är att lära barnen tänka kritiskt vilket är det största skyddet mot historiska upprepningar av vansinnigheter som exempelvis Stalinism eller Hitlerism.

Berit sa...

Nationalsången The Star-Spangled Banner sjungs INTE i amerikanska skolor på morgonen och är INTE ett förhärligande och en dyrkan av en person eller hans politik.
Har märkt att den svenska nationalsången liksom flaggan numera anses rasistisk och den anonym som figurerar här tycker tydligen att patriotism är osunt.

Berit sa...

Jonas, visst borde skolans uppgift vara att inspirera till kritiskt tänkande men så är inte alls fallet i verkligheten. "Skolan speglar verkligheten" är ett slagord man hör.

I både USA och Sverige är det PK-iterna, Vänstern som styr akademia och barnen lär sig att allt ska hanteras genom kollektivism.
Individualitet anses fult och därför förekommer inget kritiskt tänkande.
Titta på alla ungdomar och hur de klär sig tex.
De tror att de är så "individuella" när de går omkring i sina för stora byxor, tatueringar och metallbitar instuckna här där i kroppen men ser ut som de är stöpta i samma form.
Resultatet ser vi idag i "upprepningar av historien".

Anonym sa...

Ja det är verkligen jobbigt att se på filmen när den lilla flickan sjunger...

Obama får representer så mycket, om det är pga hans hudfärg det vet jag inte men troligt är det nog.
Det är väl lättare att koppla mörkhyad med fattigdom och förtryckt och vithyad med rikedom och makt.

Anonym sa...

Det är ju tråkigt att inte ungdomarna är med i kyrkkören, går runt i strukna skjortor och är jätteindividualistiska...

Anonym sa...

Uncommon Descent skriver brev:
Bäste Senator Obama,
Vi ser att ni söker anställning som president för Förenta Staterna. Som en del av vår utvärdering skulle vi vilja se Era betygsavskrifter från Columbia University och Harvard Law School. Var vänlig och offentliggör dem så snart som möjligt.
USA:s valmanskår
* * *
Mera här:
Sweetness & Light
som hämtar från New York Sun:
Se även WorldNetDaily

Anonym sa...

When classmates . . . asked me just what it was that a community organizer did, I couldn’t answer them directly. Instead I’d pronounce on the need for change. Change in the White House . . . . Change in the Congress . . . . Change in the mood of the country . . . . Change won’t come from the top, I would say. Change will come from a mobilized grass roots. . . . I’ll organize black folks.
Från Obamas bok Dreams From My Father 1995

Anonym sa...

Obamas och hans kampanjadministratör har båda avvisat Obamas förbindelse med Bill Ayers med att han var endast någon som bodde i samma stadsdel.
När Obama inledde sin politiska kampanj i Chicago var det i Bill Ayers hem.
Bill Ayer var en terrorist som på 80talet hade som mål att bomba statliga
byggnader.
Från artikeln Obamas Leftism av Joshua Muravchik
https://www.commentarymagazine.com/viewarticle.cfm/obama-s-leftism-12961?page=2

Anonym sa...

Obama's enda egentliga arbete som beslutsfattare -- i motsats till att sitta som senator i Illinois eller DC och rösta -- började år 1995 då han blev nygrundade Chicago Annenberg Challenge's förste ordförande, med ansvaret för ekonomin. Han satt kvar som ordförande till 1999, i styrelsen till 2001. Samtidigt satt Bill Ayers som ordförande för stiftelsens andra huvuddel som formulerade målen för verksamheten.

Ayers hade på 60-talet varit med om att grunda Weather Underground. Ayers fanns med bakom bombningen av polishögkvarteret i New York 1970, the Capitol i Washington DC 1971, och Pentagon 1972. Om detta skriver han i sin bok "Fugitive Days" (2001). Han levde underjordiskt flera år, men gav upp 1980. Intervjuad av NY Times 2001 sade han "Jag ångrar inte att vi satte ut bomber" och "Jag känner att vi inte gjorde tillräckligt". Tillfrågad om han skulle "göra om allt igen" svarade han "Jag vill inte utesluta den möjligheten".

CAC skulle stödja utbildning för de underprivilegierade, och fördelade mer än $100 miljoner. Pengarna gick emellertid inte direkt till skolorna, utan till "externa partners", som t.ex. idag ryktbara ACORN.

Om relationen Obama - Ayers skriver Stanley Kurtz i Wall Street Journal 23 sep 2008. Personuppgifterna om Ayers kommer från Wikipedia.

Anonym sa...

ACORN hade en hand med i sleven att gå ut och påtrycka banker att ge ut lån i enlighet med CRA. Tydligen var en av Obamas function som samhällsorganisatör att träna personer som fick till uppgift att göra detta i Chicago.Han var ordförande, som STeve säger, för en styrelse som höll i pengarna, förmodligen utsedd eller rekommenderad av Ayers. Det var hur Annenberg donationen delvis spenderades.Så när Obama nu koncentrerar sig på finanskrisen, betänk hans roll i dess uppkomst.Biden påpekade inte detta i debatten , men sa att Obama kritiserat lånen.

Anonym sa...

Obama lät påskina att han tog avstånd från pastorn Jeremiah Wright sedan denne radikaliserats. JM,ovan, säger att det var inte en tillfällighet att Obama valde Wrights kyrka. Tvärtom både han och Jeremiah Wright sökte sig till varandra medvetet. Obama valde hans kyrka just för hans radikala politiska åsikter. Wright närmade sig Obama för hans roll som organisatör. Deras relation varade i 20 år. Obama var inte en naiv församlingsmedlem.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.