17 oktober 2008

Heroin - islams gyllene svärd


Titeln säger det mesta.
Läs det hela på
Lionheart's blog
Och tack till
Anna Lyttiger för tipset!

"För al-Qaida är heroin en "win-win" situation. Deras nätverk av terrorister injicerar heroin i vår ungdomskultur, förstör delar av våra samhällen och länder och gör stora pengar i processen som sedan hälls tillbaka för att finansiera och stödja annan terroristverksamhet mot oss. De kan inte förlora användningen av heroin som ett svärd för jihad eftersom det har två sidor att skada oss med."

Al-Qaidas andreman i Irak var svensk medborgare. När han blev beskjuten av amerikanska soldater utlöste han sitt bombbälte och dödade tre kvinnor och tre barn som befann sig i närheten. Om Säpo inte tillåtit honom att ha Sverige som bas för sina heroinfinansierade resor till Afghanistan, Iran och Irak hade de varit i livet nu.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Skyll på USA. Talibanerna fixade ju bort mycket av Afghanistans opiumodlingar.

Knute sa...

Enligt FN tjänar talibanrebellerna i Afghanistan omkring 100 miljoner dollar, motsvarande 600 miljoner kronor, årligen på att beskatta opiumodlande bönder.

Det stämmer att när talibanerna hade makten minskade opiumproduktionen. Men de har en tvetydig inställning:

"Opium is permissible because it is consumed by kafirs in the West and not by Muslims or Afghans."

http://en.wikipedia.org/wiki/Taliban

Knute sa...

Opiumbönder och talibaner är de första länkarna i kedjan. Men det är Bin Laden och al Qaeda som sitter på toppen av världens heroinhandel som omsätter tiotals miljarder dollar årligen, pengar de köper vapen för.

Ett sätt för Väst att ta ifrån dem pengarna och makten vore att köpa upp opiumskördarna, och använda dem till medicinska ändamål.

Anonym sa...

Oavsett vad som råkar stå i Wikipedia (Vem garanterar förresten att det som står där alltid är absolut sanning?) så sjönk opiumodlingen markant när de var vid makten och var på väg att försvinna.
Att folk sedan när de är i krig med en invasionsmakt använde alla vapen de kan och motiverar det genom ändringar i religiösa tolkningar är inget nytt och inte så konstigt. 'Vi har Gud på vår sida' osv.

Alldeless oavsett ev skuldfrågor ang 9-11 osv.

Släpp heroinet fritt så försvinner kriminaliteten och obskyra försäljningsvägar.

Anonym sa...

Om det bara vore enbart heroin..
Är det ingen som undrar varthän alla oljepengar vi betalar till div arabstater tar vägen?
Den summan måste få t o m heroinhandeln att vara småpengar?
Biljonerna läggs väl knappast på hög likt farbror Joakim?
De investeras sannolikt i producerande företag och då var?
Hur många öppet arabiska sådan finns det jämfört med västd:o ?
Likheten med de nu döda löntagarfonderna är stor, vi blir uppköpta för våra egna pengar.
-EH

Anonym sa...

Att oljestaternas (shejkernas) pengar investeras runt om i världen är väl ingen hemlighet? Och fullt legitimt.
Q8 i Sverige t ex.
Och senast igår fanns det väl en artikel om hur shejkerna köper aktier i OMX. Och tidigare om hur mycket emien iQatar förlorat.
Mycket investras ju också i Dubai!
De har verkligen lyckats där kan man säga, utan att ha några egna resurser så investerar de rika grannländerna i allt mer vansinniga projekt, i en brant spiral som till slut kommer att resultera i en totalkrasch.
Jag menar vem f-n vill bo i ett land där du inte kan vara utomhus mer än 3+4 månader om året???
Så länge det byggs oexpanderas behövs dock bostäder o infrastruktur, men se'n??
De flesta pengar där kommer alltså från regionen, så ingen skada skedd...

Investerarna är nog annars rätt pragmatiska, så tex har ju inte oljevapnet använts i Israelkonflikten på senare tid efter Kung Faisal.

Naturligtvis pumpas det också in pengar till palestinierna, dock det är mer det som blir över och inte i en omfattning lika som USA och omvärldens stöd til Israel.

Det blir f ö intressant att se vad som händer där när vattentillgången tryter, källflödena ligger ju som beaknt utanför Israel.
Men det är ju inte vad tråden handlar om..

Anonym sa...

Glöm inte Sovjets sinnesjuka inblanding i Afganistan innan ni skyller USA...

Wiseman sa...

Det är väl lite orättvist att skylla det hela på SÄPO med tanke på att det lagliga mandatet inte sträcker sig längre än de åtgärder de redan vidtagit. De gånger man gått utanför detta och blivit påkommen har det inte fallit väl ut, även om avsikten var god. Lägg istället skulden på våra naiva politiker.

Knute sa...

Absolut, Wiseman, och en stor del av skulden kan också läggas på våra jurister som inte förmår att inse att terrorism inte är vanlig kriminalitet. Därför vill de inte döma dem som planerar brott, utan först när brottet har begåtts. Men islamisk terrorism är krig och inte vanlig kriminalitet.

Anonym sa...

Det var inget. Roligt at få læse kommentarerna. ;-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.