16 oktober 2008

Islamisk moralism raka motsatsen till moral

Kvinnans rätt att bestämma över sin kropp är ett nonsensargument för "fria" aborter. Numera handlar det om (den muslimske) mannens rätt att bestämma över kvinnans kropp.

"Paret kunde bara tänka sig en pojke. När läkaren som tog fostervattensprovet vägrade säga något om barnets kön hotade mannen att sätta en pistol mot läkarens huvud."
svd

Det verkar vara frågan om något hederskulturellt. Hur ställer sig feministerna?

Av artikeln framgår inte om den hotande mannen är muslim och om islam kan ha spelat in. Men det går att kolla. Eftersom mannen dömdes att betala 4000 kr (!) i skadestånd till läkaren finns hans namn som offentlig handling i domen. Följande får ses som en allmän reflektion om islams kvinnosyn:

Kvinnor som blivit gravida vid en våldtäkt måste göra abort, enligt sunnimuslimernas främsta lärosäte, al-Azharuniversitet i Kairo. Skälet ska vara bevarande av samhällets stabilitet. svd

Borde abort inte vara frivilligt? Nej, "samhällets stabilitet" kräver det. Vilken ynkedom att (som vanligt) ge sig på kvinnorna och tvinga dem att göra abort, i stället för att motarbeta våldtäkterna. Kristen och islamisk moral är verkligen varandras motsatser.

För att inte förnärma någon, så menar jag naturligtvis inte vanliga fredliga muslimer när jag påstår att islamisternas respekt för människolivet är lika med noll. Vid det första mordförsöket på Benazir Bhutto i oktober förra året använde man en liten baby som man fäst en bomb vid.

Men eftersom hela Mellanöstern kokar av islamism är det inte förvånande om många av kulturberikarna som kommer hit bär med sig samma kvinno- och människofientliga mentalitet. Och möts av stora famnen från politiker, för att inte tala om tidningar och TV vars lojalitet med muslimska män som hatar kvinnor är avskyvärd.

13 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vadå HOTA en läkare. Det är ju bara vanlig Kulturberikning av läkaren.

Anonym sa...

Joakim, hur naiv kan Du bli? Darwin tar hand om dumskallar som bjuder in andra och låter dem förtrycka vår hederskultur.

Att vara kritisk mot islam har väl inget med rasism att göra, eller???

Anonym sa...

joakim

Det känns lite löjligt att påvisa detta men... Islam är ingen ras.

Anonym sa...

Joakim påstår att muslimer är en ras. Han får gärna utveckla det.

För övrigt har jag sedan min skolgång i slutet av 60-talet och under större delen av 70-talet fått höra att "religion är opium för folket".
Nu gäller plötsligt inte detta. Nu är tvärtom religion något fint och vackert och bör beredas utrymme i TV och på allmänna platser och i samhällslivet i stort.
Fast inte kristendom, förstås. Den är reaktionär och förslavar människors tänkande.
Det gäller att hänga med i svängarna.

Anonym sa...

Pardon men hur vet du att det handlar om en muslim?

Knute sa...

Joakim, håll med om att mannens vilja att kvinnan skulle göra abort om hon väntade en dotter, och hans hot mot läkaren inte hör hemma i ett modern upplyst samhälle.

Det går inte att förneka att islam rättfärdigar sådant beteende. Det får inte vara tabu att kritisera islam.

Naturligtvis finns det hederskultur utan islam, men de finns inte islam utan hederskultur.

Om jag låtit bli att nämna islam och nöjt mig med att kritisera hederskultur i allmänna ordalag hade jag knappast sluppit dina oförskämda beskyllningar.

Försök se det från de "hederskulturella" invandrarnas synpunkt. De anser sig i sin fulla rätt att bete sig på det där sättet. Gäller inte lagen för dem också? Ska vi lägga oss platt för deras perverterade moralism där allt cirklar runt kvinnans "dygd"?

Anonym sa...

Knute:
"Det går inte att förneka att islam rättfärdigar sådant beteende".

Var i Islamsk lag eller Koranen har du hittat detta?

Martin

Knute sa...

Hederskulturen kommer direkt ifrån islam.

Sura 4:14 Om någon av era kvinnor begår en grovt oanständig handling, tillkalla då fyra bland dem av er som har bevittnat handlingen, och om de vittnar [att de har sätt den], stäng då in henne i hennes hem till dess döden befriar henne eller Gud visar henne en väg.

Med oanständig handling menas sex utanför äktenskapet. Fyra vittnen finns sällan, men om en kvinna blir gravid utan att vara gift så kan vem som helst se att en "oanständig handling" har begåtts. Att "stänga inne tills döden tar henne" tolkades från början som levande begravning, men omvandlades senare till stening. Även 100 piskrapp kan utdömas.

Koranen informerar även om vilka kvinnor som är anständiga. De som inte "noga sveper om sig sina ytterplagg" får räkna med att bli ofredade.

Sura 33:59 Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar och till [alla] troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg på så sätt att de lättare blir igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade.

http://www.ramberget.com/
Artikel om islams kvinnosyn

Anonym sa...

Troligtvis är det en Mohammedansk familj, annars hade de nämnt att det var en svensk eller Kristen familj. En religion är inte en 'ras' Joakim, så det är du som förtalar Knute.

Jag är trött på slentrianismen där man inte kan göra åtskillnad mellan (sub)raser, etnisitet och Religion. Dessutom tycker jag att skilja mellan politik/religion/värderingar är ganska löjlig, då politik enbart en tillämpling av religion/värderingar i gruppen, religion är regelverk(politik) och värderingar som har anknytning till det övernaturliga. Där är gränserna väldigt suddiga. Det skulle vara lustigt och se om Nazarna startade en ny religion i sverige "Church of Adolf" och gav ut "mein kamph" som deras heliga bok. Plötsligt skulle det bli rasim att kritisera Nazister och Mein Kamph.

Det är möjligt att det inte är Mohammedaner, men sannolikt är det Mohammedaner, då det är dessa som har sådana vidriga värderingar.

Anonym sa...

Intressant läsning, som ger ännu "mera kött på benen". Men tvivlar på att indoktrinerade dhimmis klarar av att förstå innebörden!

http://antiism.wordpress.com/2008/10/15/spammad-utav-allahs-kolonisatorer/

Berit sa...

här är också en intressant video om
islam och rasism.

Knute sa...

Jag tog bort Joakims kommentar eftersom han beskyllde mig för att vara rasist.

Jag är inte rasist, däremot är jag feminist. Jag tycker det är ruskigt att kvinnoförtryck ska accepteras under täckmantel av religionsfrihet och antirasism och genusvetenskap och jag vet inte vad. Det är rena stenåldern. Och dessa islamförsvarare kallar sig till råga på allt vänster. De är både vänsterns och feminismens dödgrävare. Och civilisationens.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.