30 oktober 2008

Det självutnämnda proletariatets diktatur

Jag skrev i mitt förra inlägg att USA som sin nästa president riskerar att få en fullfjädrad demagog som lovar att även amerikaner ska slippa ta ansvar för sina liv, staten ska sköta allt. Vad Sverige riskerar att få är inte heller något vidare. Kurt Lundgren refererar sossepolitikern Per Nuders memoarer:


"Sommaren 2007 var Mona Sahlin sommarpratare i radion. Nuder sitter och lyssnar till det småputtriga pratet när hon plötsligt säger att hon går på gym och där ägnar sig åt work out - sådant är skönt för då blåses tankarna rena från alla otrevligheter och bland alla otrevligheter hon nämner och som hon befrias ifrån finns Per Nuder - han sitter och lyssnar, han blir oerhört sårad.

Det som Mona Sahlin här ägnar sig åt är ren ondska, det kallas vuxenmobbing.

Och jag tänker för mig själv när jag läser detta, jisses, sahlinskan är en liten ondsint kärring - den där godsintheten, lilla Mååna, är bara en mask för en enorm makthunger. Så gå inte på den lätte, att här har vi att göra med en troskyldig kvinna som vill alla väl, hon är en stenhård maktspelare, som inte skyr några som helst medel - jag tror att detta kan sluta hur som helst, med en sossekollaps."

Man kan ju alltid hoppas på en sossekollaps men vem kan värja sig när Mona Sahlin vädjar till ens medkänsla: "Vill du kasta ut mitt barn som har en chilensk pappa?" Vad ska man svara på det? Det är som att få frågan "Varför slår du din fru" när man inte ens haft den tanken. Detta är utmärkande för demagogi, att få den okritiske åhöraren att dra egna slutsatser baserade på felaktiga resonemang.

Ett annat exempel: "Jobben måste komma genom rättvisa." Med rättvisa avser Sahlin högre arbetslöshetskassa, vilket knappast skapar fler jobb.

Uppenbarligen finns det många som mår bra av att få sin avundsjuka rättfärdigad och sina fördomar om kapitalismen bekräftade, annars skulle de inte rösta på sossarna. Men alla gillar inte fräcka lögner rakt upp i ansiktet så det är inte att undra på att det finns en blogg som heter
Mona ljuger.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare någon som har börjat fundera över hur rättvisa skapar ett jobb....Logiken är onekligen ganska .... obefintlig.

Att Mona Sahlin är en "power-player" börjar väl de flesta förstå, frågan är om tillräckligt många förstår vad en regering ledd av henne skulle innebära. Jag tror att det viktigaste att påpeka de närmsta två åren är

1 ) Socialdemokraternas brist på ideologi - de tycks ta sina idéer rakt ur luften nuförtiden, och det innebär att de teoretiskt sett kan bestämma sig för att genomföra vad som helst

2 ) Att det är ett parti som helt seriöst tror att skattehöjningar kommer leda till någon vinst under lågkonjunktur

3 ) Att en socialdemokratisk regering inte kan regera utan stöd från vänstern - även om vänstern inte har några möjligheter att samarbeta med någon annan kommer knappast en gammal kommunist som Lars Ohly rulla över och ge sig. Han lär marschera stolt genom riksdagshuset och skandera att "arbetsläger kan rädda ekonomin" "höj arbetarlönerna" "höj skatterna" samt "förbjud det privata ägandet". Är det den typ av influenser vi vill ha i vad som redan innan kommer vara en ideologi-lös volatil konstellation av maktgalningar?

Nog för att borgerligheten också har fanstyg för sig, men det finns ju nivåer av helvetet ...

Save Capitalism

midgardsjarlen sa...

Sossarna försvann väl redan medio 50-talet. Därefter startade väl upplåningen för att betala valfläsket. Skall skriva till jultomten (har han ingen mailaddr.?) och önska att ingen av de sju vinner ngt val mer. And that goes for McCain and Hussein obama as well.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.