18 oktober 2008

Joe Rörmokarn'

I USA beskattas en enskild firma så att man deklarerar hela firmans inkomst som sin egen privata inkomst.

Samuel Joseph Wurzelbacher kallad "Joe the Plumber" (Joe Rörmokare) ställde en fråga till Obama under ett valmöte, en fråga som för länge sedan borde ha ställts av McCain, men som nu har hela media i uppror.

Joe planerar att köpa en rörmokarfirma och undrade om inte Obamas beskattningsplan kommer att bestraffa honom eftersom firman kanske drar in mer pengar och kan anställa fler men hans beskattningsbara inkomst höjs på papperet.
Obamas svar var att anledningen till att han vill höja skatten för enskilda företag som drar in mer än 250 tusen dollar är att han eftersträvar "förmögenhetsutjämning.".
Detta är direkt ur Marxismens Ekonomi 101, men ingen vinner val i USA genom att öppet avslöja att han är marxist, så media måste göra sitt bästa för att skyla över.

Så i stället för att titta på frågan som Joe ställde angriper man honom personligen. Man rotar upp all negativ information som finns tillgänglig; att han är skild, hans ålder, att han är lite överviktig, att han egentligen inte har licens som rörmokare (behövs inte när han är anställd), hur mycket han tjänade förra året, att han är skyldig 1000 dollar i skatt och att hans namn är Samuel och inte Joe.

I stället skulle man naturligtvis skriva, så att alla fattar det, att 70% av alla som arbetar i detta land är anställda av småföretag och att alla nya arbeten på marknaden är för småföretag.
Höj skatten och jobben minskar!

Detta är en riktig skräckhistoria. Media gör sitt bästa för att vi ska låta bli att ifrågasätta "Makten". Man skapar ett klimat som gör det obehagligt att kräva svar och bestrida någonting.
Vad media inte inser är att ju mer de bidrar till processen att avskräcka oss, desto närmare kommer de sin egen undergång.


Samuel Joseph Wurzelbacher ställde frågan för oss alla och han är dessutom en man som vågar använda sitt andra-namn.

Det finns ett sådant skriande behov av politiker som är ärliga, uppriktiga och pålitliga att man griper efter alla halmstrån.
En grupp i Massachusetts försöker förmå Joe the Plumber att ställa upp till valet som kongressledamot med valspråket : “Plunge the crap out of Washington”.

Video, om Joe och Obama finns här.
Den är omständlig så till vida att Obama bara låter munnen gå som vanligt och dessutom ljuger han om reavinstskatt (capital gains tax) eftersom småföretag inte betalar det.

1 Kommentarer:

eva sa...

Det är Obamas förslag att motverka depression och arbetslöshet.
Gör det svårare för de företagare som skapar skapar de största arbetstillfällena. För att motverka skadan ska han ge 3000 dollar till företag som inte tar sitt bolag utomlands. Kanske ska han ta de 3000 dollarna genom att öka reavinsten. Ökad reavinst tenderar inte att stimulera ekonomin. Kanske Obama skulle klargöra att högre reavinst också kommer att betalas av pensionssparande axtieägare. Med ökad arbetslöshet blir det fler som
inte betalar skatt som enligt hans förslag behöver skattelindring. Kommer det inte att vara värt mer än 3000 dollar att inte flytta ett bolag utomlands för att undvika Obamas skatter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.