02 oktober 2008

Kandidat-debatt

I kväll, torsdag kommer debatten mellan Palin och Biden att äga rum.

Debattmoderatorn, Gwen Ifill från Public Broadcasting, har ett stort ekonomiskt intresse i att framställa Palin i så dålig dager som möjligt.
Ifill har nämligen skrivit boken, "The Breakthrough: Politics and Race in the Age of Obama," och boken kommer ut i januari, dagen efter presidentinvigningen.
Ifill vägrar svara på frågor från WND och hade inte heller upplyst Debattkommissionen om att hon skrivit boken.
Om Obama inte vinner valet kommer hennes bok knappast att efterfrågas.
Ett smakprov på hennes "opartiskhet" kan fås i videon.11 Kommentarer:

Anonym sa...

Det låter otroligt men det sägs att det finansförslag som senaten röstade på innehöll earmarks för racetracks, wooden arrow manufacturers and filmmakers.

Anonym sa...

Träpilar, ja. Det är tydligen så här: I en "Wildlife Restoration Act", avsedd att skydda djurvärlden, beskattades vapen och jaktutrustning. (Pengarna gick till delstaterna för djurskyddet.) Även pilbågar och pilar beskattas, pilarna med 39 cent/styck. Men det finns också pilar för övningsändamål. De kostar kanske 30 cent/styck. Men har alltså belastats med ett skattepålägg på 39 cent. Den orättvisan ska försvinna genom undantaget för träpilar! (Detta enligt National Review, The Corner.)

The Land of the Free?

Anonym sa...

Kan anonym 1 översätta detta till begriplig svenska? Om det nu orkar? Fast om man inte ens orkar hitta på ett nick så skall man nog inte vänta sig för mycket.

Anonym sa...

Ibland blir jag så trött på dessa ansiktslösa människor som kommenterar på denna sida. Varför måste ni gömma er bakom den bekväma knappen "anonym"?
Ofta är anonymens kommentar tankeväckande, ibland förbryllande men i regel är anonymens tankar värda ett svar men eftersom det finns så många anonymer så är det svårt att gå i svaromål mot en anonym anonym.

Anonym sa...

Lasse, det här handlar inte om träpilar.

Många av de lagar som kongressen och senaten röstar på är kombinerade med andra
mindre lagar. Respresentanterna försöker att tillgodose sin speciella region och styra pengar i dess riktning.

Det här var en så viktig lag som handlade om hur oansvariga folkets representanter har varit att överse landets finanser.

Hur kan man vänta sig reform när en sådan viktig lag inte kunde röstas på separat från specialintressen.

Anonym sa...

"Duktigare än väntat", tycker DN om Sarah Palin i debatten i natt. Då förstod jag att hon klarat sig bra, mycket bra. Och ja: "Grand slam", tyckte John Hinderaker på Powerline blog: "Palin var lugn, välformulerad och bestämmande. Gång på gång stack hon kniven i Biden med ett leende, och visade så att hon är en av de bästa i amerikansk politik på att föra fram ett budskap. Jag har tittat på president-debatter sedan 1960, och kan inte minnas någon där kampen varit mer ensidig än under de första 30 minuterna denna kväll. Det var bara Sarah Palin."

-- Apropos pilkommentarerna härovan: Till Sarah Palins ära har nu Lakota Industries i Ohio (som samarbetar med indianer i South Dakota) kommit fram med en ny avancerad pilbåge, en Sarah-Cuda. Inga träpilar för henne!

Anonym sa...

Steve , man kan ju undra hur DN byggt upp sina negativa förväntingar på Palin.

På samma sätt man trodde Sarkozy skulle förlora kanske.

Berit sa...

Sarah Palins charm och makt är att hon inte är som washington-politikerna. Hon låter inte som en politiker som under åratal har anpassat sig till hur man skaffar egna fördelar i Washington. Hennes styrka är att "hon är som vi."
Biden framstod som den räv, lögnare och hala ål han är.
Om vise-debatten är viktig för hur man röstar handlar det om att välja mellan korrupt politik i gamla vanliga spår eller en fräsch och ärlig person som kan skaka om de gamla stofilerna.
Debatten finns nedskriven
här.

Anonym sa...

Sara Palin gjorde en god insats i debatten
men efter all kritik efter de 2 intervjuerna var hon något återhållsam och gick inte in i direkt konfrontation med Biden på de detaljer som han presenterade. Biden tilläts att presentera kritik av McCain och en förskönad bild av några av Obamas ståndpunkter. Biden tog ordet och det föreföll att han fick slutordet oemotsagt i ett flertal frågor. Om någon kritik ska tilldelas Ifill så var det att Biden fick mer tid och slutrepliker.

Anonym sa...

Enda orsaken att beslut bakas samman är att representanter måste mutas med köttben för att rösta på förslag som kanske inte är populära på hemorten.

Anonym sa...

Kanske någon har intresse av att se amerikanska åttaåringars entusiasm för Obama. Free Republic skriver om en video, "Sing for Change", inspelad under ledning av NBC Universal's VD Jeff Zucker m.fl. i Venice, Los Angeles. 22 barn 5 - 12 år sjunger till Obamas ära:

We’re gonna spread happiness
We’re gonna spread freedom
Obama’s gonna change it
Obama’s gonna lead ‘em

We’re gonna change it
And rearrange it
We’re gonna change the world.
. . .
Yes we can
Lift each other up
In peace, in love, in hope
Change! Change!

Kritiska kommentarer har tyvärr gjort att den ursprungliga videon dragits in. Men en version (3 min)med ibland lite andra bilder finns kvar. Och barnens fina sång är oförändrad! -- Och just nu hittar jag original-videon (3:24) ! De ursprungliga bilderna nedsparade av någon -- Sing for Change: Barack Kids Serenade Dear Leader Obama.

Titta också på Obama's officiella websajts barnhörna -- Kids for Obama, avsedd unga människor 12 år eller under.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.