23 oktober 2008

Kris i antågande

Obama lovar att ta hem de amerikanska trupperna från Irak inom 16 månader om han blir president.
Han har Irans fulla stöd! Ja just IRAN.

The Iranian Embassy sitter som en spindel i maktens nät i Baghdad och ambassadören där har varnat USA att de inte längre är välkomna hos irakierna och att Irak inte vill ha någon form av säkerhetssystem i arrangemang med USA.
I stället lovordar han Irans förhållande till Irak. Det Shiite-styrda Iran har haft en framträdande roll i maktspelet i Irak.

Iran försöker att blockera en ny säkerhetsöverkommelse mellan Irak och USA som ska vara klar detta år.

En stadig ström av protester och propaganda från politisk-religiösa figurer strömmar ut från Tehran och gör det fullt klart att Iran försöker påverka förhandlingarna mellan Irak och Amerikanerna. Man vill ha Irak på "pottkanten" för att kunna kontrollera händelser i arabvärlden.
Om USAs nye presidenten begår misstaget att neka Irak diplomatiskt och militärt stöd kommer det att få katastrofala följder.
Iran-Irak kriget (1980-1988) har kanske fallit i glömska hos oss men inte hos invånarna i de båda länderna.
Nästan inga av de anledningar som angavs som orsak till kriget blev någonsin lösta och när kriget var över var förhållandena i stort sett desamma.

Under tiden håller Joe Biden kampanjtal i Seattle där han säger att om Obama blir vald kommer vi med allra största säkerhet att uppleva en internationell kris inom de första 6 månaderna.

" Sanna mina ord! Det kommer inte ens att gå 6 månader förrän världen kommer att testa Obama på samma sätt som de gjorde med John F. Kennedy. Världen betraktar oss. Vi är på väg att välja en briljant 47-årig senator som president. Vi kommer att få en internationell kris, en frambringad kris för att testa modet hos denne man."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.