01 november 2008

Ladda medborgarskapet med tydliga värden

Svenska medborgare ägnar sig åt terrorverksamhet mot resten av världen. "Svenskar" kallas de i tidningarna. Tydligen är det för lätt att få svenskt medborgarskap.

Att det blivit så här beror på de makthungriga sossarna. Medborgarskap ger som bekant rösträtt. I bidragsberoende invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern röstar de allra flesta på socialdemokraterna.

De slappa reglerna för att bli medborgare gynnar inte de borgerliga partierna som alltså borde skynda sig att skärpa kraven medan de fortfarande regerar. Annars riskerar vi att få ett evigt socialdemokratiskt regeringsinnehav efter nästa val.

I en artikel i Svenska Dagbladet förelår Thomas Gür att grundlagen ändras så att medborgarskap som förvärvats på felaktiga grunder kan återkallas, och att språk- och kunskapstest införs.

Ännu en röst som ropar i öknen? Inför de två föregående valen har även folkpartiet föreslagit sådant, men uppenbarligen var det bara tomma ord för att fånga dem som annars skulle röstat på Sverigedemokraterna.

Från bloggen där bilden är hämtad: "Politiska rättigheter och medborgarskap fungerar inte effektivt om inte folket talar ett gemensamt språk... Om ett land gör det möjligt för många människor att bli medborgare, kan det hota landets ekonomiska välstånd, särskilt när de flesta av dessa människor är fattiga och outbildade. Detta är inte egoism. Ekonomisk ruin hjälper inte någon."

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är nog så illa att det inte spelar någon roll vem som har makten. Dessa 7 syskon håller varann bakom ryggen. Det är bara ett spel, att dom har olika uppfattningar. Måna satt och flinade ihop med fjollan Billström på pridegalan, som bästa polare. Helt otänkbart i en gammal knegares värld. Under fotbolls VM i Tyskland kom Ingvar C, Tobbe F och U Adelsohn som bästa polare i världen. Fy fan vsd dom måste ha garvat åt oss i alla år Blodsven

Anonym sa...

det och ett stopp för dubbelt medborgarskap från länder man säger sig flytt ifrån och mycket är löst.

mvh robban

Anonym sa...

Ja, det är helt förkasterligt. Ponera att man som svensk skulle få medborgarskap i kina genom att bocka för i ett papper.

Och plötsligt blir du "kines".. Det köper inte jag, men det är vad den styrande eliten vill få oss att tro, hur det är att vara svensk medborgare.

/P

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.