31 oktober 2008

Marocko på väg in i EU

Den 13 oktober godkände EU en rad åtgärder för att utveckla partnerskapet med Marocko, bland annat fri rörlighet för personer och samordning av socialförsäkringar för arbetstagare och deras familjemedlemmar. Marocko ska också delta i Ministerådets möten.

Som vanligt har inte Europas folk tillfrågats. Marocko är definitivt inte en önskemedlem i EU, även om det möjligtvis är det fredligaste av de muslimska länderna. Men islamismen frodas och de marockanska myndigheterna tillkännager då och då att terrorceller har sprängts. Nyligen dömde en
domstol i Marocko 32 personer till fängelse för att ha rekryterat frivilliga att strida i Irak.

Marokko har nu samme status i EUSSR som Norge

6 Kommentarer:

Anonym sa...

En del är bidragstagare i det lilla formatet, som enskilda personer, andra är bidragtagare i det jättestora formatet typ Marocko.
Vad kan de tillföra EU?
Behov av mera bidrag och mera invandrare till EU?
Är det något av de nya länder som anslutits till EU det senaste decenniet som är nettobetalare eller är det bara snyltande och EU-bidragen som hägrar?
//E

Anonym sa...

Hmmm har alla missat faktumet att marocko inte ligger i Europa?

Marocka får sikta på Afrikanska unionen istället.

Anonym sa...

Länders geografiska läge utanför Europa kommer ej att ligga hinder för medlemskap. Finnes där naturtillgångar eller "stor marknad" (läs: många invånare) osv - är man icke långt ifrån ett medlemskap; eller "samarbetsavtal"/(liknande), som det lagom kryptiskt för tillfället benämns. Sådant är det bekommet, och framtiden skall garanterat visa det.

midgardsjarlen sa...

midgardsjarlen anser att:
1/ Svergie skall lämna EU.
2/ EUs gränser bör gå genom Medelhavet, genom Bosporen (undantaget Den västra Turkiska enklaven) längs Ural samt inkorporera de östra Ryska besittningarna.
3/ Islamska länder inom detta område bör isoleras. Alla moskeér rivas och muslimerna samt deras "musslor" återföras till ursprungsländerna. Vi behöver dom ej här!
4/ Vadå omöjligt att genomföra? Skärp er va! Allt är möjligt.
I HAVE A DREAM.

Anonym sa...

Jag har est enormt mycket i marocko med en polare därifrån,som gav upp fjanteriet med islam när han blev vuxen,och en sak är säker,precis som han själv med familj säger - marockaner är ett skitfolk,dom kan inte ge europa ett skit,fattiga och outbildade är dom flesta,och dom som har det bra,är utbildade och har pengar,ja dom har ju ingen anledning att åka till europa...vilket politiker inte tycks fatta.men tydligen finns nån slags utopi i deras hjärnor om att europa ska befolkas av dom mest smutsiga och mest outbildade människorna i världen...

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Håller fullt med midgårdsjarlen i denna fråga!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.