24 oktober 2008

Nolltolerans vore värt att pröva

Brottsligheten ökar, vad kan man göra? Ta efter hur man gick till väga i New York på 1990-talet, det som brukar kallas nolltolerans. I stället för att gå direkt på de stora problemen började man med att ta bort klottret i tunnelbanan, vilket visade sig få stora effekter.

På samma sätt bör vaktmästaren i en skola gå runt på morgonen innan eleverna kommit och ta bort allt klotter. Fulhet och förfall tar bort uppmärksamheten från studierna och kan inspirera till vandalisering och våld.

Det gäller att intimidera de blivande brottslingarna på samma sätt som de blir behandlade i sina tidigare hemländer. Inte ett tuggummi får spottas ut på gatan.

Några år under slutet av förra århundradet var Malmö en kul stad att bo i. Den tråkiga betongsossestämningen försvann och det blev lättsamt och lättsinnigt. Där var Malmöfestivalen i augusti och små trevliga krogar osv. Men sen kom den muslimska massinvandringen och slut på kvinnofriden. Några kriminella ungdomar rubricerade till och med sin framfart som "krig mot svenskarna".

Det är ingen hejd på rånen och misshandeln och inbrotten. Maskerade och beväpnade ligor tränger in i butiker och bostäder och tar för sig, även i grannstäderna Lund och Eslöv som tills helt nyligen var trivsamma idyller, ja snart finns det inte en enda ort som inte har drabbats.

Här ett axplock ur det senaste dygnets händelser i Malmö och Lund hämtade ur dagens tidning: Beväpnade män rånade Överskottsbolaget, Lundabil sprängdes med krut, Tjuvar försvann med nattkassan, Nedslagen och rånad hemma, Våldtäkt mot åldring, Brandbomb under polisbil, Man gripen för dråpförsök, 17-åring anhållen för mordbrand, Tre män hotade två flickor med ett pistolliknande föremål, Två väskryckare gripna i Malmö, Man misshandlades med knogjärn i Lund.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Många av oss som bor i Finland följer med i svenska media och inte så få av oss undrar hur ni i Sverige har kunnat koka ihop en sådan soppa. Har ni ingen självbevarelsedrift? Vad tänker de svenska herrarna med?
Visst finns det kriminalitet även här men det räcker så väl med inhemska busar och inte behöver vi importera sådana.

Anonym sa...

Häpen.
Vi är lurade av maktgalan globalistiska politiker som inbillat sig själva att symbolen för demokrati är massinvandring. Först då visar man som land att "alla är lika värda". Det är sosseriets fel. Vi styrs av 68-vänstern.

Finland kan se fram emot en hög invandring av etniskt svenska, välutbildade människor. Det kan även Norge och Danmark göra. Flyttlassen går.

Anonym sa...

Häpen, när den idiotiska massan når kritisk mängd, är kedjereaktionen svår att stoppa på ett snabbt (om man inte drar i statskuppsnödsbromsen, och där är vi inte än).

Det handlar nu om att försöka öka den förnuftiga massan till kritisk mängd, främst genom opinionsarbete. Jag tror man kan säga att det hänt i Danmark. Om jag inte minns fel (men rätta mig om jag gör det) såg Danmark ut att gå samma väg som Sverige en gång i tiden. Men så hände något och den förnuftiga massan blev så stor att förbannelsen åtminstone började brytas.

Nyckeln ligger förmodligen i media och att stigmatiserings- och tabuiseringsvapnet vrids ur händerna på den oförnuftiga massan.

Anonym sa...

Du skall nog inte slå dig för mycket för bröstet Häpen.
Med tanke på skolmassakern, två stycken.
Har ni inga importerade busar?

Läs då vilka problem man redan 2003
började att få.
Den största förändringen under senare år i den brottslighet som utanför landets gränser riktar sig mot Finland är enligt Hietaniemi att ligor med estnisk bakgrund aktiverat sig.

Forskaren talar hellre om brottslighet med estnisk bakgrund än om estnisk brottslighet, helt enkelt därför att i verksamheten deltar också många i Estland bosatta ryssar.

- Närmast norra och sydöstra Finland hör, delvis av geografiska skäl, i stor utsträckning till ryssarnas revir. De estniska kriminella grupperna har inflytande i hela vårt land, ända upp till bosättningscentra i norra Finland.

I Sydsvenskan under "Ordet" säger Åsa Hagelstedt att "Finland toppar våldsstatistiken i EU. Antalet mord och dråp i Finland är dubbelt så högt som genomsnittet i EU", stod det också

Om detta är sant eller inte vet jag inte men detta finns att läsa.
Så det verkar som om ni har problem med "utrikes födda människor utsträckning i minst samma utsträckning som vi.

Anonym sa...

Du känner väll till att brotsligheten sjönk snabbare och eller mer i städer som inte använde nolltollerans modellen, och att de systemet resulterat i att polisen inte raporterar görvre brott, skriver ner dem för att de skall hålla statistiken låg i systemet. Det är ett väl omskrivet problem de har i New York med den fantastiska modellen och liknande erfarenheter har uppmärksammats på andra platser som använt den.
Poliserna gör inte de som de skall göra utan fokuserar på att hålla sifrorna bra i systemet som används för utverderingen.

Anonym sa...

Det finnes ingen Menn igjen i sverige, bara kjerringer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.