30 oktober 2008

Obamas förföriska locktonerOm Obama blir president är det inte första gången i historien som en majoritet av väljare är mottagliga för en charmig demagog. Alla känner till att Hitler kom till makten genom demokratiska val. Men särskilt charmig var han inte.

John F Kennedy, USA:s president 1961-63, är ett mer närliggande exempel på vad personlig utstrålning betyder. Med hans övriga kvalifikationer var det klenare. Ung och oerfaren, som han var, råkade han ut för ett chicken race med Sovjet som kunde ha slutat med kärnvapenkrig. Kanske Sovjet bara ville testa honom med sitt försök att bygga baser för kärnvapenbärande raketer på Kuba. Kanske väntar en liknande test Obama om han blir president. Venezuela? Georgien? Ukraina? Iran?

Även Kuba kan bli en akut fråga för Obama. FN vill att USA häver blockaden som inleddes av Kennedy. Förmodligen kommer en president Obama att låta sig ledas av FN som numera domineras av islamvurmande diktaturer. Till islamisternas förtjusning har han redan lovat reträtt från Irak.

Liksom Kennedy har partikollegan Obama ordet i sin makt, men hans floskler är inte lika tjusiga. Hela hans kampanj bygger på mänsklig avund. Han pratar föraktfullt om "kapitalismen", det vill säga han vill öka statens makt på bekostnad av handel och företagsamhet. Känns det igen, sossarnas förföriska locktoner om att den starka staten ska ge dig trygghet?

Hans läromästare är samma sorts tredjevärldenromantiker och terroristkramare som finns i de svenska vänsterpartierna. Men inga medier vill avslöja något ofördelaktigt om honom, han har hypnotiserat dem.

Det är inte bara prat när Obama säger att han vill ha "förändring". Han vet om att han är karismatisk och att han kan få som han vill, att förvandla USA till en stagnerande samhälle à la Sverige där nästan alla människor är beroende av staten.

2 Kommentarer:

Berit sa...

Obama utmanövrerar McCain vad gäller kampanjpengar 4:1.

Dessutom har två tredjedelar av alla artiklar i pressen om Obama varit positiva medan det man skrivit om McCain bara varit positivt i 2 utav 10 artiklar.
(Pew Research Center)

Anonym sa...

Vem, vilka krafter (pengar) förde Obama i ställning som præsidentkandidat?
1½mia. dollars kostade hans kampanj (det största belopp någonsinn använt til detta föremål).

Vad hans "change" går ut på återstår att se,
men det sitter några i USA ovh kanske Saudiarabien, som vill ha valuta för pengarna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.