09 oktober 2008

Passa er noga

Redan under primiärvalkampanjen mellan Hillary Clinton och Barack Obama hotade man med upplopp om det var så att Obama skulle förlora.
Man menade att "vissa element" skulle gå upp i limningen och därmed orsaka "socialt sönderfall" och man går så långt som till att säga att detta hjälpte Obama att besegra Clinton.

Ingen säger klart och tydligt vilka "element" man syftar på men nu börjar vi höra dessa tongångar igen.

Efter tisdagens debatt följde oändliga, tråkiga diskussioner och analyser av sk. politiska experter men en av de mer kända, James Carville yttrade följande:

"Låt mig klargöra detta. Om Obama har en ledning på 5 poäng och förlorar i detta val blir det konsekvenser...fan...jag menar, jag tror inte att det kommer att hända men jag tror det är dags att dra upp det.
Men stanna upp och ta dig en titt på det här landet. Om Obama går in med en 5-punktsledning och förlorar valet kommer det att bli mycket, mycket dramatiskt där ute."

Detta är inget mindre än försök till utpressning.
Rösta på Obama om du inte vill bli skadad!

svd

7 Kommentarer:

Knute sa...

Vid franska valet förra året hotade socialisterna med upplopp om inte deras kandidat Segolene Royal skulle vinna. Dess bättre vann Sarkozy och upploppen blev inte värre än vanligt.

Anonym sa...

Tja. Fuska i val kan ju amerikanerna göra friskt.

Berit sa...

Ja, det är verkligen skamligt hur ACORN, den organisation som Obama arbetade för i många år, registrerar människor som inte existerar, människor som är döda, felaktiga adresser och samma personer många gånger.
Deras kontor i Las Vegas genomsöktes i går och massor av material beslagtogs. Detta är inte första gången ACORN varit ut i blåsväder.
Inte underligt att Obama har 5-6 poängs ledning i marknadsundersökningarna.

Anonym sa...

Berit, om McCain skulle vinna så kommer halva världen att tro på valfusk. Anledningen är förstås att media redan utsett Barack som vinnare och om så inte blir fallet så måste alltså McCain ha fuskat.

Media har svikit något fruktansvärt i sin bevakning av det nuvarande amerikanska presidentvalet, precis som de gjorde i det förra. Fast vem är förvånad?

Anonym sa...

Så nu har riksdagen bestämt vilken amerikansk president dom vill ha.

Grattis!

Anonym sa...

Enligt många spådomar ska vi nu vänta oss många olika katastrofer: III världskrig, klimatuppvärmning, asteroidträff, LHC experiment.
Jag vill varna för ett till, politiskt, hot - Obama lanserad av Hollywood & vänstermedia.

Anonym sa...

Anonym: När det gäller valfusk tror jag nog att den svenska socialdemokratin & vänstern är betydligt mer erfarna än de amerikanska...
Sossar & vänster har ju flitigt valfuskat i decennier! Redan på 70 kommer jag ihåg hur de lurade åldringar på hemmen att rösta sosse med färdiga kuvert etc... På senare tid har de fuskat genom att plocka bort och manipulera valsedlar också. Sätten är många!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.