06 oktober 2008

Politiskt korrekt polis

Under European Social(ist) Forum i Malmö för en tid sedan hände det att en man försökte stoppa demonstranter som krossade fönstren till en bank. Från Sydsvenskan:

Sex–sju personer attackerar honom med sparkar och slag. En slår en flaska i huvudet. Polisen står fortfarande och tittar på.
– Till slut kommer det några frivilliga sjukvårdare som tar mig bakom polisens avspärrning. Sedan får jag gå till sjukhuset.

Att polisen inte ingrep har han ingen åsikt om. De hade väl sina order som de måste lyda, säger han.
Varför hade polisen order att inte ingripa? Består polisledningen av politiskt tillsatta vänsterpartister, miljöpartister och socialdemokrater? Chefen för polishögskolan är vänsterpartist.

De här makthavarna är ytterligt politiskt korrekta, det vill säga de identifierar sig med demonstranterna och tågar i likhet med Malmös sosseboss Reepalu gärna tillsammans med dem. De måste lida av personlighetsklyvning eftersom de tycker att det är rätt att göra uppror mot det samhälle de är satta att försvara.

De gör uppror mot sig själva, de hatar sitt eget samhälle; en mentalitet som med ett fint ord kallas oikofobi, att konsekvent nedvärdera den egna nationen och dess kultur.

Bilden är hämtad från intifadan i Paris år 2005. Om bakgrunden till bilden kan läsas här. Den har inget direkt samband med European Social(ist) Forum i Malmö, men kanske ett indirekt. Europas vänster försvarar ju ihärdigt den muslimska massinvandringen och blir allt mer beroende av muslimska väljare för att få makten. Vissa partier kan betecknas som muslimsk-socialistiska, till exempel det styrande partiet i Europas huvudstad Bryssel. Borgmästaren där deklarerade att det skulle vara kriminellt att hålla en tyst minut till minnet av offren för attacken mot World Trade Center! Däremot tilläts en demonstration den 11 september förra året av terrororganisationen Hizbollah under täcknamnet AEL (Arab Europe League).

Socialister/socialdemokrater i Västvärlden verkar oförmögna att dra lärdom av historien och det hemska öde som drabbade deras kamrater i Iran som hjälpte Khomeini till makten. De borde prata lite med de överlevande iranska flyktingarna. Men de är lika ovilliga att lyssna som under kalla kriget då folk flydde från stalinismens Polen, Tjeckoslovakien och Ungern.

Jag blir allt mer benägen att betrakta sossar, vänsterpartister och miljöpartister som hopplösa fall. De spelar inte rent.

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Robert tog sitt ansvar - och det gjorde även polisen!

Han gjorde vad alla på gatufesten borde ha gjort. Om man ställer sig vid sidan om lagen och arrangerar en fest utan tillstånd så får man även ta ansvar för dess biverkningar. Man kan inte i ena stunden säga att man skiter i polisen och i nästa be om deras hjälp. Det handlar om ansvar!
Polisen begränsade skadegörelsen, skötte sin uppgift och visade att dom har lärt sig av tidigare händelser. Det var deras ansvar.

Jag lider med de som drabbats, framförallt småföretagarna och privatpersonerna. Men det kan inte polisen lastas för - bara stenkastarna och festarrangören.

Anonym sa...

Nya "landsförrädare" med andra ord!
Härmed kan ordet "quisling" utgå och ordet "smpv" ingå!!!!

Anonym sa...

Problemet är att Robert har en analys som är lika kort som ärret i huvudet. Den bank han valde att skydda genom att "kasta en ölburk" mot andra som precis som Robert tillhör den del av befolkningen som inte äger något mer än sin egen förmåga att arbeta, är direkt ansvarig för att vi blir kvar på botten av dagens samhälle. Direkt ansvarig att vi får lägga en tredjedel av vad vi tjänar på att ha någonstans att bo, att matpriserna trissats upp med en ihopljugen "livsmedelsbrist" som skäl, att polisen får allt större befogenheter och att den tid vi får att spendera med våra barn är den korta tid som blir kvar mellan dagis och bolibompa.
Banken har ett direkt ansvar för att den rika vita västvärlden bygger murar för att hålla sig borta från resten av världen. Banken är en central del av ett cyniskt, egoistiskt, rasistiskt system. När Robert väljer att attackera andra människor fysiskt för att de slår sönder en symbol för det systemet hoppas jag att det beror på att han inte tänkte efter. Ett krossat bankfönster är inte problemet här, utan den utsugning som drabbar oss varje dag.

Knute sa...

Hojhoj, är det någon som kan hjälpa mig att bemöta Anonymens kommentar om att det är rätt att krossa bankfönster och misshandla den som står i vägen?
Vilken illustration till det jag skrev om hopplösa fall som inte spelar rent.

Anonym sa...

Knute, du skriver väl inte själv anonyma kommentarer för att förstärka vad du säger, eftersom anonymen väl inte kan vara en verklig människa som tänker så okänsligt, inskränkt och kortsiktigt? Eller?

Knute sa...

Lasse, om jag hade haft sådan inlevelseförmåga och kunnat sätta mig in i Anonyms krossa-kapitalismen-logik hade jag blivit romanförfattare i stället för bloggare!

Mvh Knute

From Sweden with Grief sa...

anonyms analys är saklig ur den rättvisesyn som vissa har. Däremot hade denna Robert bara velat festa, inte att de skulle slå sönder. Det är väl kärnan i det hela och varför han inte ville att man skulle förstöra för andra, oavsett vem som drabbades.

Anonym sa...

Nej, jag trodde inte heller på allvar att du debatterade med dig själv men anonymens obehagliga människosyn var så passande för att illustrera det du säger.

Anonym sa...

He he, om nu anonym verkligen är på riktigt (man har svårt att tro det!), så kan jag bara säga:

Vad fan har din kommentar med den misshandlade och bensinindränkta killen att göra?!

Jag förstår inte logiken. Anser du att det kapitalistiska systemet (som du med största sannolikhet är delaktig i) är dåligt? Är det då OK att krossa fönster och att den som försöker hindra detta förtjänar att få bensin sprutat i ansiktet och bli brutalt nedslagen?

I så fall är du är en fascist, inget annat. En renodlad fullblodsfascist utan respekt för människovärdet. I sä fall är du en sådan som skulle kunna vara vakt på ett Gulagläger eller i Bergen Belsen. I så fall är du förblindad av din ideologi och du ser inte människan längre. I så fall är du farlig.

Anonym sa...

Misshandeln pågick i ca 4 sekunder innan den bröts av deltagare och närvarande sjukvårdare. Hur skulle polisen kunna avbrutit den snabbare?

Se klipp på youtube- http://www.youtube.com/watch?v=72p1NJVtyO4&feature=related

Anonym sa...

Och Arafat-schalar har de också!

Knute sa...

Hej Robert, tack för det! Men även om polisen inte hade hinnit ingripa så hade de vad jag förstår instruktioner att inte göra det. Oj, det där lät krångligt. Hoppas det går att begripa.

Knute sa...

En uppvisning i kulturellt självhat:

“Nationalism och nationalkänsla är nog besläktade fenomen, ändå är de av olika slag… Endast få av oss är skarpa nog att hålla oss fria från envar glädje över fäderneslandet."

Anonym sa...

återigen: problemet är inte att seb får sina fönster inslagna, utan att folk som jag och kanske 98% av jordens befolkning (men kanske inte just du) är förlorare eller relativa förlorare i dagens fördelning av rikedomar och makt.
jag tycker det är beklagligt att Robert får bensin i ansiktet och åker på stryk, men det var samtidigt helt beroende på det val han gjorde att aktivt men antagligen omedvetet ställa sig på bankernas sida.
det jag önskar för både er och Robert är att ni vågar stanna upp och faktiskt inse att flyktingar varje dag dör vid europas gränser, att barn svälter till döds och dör av sjukdomar som det finns effektiva mediciner mot, och att krig startas och betalas av väst för att roffa åt sig tredje världens naturresurser. allt detta av ett enda enkelt skäl. profithunger.
okänsligt, inskränkt, kortsiktigt, fascist och de andra fantasifulla ord ni använder för att beskriva det jag säger är precis samma ord som jag skulle kunna använda om er människosyn. ni vägrar inse att skeppet sjunker, och bara vissa får en plats i livbåten, vi andra knuffas hela tiden tillbaka ner i vattnet.

Berit sa...

Anonym. om du tar alla i båten sjunker den! Så är det i verkliga livet!.
Om du i dagens Sverige tycker att du hela tiden knuffas tillbaka ner i vattnet beror det nog på att båten redan är överfull.
Lär dig simma!
Om du dessutom känner dig som "förlorare" ska du komma i håg att rikedomar och makt ytterst sällan kommer till folk på samma sätt som lotterivinster.
Man måste faktiskt arbeta hårt och målmedvetet samt se till att man röstar på en politisk ideologi som gynnar hårt arbete, eget initiativ ,framåtanda och privat ägande.

Anonym sa...

Roligt att anonymen åtminstone tycker att det var "beklagligt" att Robert blev misshandlad men i nästa andetag får vi veta att det var hans eget fel (för övrigt en klassiker i fråga om undanflykter).
Det skall jag komma ihåg om jag om någon outgrundlig anledning får för mig att slå sönder anonymens pappas bil. Då skall jag skylla på oljebolagens utsugning av fattiga länder och att anonymens pappa i och med bilköpet tagit ställning för den rika världens plundring av den tredje världens tillgångar.
Att anonymen därmed inte längre kan skjutsas till träningen eller någon annan fritidsaktivitet är förstås synd men det har han väl förståelse för.
Fast det tror jag inte, eftersom verkligheten då plötsligt kommer nära anonymen som tydligen helst intar en bekvämt teoretisk hållning till andra människor och deras liv.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.