25 oktober 2008

Råna Peter för att betala Paul

Småföretagare är ryggraden i det amerikanska samhället. Sjuttio procent av alla anställda arbetar för ett privat, litet företag och det är också dessa som svarar för 80% av alla nyanställningar.
All företag borde sätta upp följande på anslagstavlan.

Efter 5 november kommer vi att införa nya regler:

* Alla försäljare lägger samman bonus och lönetillägg och delar sedan upp det lika mellan er alla. Det kommer att göra det rättvist för er som inte säljer så bra.

* Alla som arbetar på kontoret eller i verkstaden ska lägga samman era löner, inkluderande övertidsersättning, och dela lika. Det kommer att hjälpa dem som "alltid-har-för-mycket-att-göra-för att-jobba-över" och ge dem en möjlighet att också tjäna lite extra.

* Alla i chefsställning kommer hädanefter att anta namnet "Regeringen".
Vi kommer inte att vara med i denna lönefördelning eftersom reglerna inte gäller för oss.

* "Regeringen" kommer att hålla tal till de anställda varje vecka för att uppmuntra de anställda att göra sitt bästa för "allas bästa".

* Alla anställda måste vara nöjda med detta, eftersom det är "bra att fördela välstånd". Ni som annars inte anstränger er särskilt mycket kommer äntligen att få en möjlighet och ni som alltid arbetar hårt kommer att känna er patriotiska.

* De sist anställda ska städa ur sina kontor.
Var inte ledsen, President Obama kommer att ge er fri sjukvård, gåvor, eldningsolja, matkuponger, och han kommer att låta er bo i era hus även om ni inte kan betala lånen. Om ni vädjar till den Demokratiska kongressen kan ni nog också få en ny TV och rabattkuponger för hårklippning.

Om du av någon anledning inte är nöjd med de nya reglerna kan du fortfarande tänka om när det gäller vem du tänker rösta på.

Stulet från Grouchy Old Cripple.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.