03 november 2008

Skåne hårt drabbat av rånare

Polisens råd till butiksanställda: spela inte hjälte. Du riskerar att själv anmälas för misshandel.

Med andra ord står inte lagen på din sida utan på rånarnas. Lagen måste ändras.

Många av rånen ingår i en mer eller mindre medveten strategi från kriminella ligor att tvinga butikerna att slå igen. I framtiden kommer de flesta småbutiker att ha försvunnit och ersatts av gallerior med beväpnade väktare. De som blir kvar betalar förmodligen skyddspengar eller har helt enkelt tagits över av ligorna närstående personer.Från Thoralf Alfssons blogg: "Även i Kalmar har en butik drabbats av samma öde som ICA-handlaren i Lina i Södertälje.
Tempobutiken i Smedby har begär sig själva i konkurs. Anledningen är snatterier, inbrott och skadegörelse som gör det omöjligt att få någon lönsamhet i verksamheten.
Butiken ligger i området som i folkmun kallas "Löten" och ligger i Smedby utanför centrala Kalmar. Området är känt för sin höga andel invandrare och ett område med låg status dit inga svenskar helst flytar om de kan undvika."

---
Det ser ut som Malmöpolisen så smått har börjat med nolltolerans, den metod som effektivt minskade brottsligheten i New York på 1990-talet. I stället för att försöka få fast skurkarna för mordförsök, bombdåd och droghandel sätts de dit för diverse småbrott. Man började med att ta bort klottret i tunnelbanan, vilket visade sig få stora effekter.

---
"Polisstationen i lilla Högsby har fått omfattande skador efter ett bombattentat. Det tog polisen ett dygn att ta sig till brottsplatsen.

Högsby var en av de polisstationer som förr hade öppet om nätterna och en patrull verksam - då hade det inte hänt, eller hur.

När staten låter andra regera nationens territorium förlorar staten sin legitimitet; det råder anarki. Bussar som ej kan trafikera vissa områden, ambulanser som attackeras, polisstationer som sprängs.

När sprängdes det en polisstation i Tyskland, England eller USA senast?" Kurt Lundgren

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Medveten strategi... Jo det låter ju förnuftigt...

/flutta

Knute sa...

Skåne på väg att bli som Holland?

Efter att ha identifierat 1800 ungdomsgäng ger den holländska polisen upp.

http://hodja.wordpress.com/2008/10/29/

Knute sa...

Signaturen "Smeknamn" skrev en kommentar som började så här:

"Precis..."spela inte hjälte"... fyfan man vet ju fan inte om man ska skratta eller gråta åt den svenska mesigheten, inte konstigt att polisen står som statyer inför brottsligheten."

Men jag ville inte publicera hela kommentaren på grund av glåpord om invandrare från ett specifikt land.

Jag vet inte om det bara är något jag fått för mig, att det råder generaliseringsförbud i Sverige. Att man måste skriva "vissa" framför namnet på folkgruppen vars kriminella beteende man kritiserar, ja det kan till och med gå an att skriva "de flesta", däremot inte glåpord och förolämpningar, hur förbannad man än är över brottsligheten.

Men lagen om hets mot folkgrupp borde avskaffas. Antag att man vill använda ett skymford utan att ha ett skymfande syfte? Lagen kolliderar med yttrandefriheten. Det går inte att förbjuda ord därför att det är med ord vi tänker, oftast i alla fall. Ska vi förbjudas att tänka också?

Knute sa...

Kulturberigelse: knivstikkerier og gidseldrama i Oslo

Norge er blevet grundigt kulturberiget i dette døgn. En knivbevæbnet indvandrer tog et kvindeligt gidsel i en video-kiosk, fordi han er hjemløs. Han forlangte at få et bedre liv i Norge. Væbnet politi omringede stedet og fik manden til at frigive sit gidsel. Han blev kort efter anholdt.

Et andet sted i Oslo gik en somalier amok i gaderne og stak med en mere end 30 centimeter lang kniv ikke mindre end 4 nordmænd ned. En af dem blev ramt i halsen. To af ofrene måtte indlægges, mens resten måtte på skadestuen.

Helt som i Danmark var politiet ikke til at komme i kontakt med. Der gik 5 minutter, før nogen gad at tage telefonen på politigården i Oslo, imens somalieren gik bersærk i Oslos centrum.

Politiet udtaler begavet, at begge forbrydere virkede om om de var ud af balance.

Jojo. Sådan kan man jo også udtrykke det.

Norske politikere har selvfølgelig givet begge forbrydere norsk statsborgerskab. Jo, det minder alt i alt meget om danske forhold…

http://universalgeni.wordpress.com/2008/10/29/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.