11 oktober 2008

Ryssland: En framtida radikal muslimsk supermakt?

Många anti-jihadister tycks tro att Ryssland skulle vara ett bålverk mot islamiseringen. Men i själva verket är det minst lika utsatt som resten av Europa. Om bara 40 år är muslimerna i majoritet och hela Ryssland kan förvandlas till ett Tjetjenien i ett förödande inbördeskrig. Alternativt en framtida radikal muslimsk supermakt.

Precis som i Väst blundar den ryska regeringen för faran. Och liksom USA har nära band med Saudiarabien har Ryssland band med Iran.

"Vad ryssarna inte tycks förstå, eller kanske helt enkelt inte bryr sig om, är att en iransk atombomb skulle kunna detonera i Moskva lika lätt som den kan detonera i Washington.

Putin ser fortfarande Amerika som Rysslands främsta rival; det faktum att känslorna inte är ömsesidiga är något av en förolämpning för honom.

Men det största hotet mot Ryssland är inte Amerika, det är den radikaliserade muslimska befolkningen inom dess egna gränser samt i Rysslands tidigare satelliter. Putin fokuserar på USA samtidigt som han förbiser det växande islamistiska hotet hemma. Som de senaste decennierna visar leder alltid radikalisering av muslimer till blodsutgjutelse, men Putins regering tycks tro att den är immun."
Ilshat Alsayef, en av grundarna av Muslimer mot Sharia, intervjuad i FrontPage Magazine, via EuropeNews.

På tal om vissa anti-jihadisters svärmande för Ryssland så har AntiJihad Norge skrivit intressant om Island – Et nordatlantisk Cuba?
"Först rapporterades det att Ryssland hade beviljat ett krislån på 4 miljarder euro till Island. Ryssland har sedan förnekat detta, men antyder att förhandlingar om något liknande pågår ... Även de som har en grundläggande positiv syn på Ryssland är inte väl inte så naiva att de tror att Putin gör något sådant för islänningarnas blåa ögons skull.

Så opererar inte Ryssland. De förväntar och kommer att kräva att få något i gengäld för att kasta ut en ekonomisk livboj till Sagaön. Vad detta kan vara och vad det kommer att bli, återstår att se, men vad man omedelbart tänker på kan sammanfattas i ett ord: Keflavik.

Kanske Ryssland är intresserat av att ta över rollen som "luftpolis" i Nordatlanten med en bas på Island. I så fall kommer leveranser från Nordamerika till Västeuropa bara att existera så länge och i den utsträckning som Ryssland tillåter att de existerar. Om det tredje Rom etablerar sig på Keflavik är det en spjutspets riktad mot hjärtat av både EUrabia, Ummah States of Allah (USA) och New Albanian Terrorist Organization (NATO). Det kommer att innebära en inte obetydlig förskjutning av maktbalansen i ogynnsam riktning för islam och islamisk-kontrollerade krafter (läs: Väst)."
Som framgår av citatet från FrontPage Magazine är det nog att hoppas för mycket på Rysslands immunitet mot islam. Men även om AntiJihad Norges beskrivning av Väst är orättvis, så visar den vart vi är på väg. I synnerhet om Obama blir amerikansk president kan det bli svårt att hålla emot islamiseringen.

Orättvis beskrivning, skrev jag, för vad är alternativet till Nato? Förbittringen över att Nato lade grunden till den muslimska staten Kosovo får inte skymma de stora skiljelinjerna mellan fria länder och diktaturer. (Äras den som äras bör: Martti Ahtisaari har idag fått Nobels fredspris för sin delaktighet i skapandet av den lilla gangsterstaten.)

Hundratals hus i byar bebodda av etniska georgier i Sydossetien brändes ned i augusti, efter det att ryska trupper hade tagit kontroll över området. Det visar analys av satellitbilder. Putin är inget att hålla i handen. Han är bara intresserad av att behålla makten, om så skulle vara med muslimernas hjälp, vilket visade sig när han sände muslimska tjetjenska soldater för att kriga mot kristna georgier.

1 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Och det kan bli ännu värre, mycket värre. Faller Frankrike och UK, vilket inte ser helt otroligt ut, så får dom också tillgång till nukes, förmodligen av mycket bättra kvalitet än dom iranska eller pakistanska. Även om detta scenario inte sker så har vi Holland som är jävligt illa ute. Bara att lilla Holland faller är en katastrof. Då får vi en shariastat mitt i hjärtat av europa. Att det inte skulle föregå terroristverksamhet i ett framtida Hollistan är bara naivt att tro. Skulle detta ske, Holland blir helt muslimskt förespråkar jag ärligt talat att vi nukar skiten ur dom. Förvisso sorgligt med ett så gammalt kulturland, men muslimerna kommer fördärva det ända, se bara vad som hände med Buddhastatyerna i Afganistan. Eftersom massor av holländare redan flyr kan man ju hoppas att förlusten i icke-muslimska liv blir så låg som möjligt. Bara för att göra min ståndpunkt klar, jag hoppas att detta inte sker, dock verkar inbördeskrig oundvikligt, däribland i flertal europeiska länder, bl.a. i Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.