02 oktober 2008

Scientologisk islam

SVT:s Uppdrag granskning har avslöjat att svenska kommuner anställt scientologer för att bota narkomaner. Vilket är olämpligt eftersom Scientologkyrkan är en skum sekt som hjärntvättar och utnyttjar sina anhängare.

Men om man jämför med islam är scientologin ett harmlöst trossystem. Så varför bannlysa scientologin när islam är så mycket farligare? Lagens paragrafer gäller även islam.

Läs mer >>

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är att jag nog tycker att de är lika farliga. Man kan inte rättfärdiga det ena genom det andra.

Det slår bara tillbaka på det som du egentligen försöker säga.

Anonym sa...

Citat:
"Så varför bannlysa scientologin när islam är så mycket farligare?"

Det är alltid lättare att slå på den som är mindre och ny på gården, samtidigt som man slickar röven på den store gamle fan.

Knute sa...

De är inte lika farliga. Scientologen och skådespelaren Tom Crusie kan möjligen ha uppträtt i någon film med våldsinslag. Sen förekommer en del psykisk misshandel.
Men LÄS VIDARE I LÄNKEN för hela resonemanget!

Vad jag egentligen försöker säga är att även islam faller under de lagparagrafer som åklagare använder för att rättsförfölja scientologin. Ska infoga det i inlägget, tack för det anonym!

Anonym sa...

Kan oviljan till att leverera samma kritik mot islam som man gör mot scientologerna, bero på att islam blandas samman med etnicitet och att man tror sig kritisera en etnisk grupp om man kritiserar islam?

Se:

http://www.expressen.se/kultur/1.1076565/vem-ar-islam

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=747245

Jag får väl tillägga att det finns flera andra anledningar till att undvika att kritisera islam. Tex vill man kanske inte bli skjuten och få en kniv i bröstet, bli sprängd, bli hotad, bli svartlistad inom politik media och debatt etc.

Anonym sa...

Programet var bra, och det uppskattas.
Men jag satt hela tiden med känslan att är detta verkligen saker som är relevanta, när hörde man om det senaste terrordådet eller protester utfört utan Scientologer... hmm nej tänkte jag för mig själv det finns nog större "hot" att göra bra program om.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.