21 oktober 2008

Tänk, det trodde ni inte

Det verkar som om Varmister / Grönokrater nyligen fått ett hårt slag från ingen mindre än en regerings"undersökning" som finansieras av skattebetalarna i det gamla goda England, utan tvekan den mest radikala av alla nationer som kontrolleras av Varmister.

Undersökningen kom nämligen fram till att gammaldags återanvända blöjor skadar miljön mer än engångsmaterial. Rapporten har tystats ner eftersom ministrarna är generade över resultatet.

Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) har uppdragit åt tjänstemän att inte offentliggöra slutsatserna från ett £ 50,000 blöjforskningsprojekt och att inta en "defensiv" hållning gentemot dess slutsatser.

I rapporten konstateras att tvättbara blöjor som hyllades av råden i hela Storbritannien som ett viktigt sätt att rädda planeten, har en högre koldioxidavtryck än deras engångs-motsvarighet om inte föräldrarna tar sig tid att tvätta dem på ett mycket tidsödande sätt och att tiden inte värderas i pengar.

För att minska den påstådda effekterna av tygblöjor på klimatförändringar skulle föräldrar få hänga våta blöjor på tork året runt, spara dem i flera år för användning på yngre barn, och se till att vattnet i tvättmaskinerna inte överstiger 60C.

Slutsatserna skulle "störa" förespråkare för tygblöjor eftersom de har hävdat att tvättbara blöjor kan hjälpa till att rädda planeten.

Varmister behöver emellertid inte oroa sig över spridningen av uppgifterna.
Regeringen är så berörd av det "negativa tvätt alternativ" som beskrivs i rapporten, att de uppmanat sina medier chefer att inte ge slutsatserna någon publicitet.

"Besvära mig inte med fakta när jag redan bestämt mig för vad jag ska tycka!"

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste, för något år sedan en skotsk, statlig utredning, om plastpåsar eftersom det fanns ett förslag om att förbjuda plastpåsar, som gick samma väg som blöjorna.
Utredningen kom fram till att det mest miljövänliga var, TaTa, plastpåsar.
Papperspåsar genererar tio ggr så mycket sopor genom att väga tio ggr så mycket.
Alstra otroligt mycket mer energi och vatten, vid framställning o.s.v.
Tygkasse, oftast tillverkad i Indien eller Pakistan under orimliga och giftiga förhållanden med om möjligt ännu mer vatten förbrukning o.s.v. Hur som..
Någon vecka senare skulle jag skicka länken om utredningen, men kollade först.
Fullständigt borta. Fast jag, då, visste vad den hette gick den inte att uppbringa, däremot ett extremt antal länkar från tomtar som attackerade utredningen.
Hörde senare att den blivit paria, p.g.a. svaren den genererade.

Får jag också rekommendera, för den som har en timme över, i stället för dom gamla uttjatade mp3,orna, emedan man surfar. Varför inte lyssna på ett föredrag av en svensk professor.
Kan vi lita på vetenskapen?
av Germund Hesslow
Lärorikt, intressant. Varmt rekommenderat.

Och glöm inte att följa rättsprocesserna mot Obama. Den senaste startade på Hawaii i går.
Rafflande som såpa-serier utan en rad i media.
//Leif

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.