25 oktober 2008

Tårgas mot demonstranter som försökte "befria" utvisningshotade

"Autonoma aktivister" försökte storma Sandholmslägret i Danmark idag och klippa hål på stängslet. De möttes av polis och tårgas (bilden).

De boende i lägret, asylsökande som väntar på utvisning, var nog måttligt roade. Ytterligare en traumatisk upplevelse efter allt de varit med om. Skamligt att injaga skräck i dem.

För övrigt ett löjeväckande tilltag att klippa hål på stängslet när invånarna har sin fulla frihet att komma och gå som de vill.

Gruppen "Luk lejren" (stäng lägret) säger att syftet med aktionen är att bekämpa "rasism".

Alla som bor i Sandholmslägret inte är lika oskyldiga. Tunisiern som planerade att mörda tecknaren av den odödliga Muhammedbilden upplever det säkert som en belöning att bo där. Han får till och med röra sig fritt i landet!

I själva verket är det så att ju grövre brottet är desto mindre risk att utvisas. Om tortyr och dödstraff väntar i hemlandet får personen stanna. Helt orimligt men vad bryr sig ”aktivisterna” om det. Liksom för de 200 präster (!) som stödde aktionen kan man misstänka att det mest handlar om det yttre skenet, att vara ”god”.Läs också: Terrormistænkt løslades
Ballade for balladens skyld ved Sandholmlejren

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Tunesierens partner drog før retssages ganske frivilligt til Tunesien, hvor han angiveligt skulle være i høj risiko for at blive lagt på torturbænken - ifølge Flygtningenævnet.

Så nu kan han gå i fred og ro, og smede nye rænker.

Jeg har en postering om sagen på min blog.

Knute sa...

Tack Anna Lyttiger, jag infogar en länk i inlägget!
Kärlig hilsen Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.