22 oktober 2008

Varför muslimer jublar över Obama

Det som lockar islamister till Obama är inte att de nödvändigtvis ser honom som en hemlig sympatisör, men att de känner att hans vision av världen - och i synnerhet hans syn på Amerika - ungefär motsvarar deras egen.

Obama framställer sig själv som en mycket religiös man och talar entusiastiskt om sin kristna tro. Syftet är två: att avvisa varje misstanke om att han är eller har varit en muslim och att appellera till kärnväljarna.

Obamas andlige rådgivare pastor Wright's hatpredikningar mot USA liknar mer de man hör i en moské i Saudiarabien än de man vanligen hör i en kyrka i det amerikanska bibelbältet. Islamisterna är överens med Wright om att 11/09 var ett välförtjänt straff för allt ont som USA har gjort världen. Man kan anta att också Obamas har sådana åsikter, annars hade han inte haft Wright som förebild och valt att bli medlem i hans kyrka.

Läs mer:
Why Islamists Cheer For Obama, dansk översättning: Hvorfor islamister jubler over Obama

Elfte september var inte en hämnd utan ett led i islamisternas evinnerliga jihad. USA gick in i Afghanistan och Irak
efter 11 september 2001, som möjligen skulle kunna ses som en hämnd för det första Gulfkriget mot Saddam Hussein 1990-91. Annars har ju amerikanerna varit bussiga mot islamisterna och hjälpt dem mot ryssarna i Afghanistan och mot serberna i Kosovo.

USA:s politik i Latinamerika och Vietnamkriget drabbade inga muslimer. Däremot gav det upphov till en kommunistisk väckelse i Väst. Obama är en typisk representant för dessa tredje-världen-romantiker.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Nej Knute. Det är så att Obama skulle bete sig mänskligare mot andra människor. Terroristerna vet att McCain kommer att fortsätta redneckmentaliteten i världen och gynna terroristernas möjligheter till att värva mer folk.

Knute sa...

Hubba, de islamiska terroristerna håller på med jihad, något de gjort sen 600-talet. De tänker inte upphöra med det bara för att USA får en islamvänlig president. Snarare kommer det att ge dem blodad tand.

Anonym sa...

Nej Knute. De har börjat på senare år med terrorn. De lyckas ju när övervakningasvurmare och främlingsfientliga muppar får mer makt genom bloggsfären.

Anonym sa...

Hade tänkt skriva tidigare, men saker kom emellan..
Vad jag hade tänkt skriva var att din version var väldigt mild.
Obama ÄR muslim. Ingenting jag grundar på att han själv döpte om sej till muslimskt namn ( från sitt Indonesiska adoptivnamn ) inte heller grundar jag det på att hans högre skolgång bekostades av andra muslimer eller att han föredrar att anlita muslimska advokater, utan helt enkelt för att han uppfostrar sina döttrar till att bli goda muslimer.
Men det är naturligtvis helt meningslöst att tro på vad jag säger, så lyssna på en f.d. muslim.
YouTubelänk 10 min styck 1 , 2 , 3 , 4

Hubba ser jag ingen anledning att kommentera. Det är för historielöst
//Leif

Anonym sa...

Det finns nog fanatiker inom alla religioner.
Om någon nu råkar vara muslim är det inte därmed sagt att vederbörande är anhängare av terrorism och div illdåd.
USA's invasion av Irak och Afghanistan har dock helt säkert fått fler muslimer att bli radikala och från att vara lokala förmågor få ett världskrig på agendan.
Att dessutom importera dem till arbetslöshet i Europa gör ju inte saken bättre precis.

Anonym sa...

Men snälla Hubba, Obama är politiker. Dessutom strävar han mot den absoluta toppen i världspolitiken. Dit når ingen som planerar att vara "mänsklig" mot människor.
En politiker har tre viktiga punkter i följande prioritetsordning:
a) Att bli vald och sedan omvald
b) Gynna sitt parti och de som stöder partiet
c) I mån av tid arbeta för sina väljare

Obama är inget undantag och det är förvånande att svenskarna, som annars brukar berömma sig av att vara fördomsfria och skeptiska, med hull och hår svalt det som prånglats ut från demokraternas partihögkvarter.
Partistrategerna talar om vad som bör sägas för att attrahera vissa väljargrupper och tydligen finns en särskild "svenskavdelning" hos demokraterna. Hur skall man annars förklara den helgonstatus som Obama har i Sverige?

Berit sa...

Hubba, du får allt åstadkomma ngt. mer än skällsord om någon ska vara intresserad.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.