02 november 2008

Att dela är inte alltid rättvist

Om du tjänar mer pengar än jag och tycker att slantarna är dina att bestämma över, och att jag inte har självklar rätt till dem, är du Självisk (enl. Obama) och Icke-Patriotisk (enl. Biden)

Efter att ha förklarat och försvarat hur skattereglerna bör ändras så att de "rika" betalar mera för att alla ska få sin andel" attackerade Obama sina motståndare som kallar hans planer för att "sprida välståndet"

"John McCain och Sarah Palin kallar detta socialism. Men vet ni, de har bestämt sig för att göra själviskhet till en dygd."
Själviskhet???

Samma sak sade han när han debatterade mot Hillary och ville höja reavinstskatten så att VD's inte tjänade så oändligt mycket mer än sina sekreterare.
Det var inte Rättvist!

Rättvisa och Själviskhet. Låter som argument från sandlådan.
"Var en snäll pojke nu lille Kalle och låt Olle leka med din boll"
Den stora skillnaden är att när Kalle går hem kan han ta sin egen boll med sig.

Obamas självgoda åsikter om Rättvisa övertrumfar all ekonomisk effektivitet. Hela hans kampanj baseras på klassavundsjuka. Den som är ovillig att dela med sig av lönen från sitt hårda arbete till totala främlingar är omoralisk.

Överallt i världen har det socialistiska experimentet misslyckats och Obamas student-socialism kommer att fördela eländet rättvist. Det är väl det som kallas osjälviskt.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att USA löper en stor risk att förfalla i ett stort bidragssamhälle likt Sverige där majoriteten av människor som inte arbetar eller vill göra rätt för sig har mer att säga till om än dom som arbetar och gör rätt för sig.

/David

Anonym sa...

Thomas Sowell skriver hos RealClearPolitics om Obama -- "Ego and Mouth". "Obama har den sorts tvärsäkra självförtroende som man bara får genom att inte syssla med något annat. ... [Det] brukar man annars hitta hos noviser vid Ivy League-högskolorna -- begåvade och välartikulerade ungdomar, men totalt oprövade i den verkliga världen."

"Någon som aldrig åstadkommit något själv, pratar här om att ta tillgångar från dem som faktiskt gjort något, för att "sprida rikedomen" till andra som han själv valt ut . Det här är det slags nonchalanta arrogans som har lett till ekonomisk katastrof i många andra länder."

"När Obama knäckt ekonomin och förstört domstolarna med sina utnämningar, vad kan han då göra mer? Han kan lamslå militären och sätta USA:s framtid på spel med sin tanke att sätta sig ned med våra fiender och prata bort deras vilja att skada oss."

-- Thomas Sowell, född 1930, är själv afro-amerikan. Han växte upp i Harlem, hoppade av gymnasiet, blev inkallad till marinkåren under Vietnamkriget, fick sedan chansen att studera nationalekonomi vid Harvard, där han slutade med högsta betyg. Sin akademiska karriär slutade han som professor vid UCLA. Nu arbetar han på Hoover Institute vid Stanford. (Wikipedia)

Berit sa...

Thomas Sowell tillhör tillsammans med ekonomen Walter Williams mina absoluta favoriter!

midgardsjarlen sa...

Som fattig pensionär (F-A-T-T-I-G=se NE) är Jag klart för att "råna" dom rika. Mitt krav är dock att "bytet" delas bland de som är fattigare än mig.Jag, 75,5 år, klarar mig alltid, men väldigt ofta ser jag äldre kvinnor som vittjar papperskorgarna efter tom burkar etc. Snyggt klädda och välvårdade som pekar på ett tidigare bättre liv. Är en mer rättvis fördelning så djävla fel? Självklart beror det på vem/vilka vi väljer att bestämma hur fördelning skall ske. Jag litar ej på någon. Och vad gäller usavalet:
MÅTTE BÅDA FÖRLORA.

Berit sa...

Naturligtvis ska de som VERKLIGEN behöver hjälp hjälpas men man ska inte beslagta egendom från de som är duktigare, smartare, bättre, flitigare, mer ambitiösa bara för principen att välstånd med tvång ska delas.

Vi tycks acceptera att idrottare är mer talangfulla, jobbar hårdare och "får lön för mödan" men vanligt folk ska skämmas och bestraffas om de är duktigare än andra.

Vi måste se till att välja politiker och skapa ett samhälle som uppmuntrar flit och gör det lönsamt att vara duktig.

Anonym sa...

Till Midgårdsjarlen får jag kanske nämna, att det är "de breda lagren" i USA som mest stöder Palin och McCain; överklassen stöder nästan alltid Obama. Sagt från New York (rik "blå" stad): "De rika röstar på demokraterna. Och de som arbetar åt dem -- kör bil, städar o.s.v. -- röstar på republikanerna." -- Det gäller inte bara pengar i det här valet! Livsinställning och moral är minst lika viktigt.

Knute sa...

“Every era has a currency that buys souls. In some the currency is pride, in others it is hope, in still others it is a holy cause. There are of course times when hard cash will buy souls, and the remarkable thing is that such times are marked by civility, tolerance, and the smooth working of everyday life.”

http://www.erichoffer.net/quotes.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.