22 november 2008

Texasgubben visar Obamelibama vägen

Berit skrev i ett tidigare inlägg om hur världen kan komma att se ut 2025. Globalt välstånd kommer att flytta från Västvärlden till de energirika Gulfstaterna, Ryssland och Asien.

När USA:s makt minskar kommer européernas jubel över att Obama avlöser Bush att tystna. Sanna mina ord, snart kommer Texasgubben Bush att omvärderas och uppvärderas. Ett tidens tecken är att den politiske regissören Oliver Stone i sin nya film W. inte längre hatar Bush.

Vid ett toppmöte nyligen, G-20 World Economic Conference (som Obama bojkottade) sade Bush:

"Kapitalismen ger människor frihet att välja var de arbetar och vad de gör ... den värdighet som följer med att dra vinning av sin talang och hårt arbete ... En fri marknad förser oss med de drivkrafter som leder till välstånd - drivkrafter att arbeta, att vara uppfinningsrika, att spara och investera klokt, och att skapa arbetstillfällen för andra.

Den fria marknadskapitalismen är långt mer än en ekonomisk teori. Den är motorn för social rörlighet - motorvägen till den Amerikanska drömmen. Och det är vad som omvandlat Amerika från en oländig gränsmark till den största ekonomiska makten i historien - en nation som gav världen ångbåten och flygplanet, datorn och CAT scan, Internet och iPod .... Det skulle vara ett fruktansvärt misstag att låta ett par månader av kris undergräva 60 år av framgång."

Det är inte den blivande presidenten Obamas avsikt att stimulera jobb och uppfinningsrikedom. Han vill "fördela välståndet" och förslava folket med bidrag. Här i Sverige har vi facit för hur det kan bli, här finns knappt en människa som inte på det ena eller andra sättet är beroende av staten. Och ekonomiskt har vi sedan 1975 halkat ner från fjärde plats i världen i OECD:s välståndsliga till nummer 14. Om inte sossarna hade misskött Sveriges ekonomi hade vi varit rika nu.Skalman talar inte riktigt sanning. Blott 37 procent av samhällets utgifter går till grundläggande funktioner som vård, omsorg, skola, rättsväsende och offentlig förvaltning. Resten går till bidrag. I varje valrörelse pratas det skola och vård men det är bara prat för bidragen kommer i praktiken alltid först.

Attila tecknare skriver: "Om vi enbart hade utgifter för samhällets viktigaste funktioner skulle skatten bli 12 procent."

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Vakna Knute!

Bush är en neokonservativ pratkvarn, han ljuger så att han tror på sig själv.Den
agenda som förts under hans tid som president har varken med kapitalism eller konservatism att göra, utan snarare dess motsatts.
På vilket sätt har det amerikanska folket gynnats ekonomiskt under de senaste åtta åren? Under denna tid har Bush lånat mer pengar än samtliga tidigare presidenter tillsammans, är det konservatism?
Är det kapitalism att låta storföretagens förluster köpas upp av de hårt arbetande amerikanernas intjänade pengar, vilka verkligen lever efter den kapitalistiska tanken som Bush babblar så mycket om?

Jag instämmer i att Obama inte kommer vara den messiasfigur som han beskrivs som hela tiden, utan precis som Bush är han en pratkvarn, men denna gång för den antiamerikanska vänsterrörelsen.

Den enda konservativa kandidaten och sanna kapitalisten som deltog i valet var Ron Paul, men han ignorerades och i vissa fall hånades av media, vem är det som har fått rätt nu?

Det är dags för all Bush suporters att inse att han bara är en del av denna höger vänster paradigm som är på god väg att förstöra det vackra landet Amerika.

Texas gubben kommer aldrig att omvärderas(av amerikanerna i alla fall)och har egentligen inget i Texas att gör, för att han är en låtsas cowboy.

Knute sa...

Nobama, visst är det så. Men jag gillar Bushes retorik bättre än Obamas.

Anonym sa...

Bra inlägg, även om jag inte håller med om allt.

Bush förtjänar inte ett gott omdöme, ty även om han har goda politiska idéer, har hans realpolitik varit katastrofal.

Han ockuperade ett land pga rykten. Han kunde väl åtminstone ha valt Iran, som understödde islamister etc? Även om det också hade blivit fiasko.

Irak visade sig bli en nitlott. Det fanns inga vapenfabriker, massförstörelsevapen etc.

Och jag är övertygad om att kriget är en bidragande faktor till den ekonomiska krisen, ty det har kostat miljarder och åter miljarder i SLÖSERI av skattebetalarnas pengar. Medborgarnas surt förvärvade pengar som vi slitit ihop i det fria näringslivet - för att konfiskeras och användas till ett orättfärdigt krig.

Den ursprungliga tanken var att USA skulle vara ett föredöme, men ej lägga sig i. Genom att påvisa att frihet leder till framgång skulle de andra länderna sakta men säkert följa efter. Genom att agera världspolis, göra sig impopulär, införa undantagslagar, fångläger etc rullar man fram mattan åt vänsterpolitiker. Schack och matt Mr Bush.

Knute sa...

Bush kanske inte varit bra för USA men han har varit bra för Irak.

Irak - en stor humanitär framgång

Knute sa...

George W. Bush’s political epitaph

“I’ve abandoned free-market principles to save the free-market system.”
– George W. Bush

Stop me before I hurl a shoe.

Michelle Malkin

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.