15 november 2008

Dags att stryka medhårs


Både Obama-folk och Hillary Clintons omgivning förnekar att hon blivit erbjuden posten som Secretary of State. "Vi diskuterar inte vilka han har möten med."

När reporters frågade Hillary ler hon bara sitt charmiga, hjärtevärmande leende och säger att hon inte kan besvara den frågan.
I vanliga fall, i alla intervjuer, passar hon på att beskriva hur underbart det är att vara senator för New York men det utelämnade hon denna gång.
Trots de motsättningar som finns mellan de båda är Obama klok nog att förstå, att han inte kan reta kvinnliga väljare, de utgör majoritet bland demokraterna, speciellt de ensamstående.
John Kerry fick på sin tid 51% av kvinnors röster, Al Gore 54% och Obama klämde till med 56%. Dags att hosta upp och betala.

-----------

Vi börjar nu se effekterna på hemmaplan av den ekonomiska härdsmältan. Stora affärskedjor gör konkurs, folk blir arbetslösa. Man befarar siffror på över 10% snart.
Affärsmännen är oroliga över att det inte blir mycket till julhandel i år; många står och faller med vad julrushen brukar inbringa.

Den enda bransch som blomstrar är vapenförsäljningen som på vissa ställen fördubblats.
Men en demokratdominerad Kongress befarar man att vapenlagarna kommer att bli tuffare och att det är bäst att skaffa vapen innan det blir högre skatt på dem och nya bestämmelser. Demokrater är notoriska när det gäller införandet av nya förbud och vapenlagar.
Men det är inte bara nya lagar och skatter som man känner sig hotade av. Det finns fortfarande många som minns och kan berätta om The Great Depression och man befarar att kriminaliteten och våldet kommer att öka under dåliga tider.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

OT
Se aftonbladets valgallup idag, M leder, sedan kom S, och 3:a blev SD.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3777557.ab

/ peter

midgardsjarlen sa...

Tror du verkligen kriminaliteten kan bli större än den redan är i USA, äh föresten from nu skriver jag landets namn med små bokstäver, usa. Det enda stora med usa tycks ju vara deras gigantiska statsskuld, som dom väl nu vill klämma oss på. Om hussein ej är född i usa som det ibland ryktas, varför valde dom inte Schwarzenegger på andra kanten. Han har ju mycket festligare dialekt.

Berit sa...

Midgardsjarlen, du liksom många andra svenskar har en ytterligt förlegad kunskap om kriminaliteten i USA jämfört med Sverige.
Kolla dessa siffror för NewYork ,som har så dåligt rykte och över 8 miljoner människor.

Enligt National Council for Crime Prevention (2003):
*New York hade 598 mord, Sverige 189,
* våldtäkter NY 1,875 och Sverige 2,565,
* överfall NY 18,764, Sverige 65,175,
* inbrott NY 29,207, Sverige 122,700.
Som du ser har New York fler mord men all annan brottslighet är högre i Sverige
Siffrorna kommer från Brå.

Vad som faller inom respektive lands statistik är svårt att säga.
Att Sverige inte har några riktiga storstäder som USA har är en annan stor faktor.
Viktigast är nog att USA har en stark och stadig trend nedåt trots ökande befolkning - medan Sverige går åt rakt motsatt håll. Det tycker jag att ni ska fokusera på i stället!!!

midgardsjarlen sa...

Berit, trots din duktighet i många ämnen är vi andra ej så stupida som du tycks tro. Under några år med en driftig guvernör pressades kriminaliteten i just New York (Nya Djurviken fr. vikignarnas språk) kraftigt tillbaka. Jag har ingen heltäckande statistik över usa men har skäl att tro gängbildning och narkotikadistribution är större där än här. När jag ser tillbaks på mitt 75åriga liv i Sverige och världen ser jag ju den kraftiga ökning av kriminaliteten här som en direkt koppling till invandringen. Varje land har sina kriminella och vi behöver ju inte importera sådana. Nej vi har inga Storstäder men varenda "bonnhåla" (förlåt alla lantbrukare för benämningen) översvämmas av insurgenter. Visst har du rätt i mycket men Äpplet var väl ej ngt bra jämförelseobjekt.
M.V.H. midgardsjarlen

Anonym sa...

I den på många sätt förträffliga "World Almanac and Book of Facts 2008" finns på sidan 111 tabeller över "Crime in the US, 1986-2006". Vad man ser är att våldsbenägenheten i USA minskat påtagligt.

Värsta året var 1991. Per 100.000 invånare begicks då 758.2 våldsbrott totalt, varav 9.8 mord och dråp, och 42.3 våldtäkter. För 2006 var motsvarande siffror 473.5 -- 5.7 -- 30.9. I procent av 1991 års siffror: 62% -- 58% -- 73%.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.