12 november 2008

Den palestinska utvandringen till ett nytt hemland

Island och Sverige kommer att ta emot nästan 200 palestinska flyktingar som är strandsatta i provisoriska ökenläger vid Iraks gräns mot Syrien. De palestinska araberna i Irak har blivit utsatta för förföljelse därför att många anser att de var gynnade under Saddam Husseins regim.

Varför tar inte rika länder som Saudiarabien emot de palestinska flyktingarna? Därför att då skulle de inte längre vara brickor i det gigantiska spelet att utöva påtryckningar på Israel. Varje palestinsk arab som inte längre sitter fast i statslöst elände är en kula mindre mot Israel. länk

Men alla länder är inte så kallsinniga som arabstaterna är mot sina egna. 137 palestinska flyktingar som år 2006 flydde från Bagdad till Indien har godkänts för bosättning (resettlement) i Sverige.

Från Gates of Vienna:

"Och hur var livet i Indien?

I New Delhi har alla flyktingar tillgång till primärvård utan avgift på offentliga sjukhus, varav några är mycket bra. Safana, 28, sade: "Min dotter föddes för tidigt på All India Institute of Medical Sciences. Läkarna var utmärkta. Hade hon varit född i Irak, skulle hon inte vara vid liv."

Flyktingbarn är välkomna i de statliga skolorna och de flesta flyktingar har tillträde till Indiens stora informella arbetsmarknad.

Så palestinierna blev inte illa behandlade i deras nya hem. Varför lämnar de Indien?

Vad palestinierna saknade i Indien var en känsla av tillhörighet. Kanske mer än någon annan grupp längtar de efter ett hemland, ett land som de kan kalla sitt eget. Bosättning ger dem den möjligheten. "Vi drömmer om Sverige. Hur kommer människor att ta emot oss? Vi kommer att vara goda medborgare och göra vårt bästa där", sade Ashraf, och speglar känslorna hos alla de som nu ska bli bosatta.

Så nu kommer de att tillhöra någonstans! Men vad kommer de att tillhöra?

Enligt administratörerna av det område som tidigare kallades Sverige, finns det egentligen inte något som är värt att tillhöra i Sverige. Om jag minns rätt, har Mona Sahlin själv sagt så. Sverige är bara en bit mark som alla andra, en plats för många befolkningsgrupper att bo tillsammans i mångkulturell harmoni och kassera in socialhjälp.

Sverige som sådant har ingen betydelse.

Och de ursprungliga invånarna - nu formellt kända som "personer med svensk bakgrund" - är mindre än försumbara, inte värda att fästa avseende vid.

Utom, naturligtvis, när det gäller att betala skatt för att stödja "de nya svenskarna". Då är de oumbärliga."

3 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Ja, de känner väl samma utanförskap, som det numera heter, i Sverige också. Ett land långt ifrån deras egen kultur, eller.......
Ja, jag blir matt och bedrövad, vi är ett muslimskt land som muslimer drömmer om, det står mer än klart nu!

midgardsjarlen sa...

NÄE FÖR HELVETE skall dom förstöra Island också. Vad säger Islänningarna. Har Sydarabien köpt deras politiker åsså?

Anonym sa...

Jordan består redan av 70% palestinier. Det har betydligt större yta än Israel. Många av palestinierna från flyktinglägren kunde bli hjälpta att absorberas där.
Eva

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.