20 november 2008

Därför valdes Obama

Efter Republikanernas valförlust letar man givetvis efter ursäkter och förklaringar och många vill lägga skulden på medias partiskhet och väljarnas okunskap.
Under valdagen blev några röstande intervjuade för en dokumentär. De är vita, svarta, unga, gamla, män och kvinnor. De plockades ut därför att de var villiga att svara på frågor och kapabla att uttrycka sig.
Titta, det är underhållande!
Zogby utförde en telefonutfrågning av ett större antal människor som röstade på Obama och fann följande.
* 57.4% av dem kunde inte säga vilket parti som kontrollerar Kongressen
* Obama vann sitt första val därför att tre av hans medtävlare blev uteslutna. Över 80 procent av hans beundrare visste inte det.
* Obama hade sagt att hans politik troligen skulle ruinera kolindustrin och ge oss skyhöga energipriser. Nästan 90% av hans skara visste inte det.
* Över 50% visste inte vem Bill Ayers är, eller att Obama startat sin karriär genom Ayers.

Men.... 94% vet att Palin har en gravid dotter; 86% visste att hon spenderat 150,000 dollar på sin kampanjgarderob; 86,9% trodde att hon sagt att hon kunde se Ryssland från sitt hus trots att detta kom från Saturday Night Live vilket är en underhållningsshow.

Efter detta, håller ni ändå inte med mig om att det finns människor som inte bör rösta?


John Ziegler om Zogbys undersökning.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Förlåt, men hur ska en vanlig människa kunna veta något om sådant som media aldrig tar upp? Siffrorna om Palin-kunskapen visar ju att man verkligen försökt hänga med i rapporterna från Ministries of Truth.

Anonym sa...

Ignoranter av den typen finns det gott om i Svedala också..inte bara i USA.
//E

The H sa...

Var det inte Sr Winston Churchill som sade att ungf 'det bästa argumentet mot demokrati är en femminuters diskussion med den vanliga väljaren'?

Berit sa...

Sir Winstone var en klok man. Jag vet att han sa: Democracy is the worst form of government except for all those other forms that have been tried from time to time.

Anonym sa...

Det räcker att veta att hon tror att människor och dinosurier existerat samtidigt och att kvinnor inte ska har rätt att bestämma över sina kroppar så är det varningstecken nog att inte ta henne på allvar.Hon är den sista dinosaurien får man hoppas.
Cecilia

Berit sa...

Cecilia, du låter precis som en av de intervjuade.

Kvinnan bestämmer själv över sin kropp när hon särar på benen och VÄLJER at ha sex.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.