28 november 2008

Muslimer attackerade kristna med järnstänger

Hundratals muslimska ungdomar i Egyptens huvudstad Kairo attackerade kristna med järnstänger och påkar i samband med invigningen av en ny kyrka. En imam i en närbelägen moské hade hetsat till angreppet med uppmaningen "Till heligt krig! Förstör kyrkan!" Om inte polisen hade kommit emellan hade det blivit ett blodbad.

Spiegel, Pi-news

Där islam härskar finns ingen religionsfrihet, tänk på det ni politiskt korrekta som uppmuntrar moskébyggen och halal-tv i Sverige.

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Islamiska eller Kristna pöbelhopar som uppviglas kan bära sig lika illa åt.
Nazister
Kommunister
AFA
You name it
KurtN

Anonym sa...

I vår tid finns det knappast kristna präster som hetsar till heligt krig. Jesus sade: Vänd den andra kinden till! Muhammed sade: Döda!

Anonym sa...

Islam = The religion of peace ?

Anonym sa...

Islamisterna visar sitt tryne på många platser i världen. Man undrar när det är dags i Sverige och vad har vi att sätta emot, dialogpoliser måhända.

Berit sa...

Jag vill också tillägga till Kurtn att nazister, kommunister??? AFA-medlemmar kan väl kanske kallas kristna eftersom de finns i västerländer, men de dåd de utför begås de inte i kristendomens namn.

Anonym sa...

Till Anonym nr 1

Alla dom ideologierna och organisationerna du anger är tyvärr inga bra exempel då dom alla är sekulära eller rent av kan anses som ateistiska.

Anonym sa...

"Att vända den andra kinden till" behöver inte tolkas bokstavligen:

Ryska kyrkan bildar medborgargarden

Den rysk-ortodoxa kyrkan är i full gång med att bilda medborgargarden som ska bringa ordning i städer och byar, enligt tidningen Kommersant.

Fader Vsevolod Chaplin, talesman för den ryska ortodoxa kyrkans patriarkat i Moskva, menar att det finns många kriminella gäng som styr såväl kvarter som hela samhällen. Detta har kyrkan resurser att sätta stopp för, menar han.

- Många församlingar har militärpatriotiska grupper som har god fysik, säger fader Vsevolod till tidningen.
I Moskva rapporteras en församling redan ligga i startgroparna, uppger TT.
En grupp ska börja patrullera gatorna där den första december. Församlingens ledare säger att medborgargardet ska "visa medborgarrättslig pacifism" och "slå ner på extremism".

Kyrkan har fått en allt större betydelse i det ryska samhället efter att Sovjetunionen kollapsade och dess inflytande över politik och ekonomi ökar.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160403

Xogede sa...

Knute: Jesus hade lite åsikter om statskyrkor också. Det blir helt enkelt inget bra när man har dem.

Anonym sa...

Tydligen var hopblandningen av kommunism mm o religion lite för krångligt för vissa.
OK se det så här.
Att tro på en gud är religiöst, OK.
Att tro på människans 'godhet', 'solidaritet', jämlikhet' och allt annat dravel i vars namn AFA, kommunister och nazister anser sig ha rätten att plundra, våldta, ockupera, slå ihjäl, eller vad de nu uppviglas till, betraktar JAG som religiöst.
Tydligen är människan så funtad att den MÅSTE ha någon sorts ouppnåeligt ideal, kalla det gud eller vad ni vill.
Dessa ideal fastän kanske ursprungligen uppfunna av idealister, funkar sedan utmmärkt som ursäkt för skrupellösa strebers och maktgalningar att främja sina egna syften i form av ledarskap, eller att släppa loss pöbelsn aggressioner i det godas namn, som t ex att kasta färghinkar på pälsbärare eller repa ferrarribilar för att ta några i sammanhanget 'oskyldiga' aktiviteter. Som dock om de inte stävjas även i det upplysta västerlandet kommer att växa till något värre.
Jfr AFA o Reclaim the Streets.
I Egypten var det en obildad pöbelhop som hetsades av präster med egna mål.
Egyptiska regeringen är faktiskt rätt rädd för dessa fanatiker och de skulle nog utan västerlandets ockupation i MÖ växa sig enormt stora.
Där har vi förresten vår jävla demokrati, den funkar inte i utlandet för folk röstar fel hela tiden.
KurtN

Berit sa...

"Att tro på människans 'godhet', 'solidaritet', jämlikhet' och allt annat dravel i vars namn AFA, kommunister och nazister anser sig ha rätten att plundra, våldta, ockupera, slå ihjäl, eller vad de nu uppviglas till, betraktar JAG som religiöst."

Visst kan man kalla det religiöst men deras dåd utförs inte under täckmanteln av att de är kristna.

Anonym sa...

@KurtN (alias Anonym)

Man bör nog skilja på tro och religion, även om en del hjärntvättade kulturreligiösa människor inte klarar av att göra den distinktionen.

Religion och tro är den filmduk i skyn på vilken man projicerar sina egna föreställningar (moral) om vad som är rätt och fel och hur man (och andra!) bör leva.

Detta gör man för att lägga sina/gruppens åsikter utanför det egna subjektet/gruppen. När man sedan konfronteras med någon som har en annan religion eller ingen alls, pekar man på (den helt egenkonstruerade) filmduken bland molnen och säger:

"Titta, där är det, det är inte jag/vi som säger det, det är inte mina/våra åsikter, det finns en gud/gudar, vi måste följa denne/dessa!"

Enfaldigt så det förslår och en klar diskussionsdödare. Raka motsatsen till ett pågående filosoferande och diskuterande, trots att många religiösa ofta svänger sig med ord som "dialog", "utbyte" osv.

Då det gäller islam kan var och en som inte lever med huvudet nedgrävt i jorden, se att det duger till att rigga en djävligt stor och kraftig filmduk. Detta beror på islam och inte på någon förbannad tolkning av densamma. Felet ligger i islam, på samma sätt som nazism, kommunism, kristendom, judendom etc innehåller grundfel som måste korrigeras.

Den västerländska kristendomen har tack vare påtryckningar utifrån, till betydande del ägnat sig åt självsanering de senaste 200-300 åren, det kan man inte vifta bort.

Anonym sa...

Kan förresten rekommendera en tidningssensation då det gäller islam i Sverige!

Södra sveriges fanbärare av Politisk Korrekthet inom media, Sydsvenskan, väljer i dagens (2008-11-29) att publicera en insändare på sidan B23 under avdelningen "Ordet", av ett slag som sällan kan läsas i denna blaska.

Debattartikeln är skriven av Mani Aryamand, partisekreterare Marze Por Gohar, Iranier för en sekulär republik.

Tyvärr finns hittar jag inte inlägget på SDS hemsida (tror inte de publicerar Ordet-artiklar på webben), men jag vill citera ett par passager och rekommendera er att köpa tidningen och läsa hela inlägget:

citat:
"Andra godkända halalbeteenden som påverkar samhället betydligt mer uteblir ofta i debatter som något som kallas al-taqiyaa. Al-taqiyaa godkänner nödlögner inom shiarörelsen [inriktning inom islam, mitt tillägg] så länge det främjar muslimska intressen.
I sunnigrenen har man något liknande som kallas kitman(...) Båda metoderna är till för att taktiskt främja islam och expandera religionen.(...)
Så när Cherin Awad i "Halal-tv förnekar att hon tidigare har stöttat stening av kvinnor - trots videobevis - eller där man presenterar kvinnan som jämställd med mannen inom Islam, är hon inte bara en trogen utan en strategisk muslim som utövar al-taqiyaa för att gynna islams intressen.(...)
För muslimer har det varit en ansträngning att förhindra att den verkliga bilden av islam avslöjas men om man lyckas att presentera islam i presentpapper kan man kanske utan protester från det sekulära samhället och med hjälp av skattepengar utvidga religionen- i fom av nya moskéer och muslimska friskolor...)."

SDS 2008-11-29 sid B23 insändaren "Ge oss Haram-tv som motvikt" av Mani Aryamand

Kolla organisationen "Marze Por Gohar" där artikelförfattaren Mani Aryamand alltså är partisekreterare:

http://www.marzeporgohar.org/v2/index.php?l=4&cat=52&scat=&artid=716

Läs även om al-taqiyya och kitman här:

http://www.ci-ce-ct.com/Feature%20articles/02-12-2002.asp

http://islamkritik.blogspot.com/2004/11/taqiah-synen-p-lgn-inom-islam.html


När får vi se TV-program om islam där organisationer som Marze Por Gohar får komma till tals? Verkliga debatter istället för detta flamsande som infantilprogrammet Halal-TV representerar. Man får gärna bjuda in smilfinken Hjärpe så han än en gång kan visa upp sitt uppsminkade islam-kadaver, och kanske äntligen få det begravt i islamdebattens sophög av en sakkunnig kritiker.

Anonym sa...

"Att tro på människans 'godhet', 'solidaritet', jämlikhet' och allt annat dravel i vars namn AFA, kommunister och nazister anser sig ha rätten att plundra, våldta, ockupera, slå ihjäl, eller vad de nu uppviglas till, betraktar JAG som religiöst."

Ja det er en religion og den hedder.......HUMANISME.

Mvh. Vigilius Hafniensis

Knute sa...

LP, jag kunde inte låta bli att publicera din tänkvärda och läsvärda kommentar här:

En tidningssensation då det gäller islam i Sverige!

Anonym sa...

Vigilius Hafniensis sätter likhetstecken mellan humanism och nazism, kommunism och AFA-aktivism. Jag väntar med spänning på den analys som stödjer detta synsätt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.