19 november 2008

EUSSRLissabonfördraget som Sveriges riksdag tackar ja till i morgon innebär att EU får en ”president” och en ”utrikesminister”. Men till skillnad från i USA får vi inte välja vem som ska vara president.

Små länder som Sverige kommer i fortsättningen att köras över eftersom majoritetsbeslut ersätter enhällighet hos de 27 medlemsländerna. Inget land får sätta sig på tvären. Förmodligen var Irlands nej sista gången det hände.

Den före detta sovjetiske Gulagfången Vladimir Bukovsky försöker varna Europas folk för att EU är på väg att bli en polisstat efter sovjetiskt mönster. Europol motsvarar KGB, Europaparlamentet motsvarar Högsta Sovjet, Kommissionen motsvarar Politbyrån.

"Kommissionen har nu 27 medlemmar och Politbyrån hade vanligen 13 eller 15 medlemmar. Bortsett från det är de precis likadana, inte redovisningsskyldiga för någon, inte direktvalda av någon alls. När man ser all denna bisarra aktivitet i Europaunionen med dess 80 000 sidor av föreskrifter, liknar det Gosplan. Vi brukade ha en organisation som planerade allting i ekonomin, till sista muttern och skruven, fem år i förväg. Exakt samma sak händer i EU. När man ser på EU’s korruption är det exakt samma sorts korruption som i Sovjet, den går från toppen till botten snarare än från botten till toppen."

Det räcker att 59 riksdagsmän röstar emot för att skjuta upp beslutet. Men partipiskan viner och socialdemokraterna kommer att rösta ja. Likaså de flesta från de borgerliga partierna, utom en handfull som till skillnad från vänstern inte gillar att Sverige lämnar över makt till Bryssel. För vänsterpartierna verkar det största problemet vara att bevara "den svenska modellen". I stället för att skälla på sin EU-vänliga partiledning är sossarna ute och demonstrerar mot den borgerliga regeringen. Snacka om strutsbeteende. Och Sveriges riksdags suicidala beteende påminner om det som lämlar lär uppvisa vid sina lämmeltåg.

"Alla etablerade politiker, oavsett vänster eller höger, är positiva till EU," skriver John Laughland i Brussels Journal. "Det ökar deras makt och deras manöverutrymme. Hur mycket lättare är det att stifta lagar på ett lugnt och hemligt möte med tjugosju kollegor, än att göra det framför ett bångstyrigt parlament där det oftast finns en inbyggd opposition."

EU-politikerna tycker att det är kul att leka med våra pengar. Nästan en miljard kronor satsas på att ge gratis frukt till skolbarn i EU. Det handlar om en frukt i veckan för skolbarnen. Ett typexempel på sådant som medlemsländerna och inte EU skulle syssla med.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Lissabonfördraget sidan 92: "Euron är unionens valuta." Sidan 93: bla bla bla.

Inte ett ord om att Sverige är undantaget. Nu vill jag iofs ha euro, men svenska folket röstade nej.

Att överlämna alla makt över Sverige till det komuunistiska projektet EU är högförräderi.

Anonym sa...

"Lissabonfördraget.....innebär att EU får en ”president” och en ”utrikesminister”. Men till skillnad från i USA får vi inte välja vem som ska vara president."

Nej, men strunt i det! Det är ju bara ett kryss!
Till gengäll får vi vad vi aldrig haft tilforn: vi får (liksom muhammedanerna) lov att missbruka våra egna och också grannans barn med pedofili. -Vi kanske till och med får en pedofiliminister?
Saken har – om jag minns rätt varit omtalat av Berit här på bloggen.


Spydpigen
 

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.