01 november 2008

Farlig fatalist

Från American Thinker via Synopsis Olsen:

"Det som är skrämmande med Barack Obama är hans extrema självförtroende särskilt när det parar sig med hans extrema brist på erfarenhet. Det ser ut som om Obama är helt övertygad om att han inte kan misslyckas, och att Ödet är på hans sida. "Är du någonsin osäker?" frågade en TV-intervjuare. "Aldrig!" svarade oraklet - med sitt starka varumärke - leendet.

Det är ju inte förnuftigt. Var och en som inte tvivlar på att han sysselsätter sig med det svåraste jobbet i världen, som mycket lätt kan göra honom en syndabock för alla de missförhållanden hans fiender kan skrapa ihop, och ett jobb som helt klart gör sin innehavare gammal i förtid - var och en som inte tvivlar på ansvaret, beter sig inte som en myndig vuxen. I stället befinner han sig i sin egen barnsliga fantasivärld.

Det är just så ”Ödestrons Män” beter sig. Lenin. Napoleon och George S. Patton. Förmodligen är också Ahmadinejad drabbad av sjukdomen. De saknar ödmjukhet och de känner sig berättigade att offra andra i den storslagna sak som de är övertygade om att de är satta som herre över. [...]

William Ayers [en av Obamas fadersfigurer] har exakt samma känsla av att ha absolut rätt i sina åsikter. Det är därför han kunde placera bomberna som dödade hans flickvän på 60-talet – samtidigt med en polis och andra - och inte visa någon ånger under de följande 40 åren. När Pol Pot, den kambodjanske massmördaren, var i slutet av sitt liv, fångad och dömd, då uttryckte han ingen skuldkänsla över de två miljoner han hade mördat. [...]

Med George W. Bush är det annorlunda. Bush plågas varje dag över kostnaderna för kriget. Han ber på sina knän varje dag och även icke-troende måste erkänna att han har en uppriktig ödmjukhet och är medveten om sina begränsningar när det gäller att fatta beslut han vet kommer att leda till dödsfall och skador bland goda och modiga soldater. Han gråter när de kommer hem sårade eller döda. Men han har fortfarande förmågan att fatta beslut när de ska tas. Det är ett vuxet myndigt handlingssätt inför de svåra bördorna.

McCain är väldigt mycket som Bush. Han brukade vara en uppmärksamhetssökande våghals i Naval Air Force. Men han har haft en del smärtsamma erfarenheter sedan dess och han har blivit vuxen. Han har gjort sina misstag och han står fast vid dem. [...]

Problemet är den enorma klyftan mellan Obamas innersta övertygelse och hans faktiska förmåga och förståelse. Det är det som är alarmerande med Barack Hussein O'Bonaparte - det är nämligen inte så helt klart att han kan göra allt perfekt. Men Han tror att Han kan och hans anhängare har tagit hans övermänskliga Ödeskänsla till sig."

Läs det hela: James Lewis: Barack O'Bonaparte, Man of Destiny, dansk översättning Synopsis Olsen: Barack O'Bonaparte, Skæbnens Redskab

Är Obama muslim? Enligt Koranen är varje människas liv förutbestämt. Det kan förklara hans extrema självförtroende, han tror att han aldrig kan misslyckas.

Obama verkar vara känslokall, makten är det enda som betyder något. Han bryr sig inte om in gamla faster som vistas illegalt i USA, inte heller om sin bror som bor i ett plåtskjul i Kenya.

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Även om några av bloggägarna råkar vara bosatta i USA och KANSKE med sina inlägg kan påverka ett fåtal svenskspråkiga där med sina åsikter, så undrar jag varför valet i USA ältas så mycket här.

Visst är det ett intressant tema, men vad är 'value added' här?

Kurtn
PS, varför funkar inte 'Namn/URL' alternativet längre om man inte anger webbadress? 'Webbadressen innehåller ogiltiga tecken' kommer upp även om man lämnar den rutan blank!

Knute sa...

Hej Kurtn, jag testade Namn/Urlen och du har rätt i att Blogger vill ha dit en webbadress. Ska kolla blogginställningarna.

Angående presidentvalet i USA tycker jag det är angeläget eftersom det påverkar hela världen.

Knute sa...

James Lewis skriver också:

"Revolutionära personligheter har nära relationer med mentorer från sin tidiga ungdom - substitut för fäder - som samtidigt gav dem en känsla av personlig betydelse. De använder sina mentorer för att förändra sin identitet till en mer upphöjd form genom den gudalika fadersersättningen, som förstärker känslan av att vara något helt speciellt, precis som små barn tenderar - eftersom det finns något ytterst irrationellt i denna känsla av av övermänsklig ödesbestämdhet."

Om detta resonemang stämmer, och Obama går i sina mentorers William Ayers och pastor Wrights fotspår, då blir det farligt i världen om Obama blir president.

Berit sa...

Kurtn, har du ställt samma fråga till svenska nyhetsförmedlare om varför det amerikanska valet ältas så mycket?

Svar: Det som händer i USA påverkar, framför allt ekonomiskt, resten av världen (som Sverige faktiskt är en liten del i,) och förhoppningen från min sida är att svenskar ska dra lärdomar och slutsatser samt tänka på hur deras egen framtid påverkas av vad som pågår utanför det egna landets gränser.

Anonym sa...

Visst påverkar USA's politik hela världen, det är vi och säkert alla ense om. Därför ser jag heller inte något fel i att nyhetsmedia på framträdande plats tar upp vad som sker där.

Men jag ifrågasatte 'value added' av Obamaältandet i just denna blogg.
En blogg som jag uppfattar vara en reaktion på den 'politiskt korrekta' inställningen till skeendena i Sverige och Europa.
Och som jag alltså hoppades skulle vara fokuserade på detta.
Kurtn

Berit sa...

Tänk, jag trodde i min enfald att det vi skriver om Obama skulle uppfattas som lite avskräckande vad gäller det socialistiska tänkandet bland svenskar över lag och upplevas som en liten vikt i vågskålen mot all okritisk dyrkan man ser i den svenska pressen.

Anonym sa...

det är inte konstigt att du anklagar obama för hans kombination av självsäkerhet + okunnighet, samtidigt som du hyllar G W Bush, vars hela presidentperiod utstrålat just detsamma.

Anonym sa...

Berit o Knute - det ni skriver om Obama är upplysande och "avskräckande" - och det hör ihop med de "politiskt korrekta skeendena i Sverige och Europa" - det ser man väl inte minst på svenska medias "okritiska dyrkan" av Obama. Här - i svenska media i alla fall - kommer sådant inte fram!
Hälsningar/Mats

Knute sa...

Marcus drar Obama och Bush över samma kam. Men "med George W. Bush är det annorlunda. Bush plågas varje dag över kostnaderna för kriget. Han ber på sina knän varje dag och även icke-troende måste erkänna att han har en uppriktig ödmjukhet och är medveten om sina begränsningar när det gäller att fatta beslut han vet kommer att leda till dödsfall och skador bland goda och modiga soldater."

Från James Lewis' artikel

Anonym sa...

Berit,
I Sverige och Europa finns det redan avskräckande exempel i mer än tillräcklig mängd.
Så ingen mening med att dra in Bush / Obama också.
Speciellt eftersom det kan komma till debatt om dem bland personer som är överens om hur problemen i Europa kan lösas.
Jag menar varför dra in ämnen som kan åstadkomma konflikter i lägret...
Jag är t ex inte övertygad om att Bush's sätt att sköta utrikespolitiken ger någonting positivt till omvärlden.
OM han verkligen dessutom knäböjer och ber sin gud om råd eller hjälp är det än värre i mina ögon.
Men, det är naturligtvis er blogg, jag kommenterar bara.
Hälsn
Kurtn
PS Namn/URL funkar fortfarande inte! Men det funkade tidigare, det är först nyligen det började strula.

Anonym sa...

Den här bloggen är nog den enda där man på svenska kan läsa om hur folk tänker i det "röda" USA. Det röda? Ja. Det folkliga, det lite konservativa, det kristna. Amerikaner som gillar Sarah Palin, eftersom hon av egen kraft har tagit sig upp i världen.

Kom ihåg att mainstream media i USA är helt centrerade till djupblå platser -- New York, Boston, San Francisco, Los Angeles, Chicago.

Och sedan sitter DN:s och TT:s reportrar i Stockholm och skummar av texterna från USA och väljer ut de häftigaste...

Skrämmande blir det när man inser att t.ex. noblessen på UD har en världsbild uppbyggd genom läsning av DN, IHT (NY Times International) och t.ex. Foreign Affairs. Kabinettssekreterare Å konstaterade därför tidigt -- på DN Debatt 14/4 2002 -- att USA:s angrepp på talibanregimen i Afghanistan blivit "ett pyramidalt fiasko"...

Är det inte fantastiskt? I kampen mellan å ena sidan legitimerade fascisten Saddam och religiösa religionsfanatikerna Ahmedinjead och Bin Laden, å andra sidan en president Bush som är kristen, väljer dessa s.k. "progressiva" människor genast -- reaktionärerna! fascisterna! mörkmännen!

Men ni gör nog rätt: I den stora konflikten mellan Gud och Lucifer väljer ni förstås den potentat ni står närmast.

Eller hur?

Anonym sa...

Visst är det, så att säga, intressant med svensk media och deras verklighetsbild.
Skrämmande i sin avsaknad av information och tolkade av ett gäng av grönröda, mentala barn utan en tillstymmelse av kunskaper om någonting och då speciellt politik.
Varje morgon får mina grannar under stort slammer, påhittade artiklar, åsikter och rena lögner instoppade i brevlådan. Vad dom ska ha morgontidningen till, överstiger min fantasi.
Vi lever i en fascinerande tid
Det är jättebra att ni, Berit & Knute, ”ältar” Obama. Faktum är att ni inte ens har berört hälften av alla aspekter om karln och ändå framstår ni som en lysande motpol mot den s.k. journalistkåren, som precis som övrig vänster verkar vara religiöst tankeförlamade över en människa som dom inte har en mindre aning om vem det är. Ingen vet, för han har själv, handgripligen, lagt locket på det mesta (artikel). Vi vet faktiskt inte om han är född i Amerika eller om han är amerikansk medborgare. Karln vägrar ju faktiskt att uppge det. Fyra miljoner har nu sett filmen med Philip Bergs(här ).
Vad vi vet är att han är och har varit finansierad av muslimer i mellan östern. Något att jämföra med att den s.k. vänstern älskar att påstå att Bush är finansierad av Saudi Arabien och här har vi en människa som beviserligen är just det. En människa som nyligen varit inblandad i valfusk och upplopp i ett Afrikanskt land där han dessutom ekonomiskt bidragit med miljoner och dessutom använt skattemedel för att föra politisk kampanj för ett muslimskt parti. ( Sök på: youtube Odinga )
Korruptionen och valfusket runt honom är monumentalt och kommer ältas i rättssalar resten av 2009 (exempel ) men är ganska troligt bara ett förspel till vad som skulle komma om han ”vinner” valet med alla förfalskade röster.
Naturligtvis håller den ironiska parodin till media, till objektivitet, till opartisk granskande journalistik med om att vi behöver en Obama i alla länder. Det är inte så konstigt för är man socialist är man emot demokrati. För andra, som till äventyrs vill veta lite mer om Berry Soetoro. Han heter troligen det, men ingen vet, så finns det en ganska intressant faktasida här .
Två slutord. Hur kommer det sej att Berrys mamma finns registrerad som studerande och närvarande vid föreläsningar på universitetet i Washington en månad efter Berry skulle ha födds?
Undantag från tidsregeln, som säger att man ska avvakta med information som är för färsk, men the State of Hawaii ger Andy Martin rätt i att födelsebeviset som lagts ut på nätet av Obamas olika grupper, inte överensstämmer med originalet som dom besitter.
Press release här
// Leif

Anonym sa...

Är detta blogginlägg ett skämt, snälla säg att det är så, jag blir mörkrädd

Anonym sa...

Länken härovan ("faktasida här:" http://colony14.net/id41.html ) är intressant! En mängd information om Obama, i regel med källhänvisningar. Man bör ju inte ta allt som sägs för givet, men ändå. Så här mycket data hittar man inte någon annanstans.

Media däremot har riktat sin upprördhet mot sådant som att Sarah Palin skaffade en solarie-bädd till sina tjänstelokaler som guvernör. För egna pengar.

Anonym sa...

Jag är ledsen, kära anonym, som inte ens orkar skriva ett påhittat namn.
Din reaktion blir som du ger uttryck för, när du år efter år läser, lyssnar och tittar på något som fortfarande kallas media.
D.v.s. du har inte en anning vad som händer vare sej i världen eller i ditt kvarter.

Den första länken är till en professor i juridik som arbetat aktivt inom juridiken i trettio år och som är behjälplig i Högsta domstolen i konstitutionella frågor.
Rubriken på hans inlägg säger att Obama bör visa vem han är eller kliva åt sidan.
Jag har inte länkat till Acorn eller till F.B.I undersökningarna beträffande valfusk eller förfalskade insamlingar.
Jag har inte heller länkat till blodiga strider i Kenia när hans kusin Odinga, trotts Obamas hjälp förlorade valet, med tusentals döda, hundratals kyrkor nerbrända.
Jag har inte heller länkat till filmen med rektorn för Harvard som talar om vem som hjälpte Obama in på Harvard, men den finns på youtube som intervju.
Anledningen är, att det skulle bli för mycket, men faktasidan innehåller mer än man kan smälta på ett par dagar, men det är tv triller varning, man kan lätt tro att det inte är sant för det är helt otroligt, men den s.k. median håller knäpptyst eller som L.A Times eller NY times öppet deklarerar att man INTE tänker berätta någonting negativt om den person som förmodligen heter Berry, någonting.

Ungefär som att jag såg att DN, idag, tre dagar efter upptäckten av ett engelskt nyhetsteam, berättar att Obama har en nära.. NÄRA släkting som lever som illegal ”flykting” i ett slumområde i Chicago på välfardskuponger.
Något ni inte heller får läsa i den s.k. median är att det är fyra gånger ( 4 ggr ) högre risk att bli dödad i Chicago än i Irak om man är amerikansk medborgare. Chicago – 429 dödade i år. Irak – 115.
Så läs och förundras och håll alla tummar att människan som vänstern släpat fram inte vinner.
Då blir det kärvt, även här i svedala.
// Leif

Knute sa...

Nu ska Namn/webbadress fungera! Dvs det räcker med att skriva namn, webbadress behövs inte.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.