12 november 2008

För hans hudfärgs skull....

Man har redan dragit igång planer på att skapa en ny nationell helgdag för Barack Obama när han avlägger eden den 20 januari.

"Ja, vi kan" - demonstrationer hålla varje tisdag utanför en McDonalds restaurang i Kansas City. Målet är att försäkra sig om en nationell helgdag för att hylla Obama, att ordna festligheter inför invigningen och att fira 200-årsdagen av President Lincon som var född den 12 februari.

Man hyllar Obamas seger som den största bravad som förekommit i de svartas historia.
Att Obama är en blandning av en muslim med begränsat afrikanskt påbrå och en kaukasisk kvinna verkar sakna betydelse. Han är svart så därför ska han hyllas!

Det måste ha funnits många genom tiderna med afrikanskt blod i ådrorna som åstadkommit större dåd än Obama men de såg inte tillräckligt "svarta" ut.
Under flera generationer har negrer i detta land misslyckats med att uppnå den "Amerikanska Drömmen" därför att den svarta kulturen inte hyllar hårt arbete, utbildning och företagaranda. Dessa hörnstenar för framgång har vittrat bort sedan 60-talet.

Nu hyllar man däremot "en av sina egna" som nått den högsta positionen i världen, men som växt upp utanför den "svarta kulturen".
Det är ganska ironiskt att det enda Obama delar med dem är hudfärgen.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är faktiskt fantastiskt i ett så genomrasistiskt land som USA. Det är ett steg i riktningen där alla är lika mycket värda.

Hutta

Anonym sa...

Anledningen till att Obama lyckats är väl p g av hans ickenegroida arv.
Hade han varit fullblodsneger hade han inte klarat av det.
Detta ser man väl överlag, ju mer negerblod, ju mindre framgång. Inte p g av rasism utan p g av förmåga.
Kurtn

Berit sa...

Så här uttalade sig Joe Biden (utsedd till vice president) om sin partikamrat:
Innan Biden blev vicekandidat beskrev han Obama så här: "I mean, you got the first mainstream African-American who is articulate and bright and clean and a nice-looking guy," Biden said. "I mean, that's a storybook, man"
Vi fick den första vanliga afro-amerikan som är en välformulerad och klipsk och ren och snygg kille. Det är som en sagobok
Det är tydligen det enda krav man har på en svart president i detta "genomrasistiska" land.

Anonym sa...

Berit, kommer du ihåg Floyd Patterson? Han var neger och såg snäll ut. I Sverige är det en oslagbar kombination vilket visar att vi är väldigt utseendefixerade och dessutom gärna ser färgade som "offer". Och offer är det ju alltid synd om.
Obama påminner lite om Floyd även om han nog inte är lika genompräktig./Lasse

midgardsjarlen sa...

Det är ett steg i riktning där alla är lika svarta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.