06 november 2008

"Fru Här Går Man"

Till
Vägverket, GD Ingemar Skogö
JämO
Kommunikationsdepartementet
Statsrådet Torstensson f k
Riksdagens talman f k

Vägverkets skarpaste hjärnor

Vägverkets och JämO:s skarpaste hjärnor har gjort en kraftsamling för att ”tänka ut” ett fullkomligt lysande förslag för främjandet av den allt överskuggande statsideologin: jämställdhet. Efter en aldrig tidigare skådad brainstorming har dessa Einsteins kusiner kommit fram till att en ”fru Här Går Man”-skylt föreställande en kvinna i kjol är en absolut nödvändighet.

Svenska skattebetalare kan i sanning skatta sig (förlåt den oavsiktliga vitsen) lyckliga som har myndigheter med en sådan oerhörd hjärnkapacitet!

En kvinna i kjol – ett hot mot jämställdheten

Man kan undra i vilken tid och värld Vägverket och JämO lever eftersom ni tydligen inte noterat att många kvinnor de facto bär långbyxor och är kortklippta. Att långbyxor för kvinnor introducerades av de parisiska modehusen redan på 30-talet tycks ha gått såväl Vägverket som JämO förbi. Den korta ”bobbade” frisyren för kvinnor kom redan på 20-talet! Så ”mansgrisen” på den redan befintliga skylten kan med litet god vilja tolkas som en kvinnodito.

Genom att utgå från att kvinnor bär kjol och män byxor befäster Vägverket och JämO dessutom en politiskt inkorrekt heteronorm. Detta kan inte ses som annat än politiskt inkorrekt myndighetsutövning.

Såväl Vägverket som JämO riskerar att angripas av de militanta statsfeministerna Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg, som givetvis tolkar en kvinna i kjol som ett hot mot jämställdheten!

Tiina Rosenberg bär f ö alltid långbyxor och foträta herrskor och kommer givetvis att känna sig kränkt av Vägverkets nya skylt! Dessutom brukar ju rättrogna feminister aldrig kalla sig ”fru” utan ”fr”! Så skylten måste alltså heta ”fr Gårman.”
Har Vägverket f ö undersökt hur FI m fl uppfattar ändelsen ”man” i ”Gårman” ?

Hänsyn måste tas till alla statsideologier

Brainstormingen på Vägverket har tydligen kommit av sig efter den - som jag förstår - hart när övermänskliga ansträngningen att tänka fram ”fru Gårman” Därför är ytterligare förslag av nöden. Det finns givetvis många fler skattemiljoner att slösa bort i den politiska korrekthetens heliga namn.

Som bekant är den andra stora statsideologin mångfald. Självklart måste vi därför även ha skyltar med niqab- och burkaklädda tiobarnsmödrar, f d kamelryttare från Afrika, särk-klädda araber etc etc. I annat fall riskerar Vägverket – och i förlängningen skattebetalarna – höga böter för strukturell diskriminering av ett stort antal s k utsatta, marginaliserade och exkluderade folkgrupper. Ett sådant rasistiskt ”vi och dom”tänkande vill vi naturligtvis inte veta av!

Den tredje statsideologin HBT måste givetvis också vara företrädd på Vägverkets skyltar. Vägverket riskerar annars att denna synnerligen lättkränkta folkgrupp bestående av bl a ”transor”, manhaftiga ”lebbor” och feminina ”män” ser sig som diskriminerad med stora skadeståndskrav som följd. Ty vem vet vad som skulle hittas om någon skulle frestas att lyfta på kjolen på den föreslagna skylten! Så de skarpa hjärnorna på Vägverket har mycket kvar att ta tag i när det gäller heteronormativitet, könsidentitet och HBT-kompetens!

En annan stor grupp som kan känna sig diskriminerad av ”fru Gårman”-skylten är landets alla pensionärer. Därför måste en skylt med en gammal människa med gåstol givetvis tas fram.

Och varför diskriminerar ni rullstolsburna, blinda, hundägare m fl? Här riskerar Vägverket dock inga skadestånd, eftersom varken pensionärer, handikappade eller hundägare betraktas som folkgrupp och därför by definition inte utgör en minoritet.

Fler patriarkala maktstrukturer

Jag vill också påpeka att den genuskränkande skylten föreställande en herrcykel givetvis måste ersättas av en skylt med en damcykel. Åtminstone varannan bör i jämställdhetens namn vara damernas.

Hur ser Vägverkets begåvningsreserv f ö på skylten med en man som leder ett barn vid handen? Den kan ju tolkas som en uppmaning till pedofiler att föra med sig ett barn och måste självklart bytas ut mot en kvinna i kjol.
Det finns tydligen skarpa hjärnor även utanför Vägverket och JämO. En av dessa har i DN föreslagit att hälften av älgvarningsskyltarna snarast skall bytas ut så att varannan skylt visar en älgko.

Vägverkets och JämO:s lekstuga

Avslutningsvis: eftersom Vägverket och JämO inte tycks ha viktigare saker att ägna arbetstid, energi och skattemedel på än utformningen av en politiskt korrekt vägskylt föreslår jag att verkets och JämO:s anslag minskas i nästa budget för att i stället läggas på t ex den eftersatta åldringsvanvården.

Har man dessutom inte fattat att ”herr Gårman” är en ordlek avsedd för barn som syftar till att lära barnen att ”här går man” dvs här är ett övergångsställe skall man givetvis inte ha några anslag för sin dagisverksamhet. Hur man kan få en ordlek till en jämställdhetsfråga är fullkomligt obegripligt.

Men med tanke på den inkompetens som nyligen avslöjades i Uppdrag granskning när det gäller Vägverkets förmåga att hantera skattemedel och göra samhällsekonomiska kalkyler för bla. Förbifart Stockholm är det förmodligen lika bra att Vägverket ägnar sig åt det verket och dess GD klarar av: feministiska skyltar vid övergångsställena.

Det sällsynt fåniga förslaget har överlämnats till regeringen för att den nya skylten skall tas med i vägmärkesförordningen, som utfärdas av regeringens überbyråkratiska certifieringsministerium.

Förhoppningsvis röstas förslaget ner av alliansregeringen så att våra skattemiljoner kan användas till något vettigare. Den förhärskande genuspolitiken förtjänar sedan länge att skrattas åt och om regeringen ställer sig bakom förslaget med en ”fru Här Går Man”-skylt kommer givetvis löjet att även träffa regeringen.

Det måste rimligtvis finnas viktigare saker att ägna sig åt i vårt på så många områden sjuka och otrygga samhälle.

Det har i spalterna talats om att också Riksdagen skall säga sitt i denna sällsynt viktiga fråga. Stämmer detta bör Sveriges riksdag omedelbar byta namn till det betydligt lämpligare Riksdagis!

Inger- Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Med min sedvanliga konspiratoriska sinne ser jag inte en androgyn varelse utan en manlig pakistanier som gärna klär sig i snarlika kreationer. Så detta är även det en eftergift till det multikulturella samhälle som nässlar och smyger sig in varhelst vi minst anar det...

// Peter B

Anonym sa...

En god vän från Canada, frågade mig en gång varför Sverige hade så höga skatter. Jag snyftade något obegriplgt till svar. Skämdes så in i helvete. Blodsven

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.