19 november 2008

Hålla tillbaka tidvattnet

Den nuvarande regeringens panik över det snabba sönderfallet av den globala marknaden och det åtföljande tryck som framtvingar deflation, erinrar om legenden om King Canute. Efter att ha misslyckats med att tvinga tillbaka tidvattnet förklarade han: "Låt alla män veta hur tom och värdelös en kungs makt är. För det finns ingen värd namnet, utom Gud, som himlen, jorden och havet lyda."

Man undrar över orsakerna till de desperata ansträngningarna där US Treasury och Federal Reserve Bank injicerar oöverskådliga mängder av Fiat "pengar" i systemet för att undvika deflation.
Det är samma politik som startades 1930 av Hoovers administration och fortsatte med FDR: s "New Deal". Denna politik av protektionism (Smoot Hawley tulltaxa) och förstörandet av jordbruksprodukter, för att hålla uppe priserna samtidigt som man höjde skatterna, resulterade i att en vanlig och återkommande konjunkturdämpning förlängdes till en tio år lång depression.

Man måste fråga sig: "Vem drar nytta av en deflation" (en nedgång i marknadspriserna på varor och tjänster)?
Svar: konsumenter och sparare vars pengar kommer att ha mer köpkraft.
Omvänt, vem får problem på grund av deflation?
Svar: Låntagare som måste betala tillbaka skulder som de tidigare dragit på sig när priserna var höga.

De som drar störst fördel av inflation är låntagare som återbetalar skulder med devalverad valuta. Vilka är de största låntagarna i civilisationens historia? Om du svarade "regeringar", flytta upp till nästa klass.
Det är skälet till den panikartade expansionen av Fiat-valuta från regeringar som finansierat sina krig och marxistiska sociala ingenjörskonst med pengar lånade eller skapade ur luften, snarare än att höja skatten på de produktiva delarna av samhället, utöver de redan lamslående nivåerna. Vi ser nu fallande priser på många råvaror och jag befarar att Fed och Treasury kommer att upptäcka meningslösheten i sin politik, men följderna kommer inte att vara trevliga.

5 Kommentarer:

ANTI-ISLAMIST sa...

Hej! Minns någon den MORDHOTADE MUSLIMAN som var på tapeten för ett halvår sedan? Hon är fortfarande i livet, fastän numera är den MORDHOTADEMUSLIMAN ej längre mordhotad, numera är hon förolämpad, om man skall ställa tilltro till den utredande poliskommissarien. Hon är förolämpad över att inte ha blivit MORDHOTAD, ty därigenom går hon miste om sitt begärda skadestånd på 50.000. Som förolämpad får hon nöja sig med 10.000.
Oansvarigt och illasinnat har det framkastats en klart obefogad misstanke om att hon kanske skulle samarbeta med sin kriminalkommissarie beträffande skadeståndet -- i så fall ligger hon pyrt till -- då får hon bara 3.333, dvs hälften av vad poliskommissarien skall ha, ty enligt sharia är hon ju bara hälften värd som människa. Som kvinna har det sina klara nackdelar att ha underkastat sig den himmelska supertomten ALLAH. Hursomhelst, hon lär vara på väg till en oväldig svensk tingsrätt för att få utdömt sitt skadestånd. Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet, som hittills har fått dansa en lustiger dans hos polisen;
klicka här! eller googla MORDHOTADMUSLIMA!

http://mordhotadmuslima.110mb.com/02katastrofalt_godtycke.html

Anonym sa...

Det är beklämmande att se hur engelskans herravälde i världen lett till att även namn på gamla nordiska kungar numera återges i sin engelska version på en föregivet svenskvänlig nätsida. Kung Canute (som rådde över England, Danmark, Norge och därtill stora delar av dagens Svärje) heter KNUT DEN STORE på sveamål!

Hälsningar, Ördög

Anonym sa...

Jag gillar den här bloggen och det här inlägget var bättre än vanligt. Har själv inget att tillföra skulle bara dela ut lite beröm:)

Knute sa...

Ördög, eftersom historien om King Canute och oceanen utspelades i England är det inte helt fel. Men jag vet att det är kutym att använda de svenska namnen, Charles=Karl, James=Jakob osv.

Våra första kungar var för övrigt danskar, Sverige som begrepp fanns inte på den tiden.

Kungalängden ser ut som följande:

GORM den gamle, gift med Thyra, fick sonen
HARALD Blåtand, gift först med Tove sedan med Gunhild, fick sonen
SVEND Tveskägg som var gift med Gunhild av Polen och sedan Sigrid Storråda, fick sonen
KNUD den store

Berit sa...

Angående namnet är det helt mitt fel eftersom jag bara läst historien på engelska och var osäker på hur namnet skulle skrivas.
Tack för rättelsen. Jag hoppas att Ördög hittade något på bloggen på annat ställe som faller på läppen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.