06 november 2008

Ryska raketer i Kaliningrad

Direkt efter Obamas valseger meddelar president Medvedev att Ryssland tänker placera ut missiler i Kaliningrad. Syftet är utpressning för att tvinga amerikanerna att montera ner robotskölden i Tjeckien och Polen.

Precis som den unge oprövade president Kennedy testades av ryssarna under Kubakrisen, ska nu Obama testas. Det var några ytterst obehagliga dagar i oktober 1962 då världen stod inför ett atomkrig, hoppas det inte upprepas nu.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Tit 4 tat. Vem bryr sig. En pjäs här, en pjäs där. Så länge missilerna sitter kvar i avskjutningsramperna gör det väl inget? Militärkomplexet får leka mer, adrenalingossarna i specialförbanden får leka "bakom fiendens linjer", informationsgrabbarna får leka viktiga "intelligence officers". Och så fördriver vi tiden vi har på denna jord utan att begrunda vår inre själ.
Johan

Anonym sa...

So What!
Det är väl en helt naturlig reaktion från ryssarnas sida?
Varför en robotsköld i Tjeckien?
Att den sätts upp för att möta hotet från Iran är väl bara nys.
Kurtn

midgardsjarlen sa...

Läs vår historia och roslands. Hövdingar och ledare i öster förstod att Svitljods jarlar visste hur man enade grupper så rike kunde bildas. Hur det gick sen får ni läsa om själv. Det visade sig snart att man kunde enas fortare om man ingiftes. Kvinnans osynliga vapen! Ryssland och Skandinavien, Island och Färöarna. Skottland och öarna där emellan. Skulle funka fint och skottarna har mängder av vikingaord. Minns EG, som kunde ha utvecklats. Jag känner mig ej otrygg inför ryssars/amerikaners barnsliga utspel. Det stärker mig.

Anonym sa...

Nu plötsligt kan det sägas - även i media... AP:s Vita hus-korrespondent om Obama:

"Trots nästan två år i rampljuset vet vi inte mycket om hur förstagångs-senator Obama, 47, är som ledare. Hans bakgrund: 'Community organizer', åtta år i Illinois' senat, och mindre än fyra år som senator i Washington.
-- Som lagstiftare visade han sig kunna samarbeta med republikaner i några favorit-frågor. Men största delen av tiden i senaten ägnade han åt att söka bli president. Till skillnad mot de föregående sju presidenterna har han aldrig varit guvernör eller vice-president. Och till skillnad mot John F Kennedy, den siste senatorn som gick direkt till president-posten, har han aldrig haft befäl över trupp i krigstid.
-- Personligen är han också något av en gåta."

Associated Press den 6 november 2008.

Anonym sa...

En YouTube-film på 3 minuter om en lärarinna i en skola i North Carolina som har samhällsundervisning för barn i fyran, femman eller så. Den är textad på svenska, eftersom den togs av ett finländskt team som skulle göra en film om Obama's supporters. Se den!

Finns hos Gateway Pundit,
hos Michelle Malkin med mer information om bakgrunden,
eller direkt hos YouTube.

Anonym sa...

Videon från North Carolina med Obama-stödjande lärarinnan som mobbar små tioåringar med fel politiska åsikter, är i mina ögon ytterligt obehaglig. Bakgrund, hämtat här:

"Från Bill till Barack [From Bill to Barack], by Folke Rydén and Bengt Norborg, broadcast on election night on Finland’s Swedish language Channel 5."

Video från SVT här (har ej testat detta):

[From 13:30 ~ 22:00. The YouTube part is from 19:00]

Knute sa...

Jag såg också lärarinnan i action och suckade uppgivet därför att mellanstadielärare ofta är små påvar som njuter av att hjärntvätta ungarna med den gängse politiska korrektheten.

Anonym sa...

Ingen risk med Obamas förmenta Israelfientlighet.
Läste just att hans core team är Rahm Emmanuel oc David Axelrod...
Kurtn

Unknown sa...

Ryssland och tidigare Sovjet har kärnvapen placerade i Kaliningrad-området så om de placerar ut ett antal kort eller medeldistans vapen med konventionella stridsspetsar är väl inget att oja sig över. Att Sveige har i stort lagt ner sitt försvar är de det.

Unknown sa...

Ryssland och tidigare Sovjet har kärnvapen placerade i Kaliningrad-området så om de placerar ut ett antal kort eller medeldistans vapen med konventionella stridsspetsar är väl inget att oja sig över. Att Sverige har i stort lagt ner sitt försvar är de det.

Anonym sa...

Är det inte ganska självklart att ryssarna svarar på Natos missilsköld? Vad har den där att göra om inte som en aggression mot Ryssarna? Även om man ofta inte förstår sig på rysk mentalitet förstår jag fullständigt varför de svarar med dessa medel.

Hela ryssland står och faller på dess militär, precis som tidigare. Om inte ryssarna står upp mot NATO kommer viktiga delar av befolkningen anse att presidenten är svag och om presidenten är svag minskas den makt som krävs för att kunna hålla ryssland samman.

Den där missilskölden är nog lika mycket USAs sätt att testa Medvedev som tvärt om.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.