18 november 2008

Kallt eller varmt?

Förra måndagen tillkännagav Nasa's Goddard Institute för Space Studies (GISS), vars chef är Al Gores kompis Dr. James Hansen, att oktober var en rekordvarma månad.
Det var underligt eftersom man från olika delar i världen rapporterat ovanligt tidig snö och kyla, alltifrån Amerikas prärie till Kina och från Alperna till Nya Zealand.

GISS datoriserade temperaturkarta visade 10 grader högre än normalt i Ryssland och två skeptiska bloggare Watts Up With That och Climate Audit, började analysera GISS data. De fann att rekorden var felaktiga och att man helt enkelt fört över septembers temperatur till oktober.
Det var så skamligt uppenbart och GISS skyndade sig att skyla över. Man hade nämligen också tillkännagivit att man hittat en ny arktisk "hotspot" samtidigt som satellitbilder visade att isen återhämtat sig efter sommaren 30 procent snabbare än vid samma tid förra året.
GISS ursäktade sig med att de fått uppgifterna från annat håll och att de inte hade resurser att utförligt kontrollera alla data de fick in.

Det är ett häpnadsväckande medgivande ; Dr Hansens institut är ett av de fyra som lämnar uppgifter till den internationella klimatpanelen, IPCC, och som de i sin tur förlitar sig på.
GISS är också de som institut som man oftast hänvisar till eftersom de genomgående kommer med högre siffror än de andra.
Om det är någon vetenskapsman som är mer ansvarig än andra när det gäller den globala värmehysterin så är det Dr. Hansen. Gång på gång har han uttalat sig om den enorma faran som vi står inför.
Ta er en närmare titt på diagrammet ovan så ser ni att temperaturkurvorna har gått stadigt neråt sedan 2002


Under tiden uppmanar Arnold Schwarzenegger sina kaliforniabor att förbereda sig för att havsytan stiger med anledning av uppvärmningen och att planera och anpassa sig därefter.

2 Kommentarer:

magnus sa...

Ja, GISS tycks i kvalitetsarbetet vara rena skämtet. Bara Hansen kan lura till sig en liten oskyldig bias på 0.05 grader per decennium är han nog nöjd.

Enligt satellitdata tycks vi ligga på medeltemperatur sedan 1979, men trenden nedåtgående för alla mätningar.

Solcykel 24 har nu ovanligt försiktigt startat, och även om korta temperatursvängningar mest styrts av oceanströmmar (El Nino-värmen 1998 under ett solminimum) kan kanske den låga solaktiviteten bidra till låg temperatur som sjunker under ytterligare något år. (Sen vet man ju aldrig vad som sker med temperaturen; om den stiger eller svagt sjunker till solmaximum år 2013-2014, eller om den då börjar falla till en liten istid, som Theodor Landscheidt spådde?)

-

Att stoppa denna klimatreligions utsläppsrätter i förhandlingarna inför och under Köpenhamn nästa höst bör vara oerhört viktigt!

(Att man inte ens bryr sig om att räkna korrekt på kostnader och nedskärningars följder -- t ex i drakoniska utsläppsrättssystem som liknar femårsplaner eller Centerpartiets idiotiska förslag att förbjuda bensinbilar, är typiskt religioners fundamentalism.)

Magnus sa...

Men det Lars försöker förvirra med är ju fel...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.