24 november 2008

Kontrakt för invandrare


STOCKHOLM. De som invandrar till Sverige ska skriva på ett kontrakt om att de känner till svenska lagar, regler och värderingar. Och om inte överenskommelsen följs kan det bli konsekvenser i form av att bidrag ses över. Det anser moderaternas partisekreterare Per Schlingmann efter att förslaget tagits fram av en arbetsgrupp inom partiet. Nästa helg ska moderaterna ta ställning till kontraktet på sitt framtidskonvent, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Det är viktigt när människor från olika kulturer samlas i samma land, att vi är väldigt tydliga med vad som gäller i Sverige, säger Per Schlingmann till Ekot.
– Syftet är att vi ser till att överföra viktiga svenska värderingar om jämställdhet och så vidare.

Det ska inte vara något krav att skriva på kontraktet för att få asyl. Exakt hur kontraktet ska se ut och vilka som ska tvingas skriva på är oklart, men Schlingmann säger att de som kommer från andra EU-länder för att arbeta kanske inte ska behöva underteckna papperet.

Arbetsgruppen lägger också fram förslag om att de som slår sig ner i ”överetablerade” kommuner inte ska få någon ersättning för att få människor att röra sig dit det finns arbete.

Socialdemokraternas migrationspolitiska talesperson Veronica Palm tycker att idén med svenskkontrakt är ogenomtänkt.
– Om man vill ha ökad integration och att alla ska ha lika förutsättningar så måste man också ge lika förutsättningar och behandla alla lika i rättssamhället, säger hon.

"I Sverige är det vi svenskar som skall ange tonen. Här skall våra värderingar gälla. Det är lika självklart som att vi svenskar måste ta seden dit vi reser. Gör man inte det kan man inte begära att bli accepterad. Det gäller i vårt hem. Det gäller i vårt land."

8 Kommentarer:

Berit sa...

Med anledning av Babaks kommentar tillika med några andra:
Kom ihåg- om jag inte gillar det du skriver hamnar det i spottkoppen.
Jag förkastar inte utmaningar och argument och de behöver inte stödja mina egna åsikter. Men om du inte kan presentera vettiga argument baserade på fakta och logik för ditt ställningstagande, om du bara vill ventilera dina pseudo-religiösa dogmer eller ditt vänstervridna gnäll blir du spolad.

midgardsjarlen sa...

Får hela äktsvenska folket vara med och bestämma hur kontrakten skall lyda så må det vara hänt. I ärlighetens namn vill jag ha med våra äldre invandrare av vilka jag jobbat med åtskilliga som visat sig vara goda män och kvinnor. Då vi då och då möts har dom gett uttryck för sin fasa inför massinvandringen. "För helvete ta inte in fler" säger dom. Som av slutning vill jag viskande ge mitt förslag till kontraktet, om jag får. "Den som är muslim skall förklara sig konverterad från islam till vilken annan religion som helst eller atheism genom att bränna koranen, eller vända i dörren" Religionsfrihet skall ej gälla islam.

Anonym sa...

Vilka är svenskar då?! Vilka är äktsvenskar?!

Babak

Berit sa...

Att vara äktsvensk är att vara stolt över sitt land, dess historia och de traditioner som skapats och som binder oss samman. Svenskhet är en känsla av tillhörighet till vad det svenska folket har skapat genom århundraden.
Socialdemokraterna och andra kollektivistiska ismer har velat ersätta den nationella samhörigheten med politiskt grundade värderingar, den sk. korrekta mångkulturen.
Kultur tvingas inte på ett folk det växer fram på ett naturligt sätt. De som kommer till Sverige som vuxna kan nog ytterst sällan "bli äktsvenska" men med god vilja sträva efter att anpassa sig så att deras barn och barnbarn en gång kommer att känna sig som äktsvenskar.

midgardsjarlen sa...

Tack Berit för din uttrycksfulla beskrivning.

Anonym sa...

Alla politiker som lovsjunger massinvandringen och mångkulturell vinst, sedan har de minimal kontakt själva med segregerade invandrare och konsekvenser...inte svårt att vara postivt inställd då.. de lever för långt i från verkligheten.. hade de bott i ett segreterat område, hade massinvandringen upphört och andra lagar börjat gälla. Min son har gång på gång utsatts för rånförsök av invandrargäng, omvänd rasism

Anonym sa...

Klart samma regler om att söka arbete ska gälla våra invandrare om det gäller för dem som är svenska arbetslösa medborgare. Det är väl det mest rättvisa... Eller hur?

Micke

Anonym sa...

Mina funderingar....Jag är arbetslös och måste söka jobb i hela Sverige och Danmark och vara beredd att flytta om jag vill behålla a-kassan fast min make har fast arbete på vår hemort och vi måste splittra familjen, då ska alla andra som söker ekonomisk hjälp också ha dessa krav på sig. Min kusin flyttade till Danmark och var tvungen att skriva kontrakt där på att hon förstod och respekterade danska lagar och seder fast hon är född i Sverige av svenska föräldrar och hon tog inte illa upp så varför kan inte vi ställa samma krav på de som kommer hit?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.