21 november 2008

Lissabonfördraget och Weimarrepubliken

Lissabonfördraget innebär att makthavarna i fortsättningen ska slippa fråga medborgarna. Fördraget innehåller nämligen artikel 48, som gör det möjligt för eurokraterna att i fortsättningen ändra grundlagen efter sitt behag när som helst utan att fråga oss:

"Fördragen får ändras i enlighet med en ordinarie ändringsprocedur. De kan också ändras i enlighet med förenklade ändringsprocedurer."

Det var inte detta EU jag röstade ja till en gång i tiden. Detta är rena natta, att våra folkvalda politiker chansar vilt på att den snåriga EU-konstitutionen skulle vara bra. Undrar hur många av dem som ens har försökt läsa artikel 48? Det är ingen ursäkt om de skyller på sitt ovetande när de låter EU förvandlas till en diktatur.

"Artikel 48 var en artikel i Tysklands konstitution under Weimarrepubliken (1919-1933) som gjorde det möjligt för presidenten att regera genom dekret utan samtycke av riksdagen. Lagstiftning som antags enligt denna artikel i konstitutionen kallades Notverordnung (brådskande dekret). Artikel 48 användes av Adolf Hitler 1933 till att upprätta en diktatur, som avslutade Weimarrepubliken och inledde Tredje riket." Wikipedia

Jämför "Notverordnung" med självändringsklausulerna i Lissabonfördragets artikel 48. Bakom det byråkratiska språket döljer sig hårda nypor och till och med dödsstraff!

"Subtil statskupp" skriver Sydsvenskan och försöker skämta bort allvaret genom att peka på att regeringen och inte kungen får underteckna Lissabonfördraget. Statskupp är det, och som det kommer att visa sig, inte särskilt subtil.

Intressant är att Vänsterpartiets ledare Lars Ohly avstod från att rösta om Lissabonfördraget. Detta visar att vänsterns EU-kritik bara är hyckleri. EU:s stalinistiska konstruktion passar dem som hand i handske.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.