20 november 2008

Människor vällde ut ur skåpbil

Hur många människor vistas egentligen illegalt i Sverige? En kvarts miljon? Enligt SR försvinner varje dag 20 flyktingar i Sverige utan att myndigheterna vet vart de tar vägen. Det är sådana som fått avslag på ansökningar om asyl. Men hur många kommer hit utan att bry sig om att ta kontakt med myndigheterna? Från Sydsvenskan:

Vid halvsextiden på onsdagskvällen stannade en skåpbil till på Packhusgatan i Limhamns hamn. När dörrarna öppnades vällde det ut människor – enligt ett vittne ett femtiotal. Polisen misstänker att det rör sig om människosmuggling.

En patrull som skickades till platsen lyckades få tag i fyra personer, och det rör sig om irakier som nu sökt asyl, säger Sven-Olof Kajrup, kriminalinspektör vid Malmöpolisen.

Föraren av skåpbilen, den misstänkte människosmugglaren, har inte gripits. Vittnet antecknade aldrig bilens registreringsnummer.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Undras hur många skåpbilar som aldrig upptäcks?

Bergsbo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.